bukósisak


Forrás: 
magán
bukósisak

nem nagyon véd, de szép

ez a dinnyehéj jellegű sisak... muhahaha

bocs, de tök. (ha már...)

losi a hegyről

ugyan ez van nekem is csak nem használom

szürkében élöben Szfváron egy kb 50-60éves embert
ilyenben BABETTAn!régebben olyanon még nem kellett e sisak,
de ugye a biztonság 40alatt (km/h)...

Nem kell 4o-es tempó egy koponyatöréshez. 20 is BŐVEN elegendő egy halálos koponyasérüléshez, ugy hogy nem érdemes gúnyolódani sem a babettáson sem a sisakon, ami egy nagyon jó sisak volt a maga idejében.

..mert azt hiszem én írtam az előzőt...

Szóval...

Tudom most már...de kb arra jók pl a kerékpáros "sisakok" (a hungarocell/nikecell belsejű,egyhéjas lyukveknisek),hogy baleset esetén az agy és koponya szilánkajit egyben tartsák..vagy véd törés ellen?

Eghyébkénbt már megint terelem a témát,azt szerettem volna megkérdezni,hogy ez még NDKs import volt vagy már KISKŐRÖSi magyar gyártmány?

Volt egy kedves kollegám egy informatikai cégnél Szfváron,aki felvette egyik nap du kollegája kiskőrösi bukósisakját (ami az 1980as évekből származott,ez a történet a 2000es évek elején volt),meg készített hullámkartonból egy kardot,ráhúzott alufóliát és elbújt egy magas fém (fémredőnyös végig elhúzható ajtajú,min 140-150cm magas)irattartó szekrény mögé,mert az erőltetett amerikai típusú,dolgozók egészségéán spórolós egyterű irodában azokkal voltak az osztályok elváűlasztva egymástól...Na szóval a kard mellé jött a fejre húzott bukósisak,és hirtelen jött 2kolleganője,és iylen lovagküzdelmet játszott eléőttük meg hősi halált...rég nevettem akkorát,és olyan jót...:-D A szokatlan ötlet és kivtelezés...meglepetésszerű hatás...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő