tücsök blogja



A 2964-es számú Hámán Kató Úttörőcsapatnál az volt a szokás, hogy a jó teljesítményeket piros csillaggal jutalmazták, persze előfeltétel az úttörőség volt. Kisdobosok ilyet nem kaptak. Ezeket azt hiszem próbacsillagoknak hívták.


A hozzánk leginkább szóló kereskedelmi rádiót hallgatva azt hallom, hogy ma van a Barbie szülinapja. Próbáltam utánajárni, hogy hanyadik lehet, de egyértelmű adatot nem kaptam. Szinte csak angol nyelvű honlapokat találtam, és az nem az erősségem!
Én is kaptam 13 éves koromban egy babát, és én voltam a világon a legboldogabb, mert eredeti volt. Szerintem a mai 13 évesek már nem babáznak!


Megláttam az Ády által beküldött játékot, így én is kedvet kaptam, hogy megörökítsem az enyémet!

Találtam rajta bélyegzőt, 1978. VIII. 31.

Csehszlovákiában gyártották, de van magyar nyelvű leírás hozzá. 58,50 Ft volt az ára! Szerintem ez akkor nem lehetett olcsó mulatság!


CSIRIBI cukor- műanyag gömb, egyik (átlátszó) felében pinduri színes cukordrazsék, a másik szines felében meglepetés. Ez többnyire a Muppet Show figuráinak  matricáit rejtette. De volt Sandokán is! Ha jól emlékszem be kellett vizezni, és akkor jött le a kép. Nálunk csak az íróasztal fiókjára lehetett ragasztani, de azok még most is megvannak. Lemoshatatlanok!

Emlékszik még rá más is?!