Orion hifi


Sziasztok! Kiváncsi lennék, hol lenne érdemes manapság Orion Nagytornyot venni? Sokan óvaintenek a netes vásárlástól, de há' akkor mégis honnan lenne érdemes szerezni /vagy inkább hol lehet/. És nincs valakinek jó áron eladó HS 500-'501 vagy HS 511? Ha van jelezzetek!
email címem: nozi 2232@citromail.hu

Előre is kösz, Kellemes ünnepket!

admin képe

pedig piacon nem biztos, hogy kapsz!

Igen ez így van.

B. László

zaa.kisbucsa@freemail.hu

Kapható a piacon koplett nagy Orion torony. Látni szoktam bolha piacokon, bizományi üzletekben, igaz ritkán. Az áruk 40.000-100.000 Ft között mozog manapság.

.

Az elobb irtam aztan megsem kerult fel az oldalra. :(

 

Na, akkor ujra:

En nemreg vettem a netrol, kozismert aukcios oldalrol egy komplett nagy Orion tornyot, egyik almom volt ez mindig is. Akitol vettem o is itt van a retronomon. Kulon kikotottem hogy csak karcmentes, es felirat-kopas mentes torony erdekel ertekeles ide-vagy oda. Nagyon rendes volt az illeto (a kiletet ertheto okokbol nem fedem fel), azt kaptam amit igert, tenyleg hihetettlen a torony allapota, gyakorlatilag uj az egesz. Mindene mukodik, es akarmikor bekapcsolom egy kicsit hogy hallgassam mindig eltunodom hogy a mai kinai dompinget megszokva megis van elet a halal utan... :)

 

Itt az en feltett kincsen:

 

http://www.retronom.hu/node/15945

 

A lenyeg hogy LEHET venni torony, jot, gyarit a netrol. :)

Meg a net nelkul lehet az eletben nem lesz tornyod. :(

NGA képe

Mostanában senkinek nem kell a nagytorony. Itt árulom a szériagyártásból a legritkábbik 1981-es változatot, és a tetejében ezt egyben vették még a Skálában, nem innen-onnan van összerakosgatva, ez mindig igy volt egyben a torony, de a kutyának sem kell.

Kedves NGA! Én sajnos nem vettem észre, hogy nagytornyot árulsz. Milyen állapotban van? Mindene működik? És ami a legfontosabb: Mennyi lenne az ára? 

Az ország más tájain nem tudom mi a helyzet, de én a nyugati részén lakom, és hosszu évek óta néhány alkalom kivételével mindig kint vagyok vasárnaponként a piacon. Ezenkivül megjártam pár bizományit is. Az osztrákból bejövő "nyomás" is benne van, de összességében az az észrevételem, hogy hiába hazai áruról van szó egyszerűen az orion és videoton hifi dolgok nem nagyon képviseltetik magukat errefele. Egyszer sikerült orion kis tunert vennem és hs284-est párban. Ezenkívül még volt hs400 és a videoton lapos erősítője. Ennyit láttam a 6 év alatt. Helyi viszonylatban adódik lehetőség emberi árakon beszerezni őket, de az aukciós oldalakon pengetni kell.

astra789 képe

Az ország keleti részén is gyenge a kínálat,mondhatni nulla.Hosszú évek

alatt egy decket láttam csak,azt is más vitte el.Az én hifimet úgy szedtem

össze:deck Pécsről,erősítő és a tuner Pestről,hangfalak Szolnokról valók.

Persze az évjárat azonos.

Videoton hifit már többet  találtam,az jobban elterjedt erre.A bizományosok

azt mondják,nem is keresik a Magyar hifiket,így nem is tartanak.A házaknál

lévő példányokat nehéz felkutatni.

Egyszóval itt Szabolcsban is karcsú a helyzet.

Itt nálunk a Zalaegerszegi bolha piacon vasárnap árultak egy komplett Orion nagy tornyot 500-as hangfalakkal teljesen baráti áron.MÁR ENYÉM:)

 

KÉPET!! :)

Amugy a v....n is van eppen tuner (fekete) es magno is (ezust, sm250b raadasul). Persze egyben megvenni azert jobb.

astra789 képe

Láttam én is a V..n,az a deck kicsit fura.Mintha több darabból lenne összerakva.A "B" verzió 84 körül jött ki,ezen pedig a  műszerek és a

külső burkolat olyan mint az első széria darabjain.

Legalábbis én még nem láttam ilyen "B" decket!

