Citroen Traction C7


Forrás: 
Saját foto 2008 Oltaimer kiállítás SYMA csarnok
Citroen Traction C7
oldtimer képe

Miért tetszenek nekem jobban az „ilyesféle” autók inkább mint a maiak?

 

Talán mert van bennük fantázia?

 

üdv.: oldtimer

melica képe

Ezek az autók műalkotások! Gyönyörű, elegáns formájuk, nevük van, egy ilyen autót " viselni kell", ebben meg kell jelenni, nem lehet beleülni izzadt, szakadt pólóban, ebbe  ki kell öltözni! Stílusa van és elvárja, hogy a vezetőjének is az legyen.

Hozzáteszem, hogy én nem vezetek, tehát nem tudom, hogy ezek a csodák műszakilag milyenek, én csak a külseje alapján ítélem meg őket. Ugyanez vonatkozik a " dög" amerikai kocsikra is ( Lincoln, Ford, amik nagy kedvenceim).

oldtimer képe

mondtam volna. Minden igaz, szóról-szóra Kedves Melica!

A soraid között még sokkal több is van mint amit lehet olvasni első látásra.

Hiába vannak okos Nők! Merem állítani. A legjobb barátom Gabi is az, aki Gabriella. Bátran a szemébe is mondtam mikor együtt dolgoztunk :)

 

És ha már az "Egybesült Álmok" szóba jött akkor a Buick se maradjon ki :)

 

 

Egy 1970-es modell: Skylark

Akkora, hogy épp csak befér ide :)

 

üdv.: oldtimer

Dr Dee képe

Teljesen más volt ebben az időben a koncepció. Gyártsunk AUTÓT,ami gyönyörű és elvisz A-B-be. Kényelmesen és gyorsan. Csak a gazdagoknak volt autója. Kezdetleges egyszerű ma már esetleg meg mosolyogtató technikai megoldásokkal. De működnek a mai napig. Aztán ez a tendencia csak elkezdett romlani....

Az amerikai kocsik valóban szépek. Az 50-es évektől egészen a 80-as évek végéi. Bár a 80-as években már voltak kifejezetten csúnya gépek is. Vezetés techbnikai oldalról már nem tudnék ennyire pozítivan írni róluk. Nem hiába a mostani öreg  amerikai autó tulajdonosok akik használják is ezeket. Teljesen új,korszerű kormányművet és futóművez szerelnek beléjük. Na de ez már nem ide való.

Kalmopirin képe

de azért ez a Buick se csúnya

 

:: Kalmopirin