Az oldal hozzászólóinak helyesírása


Kedves retronom.hu-látogatók! Már önmagában az is dícséretes, ha valaki meglátogatja ezt a honlapot, hiszen ez azt feltételezi, hogy szereti, kedveli, a régi dolgokat, emlékei fűződnek hozzájuk. Ha még ezen felül, vendégként, vagy felhasználóként hozzá is szól egy topichoz, fórumhoz, stb, az feltétlen méltányolandó. De, mint már azt többen is észrevették, sőt szóvá is tették, a hozzászólások -remélhetőleg- hosszú évekig megmaradnak, visszanézhetőek. Ezért nagyon fontos, hogy az a szöveges dokumentum, amit leírunk, megfeleljen egy általában elvárható színvonalnak. Itt elsősorban nyelvi, és helyesírási problémákra gondolok. Ez egy igényes, színvonalas weboldal. Ha msn-stílusban, tagolatlanul, igénytelenül írogatunk, akkor ezen oldalnak a színvonalát csökkentjük, ami semmiképpen sem lehet okozat, sem cél!Nem egyszer olvastam bárdolatlan modorú, de annál igénytelenebb kivitelű hozzászólást egy-egy témához. Figyeljünk oda erre, ez a site nem ezeknek, és a hasonló megnyilvánulásoknak a fóruma! Javaslom továbbá a kedves szerkesztők felé, akik -gondolom -rendszeresen szemlézik az oldal tartalmát, a nívótlan, igénytelen, bikkfa hozzászólásokat egyszeűen moderálják, óvva ezzel eme nagyszerű honlap színvonalát. Hogy hol húzódik meg ez a határ? Ezt definiálni annál nehezebb, mint amennyire könnyű felismerni. Tisztelettel: Kiss Béla László - Győr

Maximálisan egyetértek!!
A legtökéletesebben van megfogalmazva!!

bfonok

Egy kis helyesírási észrevétel, bár mindenkinél előfordul de lehet, hogy csak gépelési hiba 6. sor végefelé a "megfelejen"
szó helyesírása megfeleljen. Egyébként a fentiekkel kapcsolatban maximálisan egyetértek, kivéve, hogy a hozzászólásokat cenzúrázzák, ha az nem sérti az emberi méltóságunkat, és a jóízlést.
Úgy gondolom, hogy mindenkinek lehet saját véleménye, amitől csak színesebb lesz ez a lap. Én csak arra tudnék biztatni mindenkit, hogy legyen toleráns a másikkal és akkor nem lesz probléma.

Egyetértek! Sok helyesírási hiba fordul elő a hozzászólásokban, néha kedvem lenne kijavítani ezeket!
ml

NGA képe

Lassan sírnom kell az oldal hihetetlen silány, alacsony színvonala miatt. Hihetetlen, hogy emberek képtelenek megtanulni a ly és a j használatát, és még büszkék is rá, hogy úgy gyorsabb beírni. Elég elolvasni az utóbbi pár hozzászólást, és szégyenlem magam mások nevében is.

Siralmas, borzalmas, szégyenletes. Erre nincs mentség! "Nyelvében él a Nemzet" Széchenyi István. (A gyengébbek kedvéért.)
Ez a Nemzet már nem sokáig húzza. Egyáltalán van még? Az oldal szövegeit olvasva már erősen kételkedem ebben.
Üdvözlettel Dalmát Eleonóra

(Ezt már sok fórumba beírtam)
Valóban szép dolog a jobbító szándék, de azok a népek, akik szóvá teszik, ne adj isten, kijavítják vitatársuk/mások helyesírási hibáit, azok az emberek viatképtelenek és teljes mértékben intoleránsak, arrogánsak. Egy visszataszító tulajdonság! Az ilyen emberek nem is a másik mondandóját figyeli, hanem azt, hogyan lehet valakit kimozdítani a vita síkjából. A helyesírás nem tartozik a vita témájába, hacsak nem egy helyesírási blogba ír valaki. Kíváncsi lennék, ha azok, akik ezt itt szóvá teszik, egy személyes vita hevében is kijavítanák e egy vehemens vitapartnerük mondatszerkezeti hibáját. Nem tartom valószínűnek, mert kapnának egy nagy orrbagyűrést.
Az internet előtti időkben nem voltak írásos viták, vagy ha voltak is azokat nyomdászok szedték rendbe. Ma tömegek vehetnek részt, hogy kifejtsék véleményüket egy-egy adott dologban. Ezek az emberek legalább már tudnak írni-olvasni és a számítógépet kezelni. Természetesen szembesülünk azokkal a statisztikákkal amiket olvasunk az emberek írni-olvasni tudásáról. Ezért azok a hozzászólások amikben hibák vannak is, a kor szellemét fogják továbbvinni, és nem azt, mintha mindenki tudott volna helyesen írni. A véleménynyilvánításnak nem előfeltétele a helyesírás. Vegyük úgy, hogy helyesen írni nemtudó blogtársunk tanulja az írást. Éppúgy, mint aki 40 évesen ngolul tanul de nem tud még helyesen írni. Ettől ő még nem síkhülye, ugye?

