Az örök kedvenc: a kétütemű Trabi


Forrás: 
Saját
Az örök kedvenc: a kétütemű Trabi

1984 karácsonyára hozta a Jézuska, együtt vettük át szüleimmel a győri Merkur-nál, a Szérűskert utcában. Egy fehér Dákó és egy zöldes árnyalatú 120-as Skoda között állt az átadóban., erre emlékszem, pedig csak 4 éves voltam. Azóta vigyázott autóm, ami végül rám maradt. Nem lehet nem szeretni annak ellenére, hogy ma már városi használatra is csak fenntartásokkal fogadható el, és a releváns alkatrészek (gumiáruk, szabadonfutó, erőátvitel, hidraulikák) minősége kritikán alauli. Persze vannak spéci források, de azt meg kell fizetni. Én több, mint 10évig szinte kizárólag Trabanttal jártam-keltem.

Csuby képe

Nagyon szép, gratulálok. Ha jól látom kétütemü.

Kiss Béla lászló képe

Köszönöm, természetesen 2T!! Vigyázok rá, gyerekkorom sok kedves emléke, balatoni nyaralások, magas előgyújtás miatti szerpentinen tolások fűződnek hozzá:):) nemrég vizsgázattam le, még a mai napig tudja a gyári 108km/h-t, persze autazóban 80-nal szoktam vele haladni, így a fogyasztás 6l/100km.Van benne: akuufesz-főértékmérő LED-sor, töltőárammérő középállású műszer, analóg kör-órás fordulatszámmérő, analóg időmérő óra, CD-s hifi, valódi bőr kormáy, rózsafa váltógomb, ülésfűtés elöl, fejtámlák, hátsó lámpatestekbe integrált tolatólámpa, üzemanyagszintmérő,pillanatnyi fogyasztásmérő, nagy teljesítményű fűtőventillátor, immobiliser, riasztó. Ezeket még mind én építettem be anno, igényesen.

Akkor ez már az átfolyásmérős verzió.Plusz ebben az évben váltottak megszakítós gyújtásról hall-jeladós elektronikus "tirisztoros" gyújtásra.Nekem az 1986osom már oylan volt..601S..."Kék villám" :-D , EPR-669 vó't

Kiss Béla lászló képe

Ez még a jól bevált megszakítós, de már gyárilag 12V-os. Amolyan átmenet volt.

Igazi retro feeling, Trabi, panel csak kár hogy látszik a háttérben az Astra.

örök


Borok
1971
Bútorok
Találat: 3
Motorok
Találat: 3
Munkásőrök
Ismeretlen évjárat
Nemzetőrök
Találat: 2
régi konektorok
Ismeretlen évjárat
Tájak korok múzeumok
Ismeretlen évjárat
Tokaji borok
1970-1979
Tomi mosóporok
Találat: 5