Üdv mindenkinek! Hol is kezdjem a nézőpontom ismertetését? Igen sajnos elég kevés helyen kapni az Orion által gyártott készülékeket, mint tuner deck és erősítő, és az is bizonyos, hogy nem olcsón lehet őket megvásárolni. De ha figyelembe vesszük a régi ár arányát, még így is olcsó a készülékek mindegyike, pl erősítő kb 25, tuner 15, deck 15 ezer forint körül mozog. Kinek mi a drága, régi áron átszámítva így nézne ki120.000, 80.000, 80.000, így már más a szemlélet ügye és ha ebből levonjuk az amortizációs értéket még mindig 130.000-nál járunk. Ebből a szemszögből nem is olyan drága. De vajon mennyit ér valójában, ezt én se más nem fogja kideríteni, csupán a felkínált összegért megveszi és használja őket. Sok család álma volt a nagy torony és a pacsirta is, ma meg a minimálbér összegéért megszerezhető a szett a hangfalakkal együtt kb 70.000 +- 20%. Igaz az is mindenki x..ar ért h...gyért akar megvenni mindent amit csak tud, nem veszik figyelembe a valódi értékét semminek, főleg azt, hogy egyszer valaki keservesen megdolgozott ezekért a dolgokért. Nekem van Orion hs-500, hs-400, hs-9 es. Videoton dc-2550, dc-3011, és a 202-es zaphyr. Radiotehnika S-10  Acoustic Research Redbox II. Ezeknek a készülékeknek egyikét sem adnám el emberi áron, sőt el sem adom. Én sem aprópénzért vettem de még keményebben meg kéne fizetni, hogy megváljak csak egyikőjüktől is "ha meg akarnák valaha is válni tőlük". Mindig a kapzsi emberek szorítják le a készülékek árait! Nem pedig az infláció és az, hogy x éves! A duma ilyenkor a következő "miért adod 25-ért amikor haverom 15-ért vett ugyan ilyet?"  Amikor én például vásárolok soha nem az ár ami sikerélménnyel önt el ha olcsóbban jutok hozzá hanem az, hogy megkaptam amit akartam és nagyon tetszik, mind külsőleg mint belsőleg és fülre is, de a lényeg kifogástalan esztétikai és műszaki állapota van! Lehet valakinek az a lényeg, hogy utána még sok pénzt belepumpáljon, de akkor vajon ki is vette drágán? Üdv Atesz

astra789 képe

Kedves Atesz!

 

Vitatkoznék veled sok mindenben!Az árak nem tükrözik a valós állapotot,a

nepperek-hiénák még a sz.rt is aranyárban adják el.A "kapzsi emberek"

inkább felverik az árat.Reális árat a tulajdonosoktól lehetne várni,viszont

az eladók 90% nepper.Nemrég vásároltam egy "tökéletes állapotú" VT

erősítőt a neten,egyből a szerelőnél kötött ki,annyira tökéletes volt.Persze

rendes árat fizettem érte!

Abban igazad van,hogy érdemes többet adni érte mint utólag javítgatni.

A napi használat során fog kiderülni,hogy megérte vagy sem amit fizettem

Zoli

 

Szerbusz Astra! Mégsem vagyunk túl messze véleményünkben. Mindig hosszasan tanulmányozom a készülékeket amit veszek. De vannak meglepetések ez viszont tény és ez mindennapossá lesz. Egyszer vettem egy orion hs-500 ast és próbánál nem volt vele gond, de otthon az egyik magasa és közepe elkezdett torzítani, kezdett a víz kiverni. Uccu neki nézzük meg mi a baj, a hangváltón a bolondbiztos rellés védelem érintkezője eloxidálódott, ennyi volt a baja. Jól tudom vannak ennél durvább dolgok is. Az biztos látatlanba senkinek nem javallom a vásárlást! Sokszor belefutottam szélhámosokba is akik ígérték, hogy szuper meg minden és a cd-lejátszóból hiányzott a mechanika a fejjel együtt. Persze az aukciós oldalakon van lehetőség panaszra és jogi elégtételre is ha az összeg eléri és meghaladja a 10.000 forintot. És vannak akiket ennél jóval nagyobb összeggel vernek át. Én sokat járok a Bródy Sándor Utcában és a Szentkirályi utcában is néha a Király utca sem idegen számomra. Aki kicsit ért a műszaki részéhez és türelmesen nem 5 perc alatt vásárol, azt nem lehet átverni! Én általában 1-1.5 órát üzemeltettetem a berendezést és megvárom mi bukkan fel a készülékben ami nem kóser, ha nincsen gond akkor megveszem néha még azt is megkérem hogy én válasszak a hangfalak közül ha erősítőt veszek és fordítva ha hangfalat akkor erősítőt választok. Az alapelvem az, hogy nem bízok senkiben. A nepperek megérik a pénzüket de általánosítani nem szoktam már mert ismerem őket mint a rossz pénzt, el lehet róluk mondani ezt is azt is de náluk fordulnak elő a legritkább berendezések, és arra vigyáznak, hogy ne legyen rossz avagy bármi nemű sérülés akármilyen készülékmárkáról legyen szó. Sokat lehetne még erről beszélni, nem egyszerű téma, merész emberek mindig is voltak és lesznek is. Üdv Atesz

En peldaul joval dragabban vettem a tornyot annal aki elottem vette, mert a neten megtalaltam a korabbi aukciot. Es abban meg a 2 hangfal is benne volt, nekem viszont mar volt igy nekem az nem kellett. De tulajdonkeppen o vette meg olcson es nem en vettem dragan. Akkor ennyi volt az ara amikor vettem es most is igy jonne ki. Az toltott el orommel hozzajutottam egy olyan toronyhoz ami teljesen gyari allapotu es karc-kopas mentes, nekem ez nagyon fontos volt. Mas nem adna ki ennyit vagy semennyit erte, nekem megerte mert orommel tolt el hogy tulajdonomban van. Es nem kellett ra mar koltenem hiszem hibatlan 100%-ig megy rajta minden. Megerte a penz amit adtam erte. ;)