A moderálás pedig az öncélú kötözködés, támadás vagy offtopik esetén elfogadható, nem pedig véleménykülönbség vagy helyesírás esetén.

www.ludas-matyi.net

NGA képe

Ezzel vitába szállnék. Akkor, ha valaki egy szövegben elejt pár hibát, mint ahogy te is teszed, ezzel semmi gond nincs. Nem hinném, hogy ebbe valaki is belekötne. De amikor olvashatatlan tagolatlan zagyvalékokat kell olvasni, akkor felmegy az emberben a pumpa. Összekevered a személyeskedést, a segítő szándékkal. Sok beirásnál hosszú ideig értelmezni kell,amit beirtak, mert olyan szinten olvashatatlan, hogy nem értem meg mit akart.

Ezt irod: "Ezek az emberek legalább már tudnak írni-olvasni "

Csak olvasni tudnak, mivel a mellékelt példák azt mutatják, hogy írni nem. Nem is igazából az a baj, hogy valaki elir valamit, hanem az, hogy érthetetlen mondatfoszlányokat lök elénk. Azt irod, hogy a véleménynyilvánításnak nem feltétele a helyesírás. Valóban nem. De nem hiszem, hogy te is le fogsz állni egy fogyatékossal vitázni, aki képtelen érthetően kifejezni magát, csak mondattöredékeket nyög feléd. Mert itt ez van.
Én úgy tartom, hogy megtisztelem a beszélgető partneremet azzal, hogy olvashatóan, érthetően fejezem ki magam. Nem azért, hogy ne köthessenek belém. Lehet, hogy engem másként neveltek, de nem szégyenlem.

"Valóban szép dolog a jobbító szándék, de azok a népek, akik szóvá teszik, ne adj isten, kijavítják vitatársuk/mások helyesírási hibáit, azok az emberek viatképtelenek és teljes mértékben intoleránsak, arrogánsak. Egy visszataszító tulajdonság! Az ilyen emberek nem is a másik mondandóját figyeli, hanem azt, hogyan lehet valakit kimozdítani a vita síkjából. A helyesírás nem tartozik a vita témájába, hacsak nem egy helyesírási blogba ír valaki."

Én nem tartom visszataszító tulajdonságnak, ha valaki igyekszik egy nagyon értékes honlap szinvonalát fenntartani. Eleve felesleges egyébként a képek alatt ez a sok értelmetlen vita, de ezt sok-sok ezer ember olvassa. És legalább mi, akik tanultunk helyesírást, járjunk elő jó példával. Ha emiatt valaki intoleránsnak, arrogánsnak tart, akkor tartson. Sajnálom, hogy ide jutottunk. Pedig milyen egyszerű: Amit beirtunk, olvassuk át egyszer.

Egyébként mint látom földiek vagyunk, én is pécsi vagyok. Legalábbis a buszos fotók alapján gondolom. Ha esetleg segíthetek, nekem is van jópár régi pécsi képeslapom buszos fotókkal.

Baráti üdvözlettel egy nem anonimként iró:
Nagy Gábor Attila

Tudod kis hazánkban elég régóta kötelező az elemi iskola, ahol meg lehetne tanulni írni is. De szerinted vagy a Ludas Matyi net szerint nem az a tahó, aki még dicsekszik is szándékos pocsék helyesirásával, hanem azok intoleráns marhák, akik egy minimális szint betartását elvárnák. Helyesen irni nem tudó blogtársunk talán egy kockás füzetben is gyakorolhatna, nem pedig a világ elé tárva tahóságát. Blogolni nem, kötelező. Aki ennyire nem tud irni az valószinűleg szerintem is sikhülye, önmagával és másokkal szemben is igénytelen ember. Hülyének lenni persze szabad, de büszkének lenni rá felesleges. A korszellemről pedig szót is kár vesztegetni, az egyetemek ontják a funkcionálisan félanalfabéta diplomásokat. Amúgy kedves LongJohnHolmes, volt egy régi reklám, ha már retro oldalon vagyunk, úgy szólt: tartalomhoz a forma, a többi része nem érdekes. Lényeg: primitiv nyelvezet, primitiv gondolkodás.

