Casio kvarcóra


Forrás: 
sajat

DB-31 30 férőhelyes telefonkönyves

mendoza képe

Hello!
Itt biztos,hogy nem stimmel a dátum.84-ben még a 7 zenés órák mentek.Ilyen órát a 90-es években lehetett kapni,nekem is ilyen(ek)voltak éveken át.

NGA képe

Valóban igazad van, a szerkezetet már 1984 óra gyártják, és ez az óra meg 1989-ben jelent meg. Javitottam. 1984-ben csak nálunk ment egyébként a 7 zenés, kint már profi órák voltak akkor.

Azért a 7 zenéseken 84-ben már is is túlvoltunk. Azok a 70-es évek végén 80-as évek elején voltak divatosak. A 80-as évek közepére jelentek meg nálunk is a számológépes kvarcórák, sőt egy osztálytársamnak 83-ban például kvarcjátékkal felszerelt kvarcórája volt.

mendoza képe

Lehet,igazából nem is a 7 zenés óra volt a megjegyzésem lényege.Ezt atipusú órámat szerettem alegjobban,mikor az első tönkrement akkor vettem egy úgyanolyat.:)Sajnos ennek az órának a mobiltelefonok elterjedése lett a halála,hisz onnantól már kinek kellett egy telefonszám memoriás óra.:(

Bocs, de NGA észrevételére reflektáltam.

Nekem is van ilyen órám.Legalább 12 éves (használtan,kb 3éves korában jutottam hozzá) egyszer kellett a gyári elemjét azóta cserélni benne,azóta is megy.Nagyon sok "megpróbáltatásnak" ki volt már téve.Tökéletes.A gyári szíjja gagyi,vacak!Hamar szétszakad,emiatt már több ismerősöm hagyott el ilyen tipusú órát a kezéről.Én fémszíjjal használtam,sajnos már az óraházból kitört egy darab,így most "zsebóraként"funkcionál.Tervezgetem a DB36 vagy DB360,hasonló óra vásárlását,mert meg voltam elégedve a gyártó ár/minőség viszonyával,az óra megbízhatóságával.