Tévé Maci karácsonya


Tévé Maci karácsonya
Kiss Béla lászló képe

Nekem is megvette a nagyi anno, és nagyon szerettem. Én a szocialista ifjúság utolsó generációjához tartozom, nagyon sok gyerekkori barátommal napi kapcsolatban állok, és kijelenthetem, közel sem lett annyi félmajom,funkcionális analfabéta, mint ami a mai napok gyermekeiből, legalábbis ránézésre sokukból válni fog. Értékrend zérus, apu-anyu sz@rik rá, lényeg, hogy a teszkóban meg lehessen venni a plazmatatyót proovidentes uzsarakölcsönből.
Veszedelmes pl, ha látok a TV-ben 4-5-es korú gyerekeket felolvasni, már-már a diszlexia határán álló, ökögést-mökögést hallok, véletlenül sem olvasást. Mi anno elsős korunkban 120-130 szótagot olvastunk ki percenként hibátlanul(!!), ezt mérte a tanító néni stopperrel, és aki 90 alatt teljesített, azzal nagyon komolyan foglalkozott délutánonként a nevelő.Velünk még foglalkoztak a szüleink, és meséken nevelkedtünk fel, nem a sok dekadens vackon.

4-5 éves korú gyermekek általában nem tudtak olvasni régen sem

Negyedikes-ötödikes korú akart lenni szerintem, először én is csak hitetlenkedtem.

Kiss Béla lászló képe

A kötőjeles sorszámnevek után nem teszünk pontot, legalábbis régen így volt, azóta lehet, hogy változott a szabály.negyedikes-ötödikes korút akartam írni, de ezt csak az nem értette meg, aki nem is akarta. Szerintem. Szép ünnepet mindenkinek!!!

Csak néhány példa hogy mi akkoriban mit néztünk a tv-ben:
Süsü,Cimbora,Cigánykerék,Zseb-tv,Álljunk meg egy szóra,Van benne valami,Kölyökidő,Én táncolnék veled,Három kívánság,Leg-leg-leg,Családi mozidélután Disney-vel,Walt Disney bemutatja,Mézga család,Kockásfülű nyúl,Vuk,Szaffi,Lúdas Matyi,Ötvös Csöpi filmek,számtalan mesejáték stb.

A mai fiatalok a következő gyöngyszemeken nevelkednek: Hal a tortán,Vacsoracsata,Szexi vagy nem,Balázs illetve Mónika show,Celeb vagyok,A sztárok a fejükre estek,Big Brother,Való világ,Megasztár,Heti Hetes,Csináljuk a fesztivált,Pókerarc,Cápák,Southpark,Pokemon,Dragonball stb.