De ha elolvassátok újra, szerintem az sem segít nektek :)
De ennyit szenteltem ennek a témának, nem fejtem ki :)

Azért gondolkodjatok el, hogy mit és miért váltott ki belőletek az irományom.

www.ludas-matyi.net

UI: Ha vannak képeslapok, akkor szívesen kiteszem az oldalra azokat is.

Tudod, itt mindenki primitiv marha, aki nem éri fel a te nagy igazságodad. Szerintem meg te nem érted, mi mit akarunk kifejezésre juttatni. Vagy inkább nem akarod. Kár szót is tovább vesztegetni a dologra, a jövő ugyis a tietek és a hozzád hasonló mentalitású egyéneké. ui. Nem kéne a honlap gazdájával egyeztetni mielőtt a honlapodat reklámozod? Már csak úgy a rend kedvéért...

Egyetértek a fentiekkel, kiegészítve azzal, hogy a sok és durva hiba azért el tudja terelnia  figyelmet a tartalomról, és ez bosszantó.De apóbb hibák, és elütések még elviselhetőek, szerintem. Nekem pl fekete a billenytyűzetem, a betűk  egy része félig lekopva...és sajnos a szemem sem tökéletes már.

Clariss

 

Azt írtad,hogy "ez a Nemzet már nem sokáig húzza"
Ílyen mentalitással írhatsz helyesen,de nem leszel hazafi.
Nem kell az,hogy valaki diplomás legyen sem doktor sem mérnök,hogy helyesen írjon.EINSTEIN-t minden tiszteletem az övé de őt csak egy hajszál választotta el az analfabétizmustól,inkább számolt!
Sok az arogáns kötözködő ezen a fórumoldalon.
Nem a helyesírás,hanem a kötözködés minősíti az oldalt!
Én például nem vagyok diplomás sem professzor néha én is hibázok olykor sokat is,de ezért még nem vagyok buta sem siralmas mégkevésbé szánnivaló!
Rengeteg dologban othon vagyok:famunkák,gitár építés-javítás,számtek,elektrónika,épület gépészet,burkoló és mindenféle kőműves munkák,villanyszerelés,hifizés,hangfal-tervezés kivitelezés,festés mázolás,heggesztés minden típussal,targonca vezetés,teherautó vezetés,még jehtra is megvolt a jogsim csak lejárt az orvosim rá,autót szerelek lakatolok és q..jól vezetek másokkal ellentétben,rengeteg akusztikus-szinfónikus művet halgatok és,erősítő építés és javítás,gitár megszólaltatása a hegedű és a többi finomságot nem említve!
Egyébként rettentően szerény emberke vagyok az életben,amikor a klaviatúra messze van tőlem,de azért írtam mind ezt mert lehet valaki értékes attól ha hibásan ír,vagy épp szinte olvashatatlanul"nekem eltörött a jobb kezem másodikba,és a tanárnő azért buktatott meg a pótvizsgán is mert a gipszben nem tudtam olvashatóan írni"mivel eröltettem az írást beteg kézzel mái napig meg van a nyoma mert a csuklóm nem hálálta meg az eröltetést!
De gitározni még eszementül jól tudok hála istennek!
A f..ba mennyit írtam most le fognak dorgálni,node számít ez ezen a helyen,a kötekedők véleménye?????????
!!!!!!NEM!!!!!

