Proxima rádió


Forrás: 
Saját
Proxima rádió

erre a rádióerősítőre lehet kötni dekket vagy cd lejátszót vagy dvd lejátszót?

doki

Igen lehet.De csak din bemenettel rendelkezik.Átalakító szükséges.Ez egy álkvadró rendszeres rádió.Ha jól emlékszem az első csatornák 2*15 w, a hátsók pedig 2*5w erőművel rendelkeznek.Amúgy NDK gyártmány.

Üdv :doki63

hello nekem is van 1. igaz h az elsö csatikra 15 w ot a hátsokra 5w ot lehet kötni????nekem sajnos 1 csati meg csak és nem tudom h miért nem szol a többi.lehet a dincsati bekötés a hiba.lehetséges???am nagyon szép hangu rendszer.

doki

 

Itt a dinnek semmim köze a te problémádhoz.Talán a vége lehet zárlatos,és ezért nem szól.Nekem anno a potival volt gondom,és nemis tudtam kezdeni vele semmit.Amúgy a vidi 6363s potija  asszem jó bele.De ha lehet valami szaki nézze meg.Esetleg próbálkozz a kapcsolók,és a poti tisztításával..

Üdv:doki

Köszi a választ Doki!
tegnap este probáltam a 4 csatit életre kelteni de csak u ment h 1 csati negativja meg a 2. csati pozitivjával megszolalt a fal. sztereoba nem tudom az istennek se kötni mert csak 1 kimenet megy normálisan.
igy variálva megtudtam szolaltatni 3 csatit.aztán mikor bele zavarodtam meguntam és visza raktam a hejére.Ma haveromal megnéztük és mondta haver h ojan tranyoja van ami még germániumos szal ez már ritkaság.
igy számomra a ritka erösitök kategoriájába került át.volt már rajta pana fal is de most 1 müa.dobozos tesla fallal hajtom ami mégis csak jobb hozzá illesztésileg.am tulajdonságilag mijen erösitö sima egyszerü?? mert hangilag elég jol szol.

doki

 

Kérlek nehari ,de én nem sokra tartom.Antik darab azt ok.Anno ehez két, kb 5 literes szélessávú zárt dobozt adtak.Ahogy elmondtad lehet,hogy csak kontakt gondok vannak.A hangszórókimeneteket is tisztítsd meg.Én anno két  hs400-zal terheltem .Mindentől független azért nem annyira rossz.Inkább keress egy ra 6363s vidit .No az már egy egész másvilág.

Azért jóvolt emlékezni a 16 éves koromra.Köszi.

Üdv Doki63 

 

Dolby surround a la NDK.

gti3per888 képe

Szerintem egész hallgatható cucc, nekem vagy 3 db van beőle, köztük az egyik a legelső 401-es széria.

1. A Proxima nem volt különösebben jó készülék, még NDK viszonylatban sem.

2. Akinek nem inge , ne vegye magára:

a) A magyar nyelvben előfordulnak olyan beszédhangok, amelyeket írásban ékezettel ("mellékjellel") kell ellátni. (ó, ú, ű, í, ő, á, é).

b) A beszélt nyelvben nem, de írásban megkülönböztetendő a j és az ly: tehát nem 'ojan', hanem olyan, és így tovább.

 c) Attól, hogy az interneten írogatunk, be kell tartani a helyesírási szabályokat!

3. Immár lehiggadva: Lehetett Magyarországon kapni a 80-as évek elején egy RFT kompakt nevű készüléket: rádió, magnó (BRG-mechanikával), lemezjátszó (kerámia hangszedővel). Az ebben a készülékben működő rádió megtévesztően hasonló a Proximához. Forrás: Magnósok Évkönyve, 1982.   

ml

Sziasztok! NE haragudjatok csak szeretnék egy kis segítséget kérni.Nekem egy Proxima 408-ashoz kellene kapcsolűsi rajz.
Ez nagyon lehetetlen mert én sehol nem találok.
Ha valaki tud kérem segítsen!!
Előre is nagyon köszönöm.

T:Elektro Pista! A Csabai 82-es évkönyvének,148-as oldalán meg lehet találni a kapcsolását az említett készüléknek. Ü:lgp

Esetleg ha adok egy e-mail címet, megoldható lenne hogy eljusson a számomra?
timpade@freemail.hu
Előre is köszönöm!

Megigérem,hogy elküldöm.Igaz,hogy a javítások használatánál eléggé elrongyolódott,de használható,áttekinthető. De csak holnap küldöm,ma már nem. Holnap délelőtt várható.Ü:lgp

Tiszteletem!

Én Tóth István vagyok és egy kis segítséget szeretnék kérni öntől.

Már egyszer elküldte nekem a Csbai 82-es évkönyvben szerplő proxima kapcsolási rajzát, azonban a számítőgépemen lévő adatállomény sajnos elveszett.

Amenyiben lehetséges kérem küldje el számomra.

Nagyon fontos lenne!

Előre is köszönöm.

Tisztelettel és köszönettel: Tóth István

(timpade@freemail.hu)

nekem is van egy proximam de egy piciket at lett alakitva kulsoleg

nemsokara elkuldom ha keszen lesz  a kepet rola kicsit a mai stilussal csont feher szinnel lett meg szinezve

Vales képe

Keresztapáméknak volt egy ilyen R408-as rádiója a 80-as évek eleje óta emlékeztem rá. Bár nem volt kifejezetten hi-fi, de azért nem szól olyan rosszul. Emlékszem, hogy a hátlapján lévő 4db fémsapka alatt "kis kalapos" germánium(!) végtranyók vannak. A hangdobozokban talán egy-egy szélessávú hangszóró, talán 12cm átmérővel és magassugárzó tölcsérrel középen.

A készülék kapcsolási rajza a Sztereó rádiók szervizkönyve III. kötetében található. Az erősítő rajza a 87. oldalon található. A kapcsoláson látható, hogy a germánium tranzisztorok milyen szilícium tranzisztorral helyettesíthető. BC109, BC182, BC301,BC439 és a végtranzisztor lehet BD242. Természetesen más típus a BC109 helyett oda is BC182 és a BC301, BC439 helyett is tehető be BD137, BD138 meghajtó tranzisztor. Ezeket és a panelen levő elektrolit kondenzátorokat kicserélve más megítélést kap a készülék.

Az URH  modul is könnyen hangolható a CCIR sávra :

A forgókondenzátorral párhuzamosan kapcsolt kerámiakondenzátorokat kell kiforrasztani ás az antennakörben  levő csatolókondenzátor értékét meg kell felezni.

Eztán csak egy kis hangolás marad ( oszcillátor és modulátor ), hogy beálljon a 88-108 MHz tartomány

Szerencsés esetben elég a végtranzisztorok  BD242, és az azt meghajtó BD137-BD138 beépítése. A többi elképzelhető, hogy szilicium.

rádió


Alicja táskarádió R-603
Ismeretlen évjárat
Amatőr rádió
Találat: 2
BRG Cb-rádió
Találat: 2
Detektoros rádió
Ismeretlen évjárat
ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Funsun rádió
Ismeretlen évjárat