Utasellátó 60. születésnapja


U_cimlap.JPG

Az ország hajdan legnagyobb vendéglátó vállalata átalakulva, de ma is működik, és születésnapját ünnepli.

 

"Kinek az emlékezete ne őrizné a balatoni állomásokon kéklő emblémákat, a termes kocsin végigzörgő mozgóárus celofánba csomagolt szalámis zsömléit, csokis rúdjait és citromízű, langyos Utasüdítőjét? Volt persze más is: herendivel terített vasúti étkezőkocsi, elegáns hálókocsi-kalauzok, szárnyashajó és Forma-1, szilveszterek és esküvők, libamáj és pezsgő…"

Azért kedves számomra ez a kiállítás mert a retro gyűjtő szenvedélyem végre kamatozott egy kicsit és én is hozzájárulhattam egy pár tárgyal. Persze fényezem kicsit a Retronomot is, mert itt találtak rám és így jött a felkérés!

A kiállítás megtekinthető: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban 1051 Budapest, Szent István tér 15. 2009.03.30-ig

NofreT képe

Nagyon szép a kezdő fotó!
Az utasellátó pedig tényleg jó szolgálatot tett. Nem is tudom, ma van még?

Van, de tudtommal már csak étkező, ill. bisztro kocsikon.

NGA képe

Ilyenkor sajnálom, hogy nem vagyok Bp-i. Igy ezt sem látom :-(

Még majd negyed évig nyitva van, csak belefér egy kirándulásba.

ÁDY képe

Remélem azért kárpótoltak ezzel a kis tárlatvezetéssel.

Mint a kiállítás egyik rendezője, szeretném megköszönni a bejegyzést és a képeket - és a kölcsönzött tárgyakat!

Remélem, lesz még közös munkánk, addig is
üdvözlettel: Harmati Gábor

Mint a kiállítás szintén társrendezője egy kis kommentálás: Remek képeket tettél fel, mi köszönjük, hogy hozzájárultál a kiállításhoz, és hogy képeiddel a munkánkat ország-világ előtt népszerűsíted. Csakúgy mint Gábor, én is remélem, hogy lesz még szerencsénk a jövőben is közös munkákhoz.
Üdvözlettel:

Molnár László

Ády lelkem, nagyon köszönöm én is ezt a remek körképet (meg persze a tárgyakat) - minden nem-pestinek üzenem, hogy nyárig nyitva lesz, jertek bármikor (csak kedden ne, mert akkor zárva vagyunk), és hogy hívják a Balaton mellé, Pécsre, Dombóvárra és Berettyóújfaluba, tehát lehet, hogy lesz akinek helybe visszük :)
Ölelés, Noémi

A hetvenes-nyolcvanas években az Utasellátónál lehetett kapni a korszak legjobb "gyári" édességeit és burgonyachips-ét (amit akkortájt még burgonyasziromnak hívtak - vastag volt, olajos, de érdekes módon finom volt és omlós) Én nagyon szerettem :)

Vándor Vasúttörténeti Kiállítás "Megy a gözös"... c. kiállítása 2009 óta nemcsak a magyar vasút történelmével, hanem a tavaly 60 éves UTASELLÁTŰÓVAL is fogllakozik. A rendezvény különböző helyszínein ezentúl az UTASELLÁTÓval is megismerkedhetnek majd az érdeklődők. A VÁndor kiállítás minden évben járja az országot, és különböző időpontokban és helyszíneken lehet látni. Idén eddig Tápiószelén és budapesten az Északi Járműjavítóban lehetett látni a kiállítás UTASELLÁTÓ részét is. További helyszíneken is látható lesz az nayag, így aki eddig nem látta a nagykiállítást, az se szomorkodjon, mert van egy mozgó magán anyag is, amit meglehet tekinteni. Azok számára akik a nagykiálítást látták, azoknak is érdemes a magángyűjteményt megnézni, mert sok sok olyan dolgot láthat az ember, ami a nagykiállításon nincs kiállítva. A Kiálításom hivatalos honlapja: http://vasutazo.extra.hu

Fontos információ, hogy anagykiállítás szeptember 30.-ig látogatható. szeptember 30. után a magánanyagok visszakerülnek a tulajdonosukhoz, ám azonban amik az UTASELLÁTÓ tuljadonában vannak azok egy része vagy teljes egésze beolvad majd a magán vándor kiállítás anyagába a tervek szerint.

rivan94 képe

Képzeljétek, tegnap jöttem vissza Siófokról és ha már ott voltam beültem egy üdítőre és kávéra az Utasellátó büfébe (a felirat és az akciókat hirdető tábla még ma is ott nyugszik), ahol legnagyobb meglepetésemre eredeti Utasellátó feliratú, kék díszes csészében hozták ki a presszómat. Nagyon meglepődtem és megörültem ennek, de mikor megkérdeztem a büféstől eladja-e nekem a csészét meg a tányérkályat, egyértelműen NEM-et mondott. Sajnos..! Ezen kívül láttam még Utasellátós reggelizőtányérokat (a kisebb ételeket ilyenbe adják) valamint hamutartókat (igaz ebből csak egyet). Mellékelem a képet is, hogy ti is láthassátok!

Utasellátós kávéscsésze

lightbar képe

Régebben regeltem ide,de most kezdtem olvasgatni a bejegyzéseket,Tőled eddig a mindegyiket elolvastam,mindegyik csodálatos!Köszönöm szépen ezeket a remek cikkeket!

Üdv

Lightbar

www.lightbar.hu