A Névtelen mivel Anonimus-t is nagy A val írom,egyébként ugyan azt jelenti mint a angolul John Doo

Einstein szabadalmi hivatalban dolgozott tisztviselőként, oda pedig megválogatták, ki kerülhet be. Ja és kiválóan hegedült klasszikus zenei műfajban, ismerte a kottát és jónéhány tanulmányt is irt. Könyvet is persze. Jó is lett volna, ha félanafalbéta módon irt volna a relativitásról, tehát vele kapcsolatban tévedsz. Nahát, nagyon szép, hogy ennyi mindenhez értesz, egy kicsit még tökéletesitsed magad, mert ha igy irsz, senki sem fog komolyan venni, legalábbis minimálisan komoly helyen nem. Most a gagyi blogokról meg efféle helyekről ne beszéljünk. Képzeld el, hogy ilyen stilusban megirsz egy pályázatot állásra vagy akár egy hivatalos levelet. Amugy ha megnézed az adatlapomat, láthatod, másfél éve vagyok ezen az oldalon és az első tiz között vagyok kép felrakásban, dicsekvés nélkül mondom, elég jól ismerem. Ez nem az a hely, ahol ok nélkül bárki is kötözködne. Sokszor még okkal sem. Egyszerűen nem értjük, mi lehet az oka a nyelv ilyen fokú általános elsilányosodásának. Iskolarendszer, értékrend, vagy annak hiánya, vagy tán az internet, ki tudja. De számunkra aggasztó, mint tendencia. Ez ilyen egyszerű.

Ne haragudj de amit leírtál az nem ide való, és ha szépen kérnek, hogy javítsd ki amit írtál mert azért illik helyesen írni, ezért tedd is meg!
Rossz volt a tanító hozzáállása, de ha akarnád akkor megint szépen írnál, és lehet, hogy kevesebb butaságot is!
És vessző után légy szíves szóközt tenni pl így:

Szeretném azt, hogy megszünnének az anonymus-ok, mert már fárasztó a mindennapos beszólogatás!

Xdj-nek
Szerbusz!
Nem tudod véletlenül, hogy milyen lehetőség van arra, hogy az Anonymus hozzászólásokat megszüntessék, mert ez így kezd unalmassá váli!Mi a megoldás?
Mi a gondolatod ezzel kapcsolatban?
Üdv Atesz

Hogy javítsa ki valaki amit nem tud?
Nekem van erre ötletem. Láttamoztassa a hozzászólását egy olyannal, aki önmaga szerint jól tud helyesen írni és ennek hiányát nem tűri el másoktól :)

Az anonim hozzászólásoknak nem szabadna megjelenni valóban.

www.ludas-matyi.net

NGA képe

"Hogy javítsa ki valaki amit nem tud?"

FYI milyen egyszerű pedig. JTLYK az ingyenes Firefox böngészőben van beépített magyar helyesírás ellenőrző azoknak, akik helyesen kívánnak írni magyarul.

OTOH nagyon gúnyos vagy, bánt téged, hogy páran nem is inkább a helyesírást, hanem az olvashatóságot hiányoljuk. Nem zavar, ha valaki odaírja a végére egy mókás hozzászólásra, hogy LOL, igazából az sem zavar, ha azt írja, hogy LSHTTARDML. Az már jobban zavar, ha magyar történelmi személyek nevét képtelen leírni, mivel ez nem figyelmetlenségre, gyors írásra utal, hanem egyszerűen műveletlenségre. IMHO sok olyan apróság van ami nincs lefektetve a netikettben, mégis betartják. Az egyik, hogy a személyneveket helyesen írjuk. BTW általános iskola alsó tagozatban AFAIK azért kevés pontot vontak le dolgozatnál, ha egy betűt elírtunk. OTOH súlyos pontlevonások jártak, ha egy híres ember nevét nem tudjuk leírni. Lassan ott tartunk, hogy az is megengedett, hogy szécsényizzünk, vagy kosutozzunk. És bevallom a j és ly betűk nem tudása nem jópofaság a szememben, hanem műveletlenség. Bizony velem is előfordul, hogy azonnal nem tudom egy szóban melyiket is használjuk. De ekkor veszem a fáradságot, és megnézem. Vagy hagyom, hogy a böngésző kijavítsa. De nem szoktam szóvá tenni, ha valaki rövid i-vel "ir" valamit, vagy nákozik.
Nincs diplomám, 3-as voltak helyesírásból, de a mostani beirásokat olvasva csillagos ötös lennék dicsérettel lol:

Én is jónak tartom, hogy csak regisztrált hozzászólók írhassanak hozzászólást, talán egy picit visszahozza az oldal színvonalát, amit 2 éve már megismertem.