NGA képe

Basszus olíyan szivhezszólóan beszéltek hogy el sem adom az enyémet :)

 

Akartam is kerdezni hogy nem sajnalod ezt a gyonyoruseget? :)

Az Orion torony egyedi, egyszeri volt es megismetelhetettlen! :)

 

Akarcsak a 2001-es ILLES-METRO-OMEGA koncert, de jo hogy ott voltam... :)

NGA képe

Teljesen őszinte leszek. Nagyon szeretem a hifi cuccokat. De amikor a nagytorony mellé rakom a sony nagytornyomat szintén 1981-ből, akkor válik érthetővé mi is volt az elmult rendszer, a kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk mondata. Amikor megjelent a boltokban az orion torony, akkor már kb 5 évvel volt elmaradva a nyugati hasonló tornyok mögött.

Csak felsorolásszerűen, hol tartott akkor a sony:

- kapcsolóüzemű (PPS) tápegység

- folyadékhútés, válogatott tranzisztorok

- digitális frekiszintézeres tuneregység, quartzvezérelt hangolóegységgel

- 3 BSL motoros diszkrét 3 lézer amorf fejes deck kalibrálással

- mart alu előlapos 2 cm falvastagságú vörösfenyő doboz, szeparált közép-magas szekció, titán dóm, alnico mágnes, szénszállal erősitett membrán stb...

 

Ettől nagyon messze volt már akkor az Orion, pedig ez csak a középkategória volt kint. Sokan ugye azt mondják erre, hogy dehát az orion hangban megveri. Hát az még nem hallot ilyet szólni az biztos:-) Az orion erősitő akkoriban egy alap szintet nyujtott, az akkori hazai készülékek közül a nagy teljesítményével emelkedett ki.

 

Nem emlitettük az összeszerelési minőséget, a felhasznált anyagokat. A sorjás fémalkatrészek, az elálló műanyag részek sokaságát. Ezt akkor nem vettük észre annyira, mivel nem volt más a piacon. Látszik, hogy fogtak egy aluminiumlapot, aztán belevágtak pár lyukat, és közölték, hogy ez lesz az előlap. Na a kisorion torony sem jobb ebből a szempontból :-) Akkor például azért tetszett jobban sokunknak, mert angol volt a felirata. A 80-as évek elején minden menő volt ami nyugati. Még a zene is. Ciki volt magyar számokat felvenni, a menő az volt, akinek jugóból hozták a lemezeket. Emlékszem, naponta jöttek hozzánk felvenni az Eruption lemezemet (még ma is megvan hála istennek, megtartottam)

 

Igy maradna a nosztalgia, hogy igen, nekem is van ilyenem. És ez igy is van jól. Én akkoriban a Magnósok évkönyvét nyálazgatva bizony a nyugati hifitornyokról álmodoztam, lehet ezért sem hagy bennem akkora nyomot az orion vagy a videoton.

Szerbusz! Te mindig bölcsen és hozzáértően írsz, én nekem is az a meglátásom, ahogy te fogalmaztál kicsit sárga de a miénk. A nagy Sony torony mérföldkövekkel előbbre van tőle, ugyanakkor kedves emlék mindnyájunk számára a volt nemes iparunk terméke-termékei, bármilyen márka legyen az. Üdv Atesz

Pont ez a lenyeg! Ha mindenaron jo hangminoseget akartam volna akkor vehettem volna egy modern erositot vagy akarmit. Aki a foldon jar az nem beszeli be maganak hogy az Orion toronya a legjobb es a legszebb a vilagon. De jo volt, es a mienk! Es feelingje van mert a kis tornyon kivul nem gyartott mas hifi tornyot az Orion a Sony meg a tobbi gyarto (es igen, a Videoton is), szarasig nyomatta a kulombozo hifi tornyokat. NEKEM ezert egyedi az Orion tornya. En szeretem. Nem csak azert mert magyar, hanem mert... Szoval egyedi, furcsa, nagy, brutalis, magyar, stb... Mit irjak meg? :)

NGA képe

Mint ahogy irtam. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a mienk.

Orion


Orion & Videoton
Akkor és Most
Orion embléma
Találat: 2
Orion embléma matrica
Ismeretlen évjárat
Orion és Videoton jelvények
Ismeretlen évjárat
Orion falinaptár
Ismeretlen évjárat
Orion hangfal
1980-1989
Orion hangfalak
Találat: 3
Orion hirdetés
Találat: 4
Orion hőpalack
Találat: 2
Orion HS 20 ...
Találat: 2
Orion HS 200
1980-1989
hifi


"Old HIFI"
1950-1959
Hifi
Ismeretlen évjárat
Pioneer HiFi
Találat: 3