GMTA LSHTTARDML NRN
Majd küldök neked a PIC-ekkel egy EMSG-t

SYL Gábor

LOL

Hát ez az Admin hatásköre, már szó volt róla. Nagyon sok helyen csak regisztrált tagoknak lehet hozzászólni, de végül is az sem old meg semmit, mert regisztráltatja magát néhány keresetlen hozzászólás vagy mi esetünkben Ludas Matyi ingyenreklám erejéig, aztán lelép. Sok ilyen van.

---hogy egy ilyen színvonalú alaktól, mint xdj kérdezi valaki is, hogy mi legyen az etalon egy oldalon.
Ez kemény :)
Én nem lépek le, mert az oldal jó, még ha ilyenek is durrognak itt, mint te.

www.ludas-matyi.net

Mostanában sok helyen reklámoznak otthonról végezhető internetes munkát, ugye te is ilyen kapcsán vagy itt? El kell szórni a reklámokat, azután fizetnek. Jó állás? Lehet vele keresni? Most komolyan kérdem!

nem végezhetek ilyen munkát, mert leszázalékolt vagyok:)
De remélem meglátogattad, ha már szúrja a szemed :)
Te egy nagyon gyenge jellem vagy :) Az ilyen embereken nagyon jót lehet szórakozni, miután elvesztették a fejüket.

www.ludas-matyi.net

Szerintem reggelre nyoma sem marad a dolognak, amugy nem igen érdekel, bevallom. Én ráérek, reggelig cseveghetünk.

Én még nőkkel sem csevegek a neten:) (Bár nem tudom, te mi vagy:) )
Meg aztán most, hogy békésebb lettél, már nem vagy érdekes :)
Megyek szunyálni, további jó netezést.

www.ludas-matyi.net

Vigyázzatok az ilyen longjohnokkal, mert direkt bosszantani akarják a rendes embereket.

Csak egy mód van ellenük: nem reagálni a szövegükre!!

Ha én moderátor lennék, az ilyeneknek nem lenne szavuk itt!

bfonok

Mit lehet várni valakitől, felvette egy olyan ember nevét, aki rendőrspicli, brutális gyilkos, AIDS-es drogos elmebajos pornószinész volt? (ezek tények)

Hát ez bizony tényleg az volt, ahogy utánanéztem...

Kiss Béla lászló képe

Kedves Anonymus, kérlek fogadj meg egy jó tanácsot, már ha meg nem sértelek. (szívből remélem, hogy soraidat nem kevés iróniával általszőve kell értelmeznem) Ne tudja rajtad, és legközelebbi hozzádtartozóidon, barátaidon kívül senki más, hogy milyen kvalitásokkal, milyen fokon bírsz. Mert amiket külön-külön felsoroltál, az mind egy-egy élet művészi szakterülete lehet már önamgában is, a tgk.-vezetéstől az elektronikán át, a hangszerépítésig. A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki mindennek magasfokú művelője (mint írtad magadról), az vagy zsenitípusú ember, aki (szintén a tapasztalatok alapján) nem egyszer súlyosan antiszociális, vagy egészen egyszerűen félművelt. Vagyis mindenhez ugat egy kicsit, de: képtelen okosan saroktolatni, az erősítő megszólal, de hitvány minőségű a kivitel, és a hengszernek megvan mindene, csak éppen arra jó, hogy bemutassuk rajta a hangszer felépítését, vagyis szétfűrészeljük. Csak az említett példa kedvéért írtam pont ezeket.
Természetesen, ha ezek rád nem igazak, akkor kérlek ne vedd magadra. Csupán érzékeltetni akartam, hogy az ilyen típusú öntömjénezéshez miféle gondolatokat rendel(het) hozzá az olvasó közönség.
A tévedés jogát magamnak fenntartva, üdvözlettel: Kiss Béla László - Győr -

Sajnos általánosan kezd elterjedni a helytelen írámód, félek, néhány évtized múlva már az lesz a szokásos és elfogadott és a mostani meg olyan, mint nekünk a nehézkes 15o évvel ezelőtti beszéd és irásmód. Lehet, hogy ez a nyelv fejlődése csupán? Egyébként nem csak nálunk, de főleg angol nyelvterületeken is döbbenetes, új, leegyszerüsitett irásmódokat látni, un."urban english". Gondolom más országokban is hasonlóan alakulnak a dolgok. A rajzfilmbeli Köbüki nyelvezete felé tartunk, jól megjósolták már akkor, igaz nem mostanra...Na kapcs.ford.

NGA képe

Lassan már nem is olvasom az oldalt, mert borzalmas, olvashatatlan hozzászólások vannak csak. Miért nem tudjuk megtisztelni a másikat, hogy érthetően fogalmazunk? És ha lehet, helyesen írunk?

Néha elgondolkozok azon, hogy akik ide beírogatnak, azok elvégezték-e legalább az alsó 4 osztályt az általánosban?

 

Nagyon sok oldalon pont emiatt már olvasható hasonló:

Mindenkitől elvárjuk a magyar nyelv és a helyesírási szabályok legalább általános iskolai szintű használatát a fórumon!

A fenti megjegyzéssel maximálisan egyetértve két ok miatt szólok hozzá.

 

1. Magam is olyan mértékig bigott helyesíráspárti vagyok, hogy szegény S.J. hozzászólásait már el sem merem olvasni, olyan elemi hibákat tartalmaz.

 

2. De kérdem én: mi van akkor, ha amúgy abszolút rendes, becsületes ember akar hozzászólni okosan valamihez, csak éppen nem járt iskolába eleget?

Pellengérezzük ki nyilvánosan? Nem szeretném!

Gondoltam, írok neki magánban, de ha nem tanult meg helyesen írni, akkor hiába is írnám meg neki az órdító hibáit :-((((

 

Szóval, szerintem itt nem azok vannak többségben, akik nem akarnak, hanem akik nem tudnak helyesen írni...

 

Sajnos az érem másik oldala, hogy sokszor azon veszem észre magam, hogy a mondatokat nagybetű helyett kisbetűvel kezdem :-((( Tudom az okát is: a neten errefelé "fejlődtem", spórolok egy Shiftet :-((( Még szerencse, hogy SMS-ezni nem szoktam ;-))

 

bfonok

dollerakos képe

Mint már azt a Helyesírás topic-ban is leírtam és nagyon egyszerű megoldási javaslatokat is tettem; szerintem a helyesírás legalább alapvető szintű hiánya igényteneségre vall. Aki durván nem ír helyesen, bevallom, annak a mondandója sem érdekel, általában, ha már azt látom, hogy az első sorában van pl. 5 helyesírási hibája, már nem is olvasom tovább, legfeljebb gyorsan végig pásztázom, tehát mondhatni: eleget teszek annak a magasröptű követelménynek, amelyet valaki le is írt (más kérdés, hogy egyet is kell-e vele érteni vagy nem, de mindegy....), hogy "Ha nem tetszik, ne olvasd." Vitába meg pláne nem szállok, lehet, hogy hülye sznob vagyok, de tényleg úgy érzem, hogy nincs rá szükségem. (Persze, kivételek akadhatnak, ha mégis érdekes lehet az illető mondandója, a rossz helyesírása ellenére, de azt is tapasztaltam, hogy nagyon kevés az ilyen kivétel...)

nem az a baj,hogy egy hozzászolásban vannak hibák,hanem az,hogy egy olyan országban élünk,ahol a volt köztársasági elnökünk hibázik,és miután nagy nehezen lemondatják,pofátlanul elfogadja a neki járó illettményeket!!!! több millios életjáradék,plussz egy ingyen palota ráadásnak!! na ez a vicces!!http://www.origo.hu/itthon/20110103-helyesirasi-hibak-schmitt-pal-ujevi-beszedeben.html

Tapsifiles képe

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Szerintem is gyalázat! Írásmodorod alapján téged épp úgy megilletne a köztárssági elnöki szék és persze vele együtt az összes járandóság.

 

Kékedi Levente képe

No igen, én azt nem értem, hogy "f124sc" nevű felhasználó írásmódja, és a volt köztársasági elnökünk íráshibái között hol az összefüggés? :-D

 

Szerintem senki nem tudja. Elég csúnya dolog másokra hivatkozni a saját helyesírásunkat illetően, senki és semmi nem ment fel az általunk elkövetett hibák alól.

Az nem baj ha valakinek nem az erőssége a helyesírás.

Sőt! Nincs is nehéz dolga neki, csak egy!

Ugyanis a böngészőkhöz lehet telepíteni helyesírásellenőrzőt.

Tehát!

Elegendő a "hozzászólónak" ha figyeli, hogy amit beírt az hol van piros, hullámos vonallal aláhúzva.

Szerintem egyszerű.

 

Kalmopirin