Távíró billentyű


Forrás: 
saját gyűjtemény
Távíró billentyű

A Magyar Királyi Távirda és Posta szabványosított egyes billentyűje.

Radios20 képe

Üdv! Ha nem lenne nagy kérés, tennél fel képet a billenytyű gombjáról, oldalnézetben. Nekem van egy ugyanilyenem, csak annak sajnos nem volt meg a billentyűn az az esztergált fa gomb, így egy későbbi Morse billentyű bakelit gombjával pótoltam. Előre is köszi! Vagy ha nincs kedved ide feltölteni, akkor ha nem gond, elküldenéd a bognar1207@freemail.hu címre?

Köszi előre is!

Üdvözlet! Csak most olvastam a kérésed. Persze szívesen segítek, hamarosan megküldöm a képet a freemail címedre. Nekem két ilyen billentyűm van, ezt nemrég cseréltem. A másikon is pont ilyen fából esztergált gomb van, csak arról hiányoznak az oldalsó "pogácsák". Esetleg, ha van korabeli telefonalkatrészed, esetleg távíróhoz való szívesen elcserélem a másikat. Üdv.: G.Zsolt

Radios20 képe

Üdv!

Korabeli távíró alkatrészem nincs sajnos, viszont, ha kell van valahol szerintem rádióamatőr klubokban használt morse-billentyű. IKARUS van beleütve az aljába ha jól emlékszem. Amúgy az egész alumínium, az Ikarusz felirat miatt nemtudom, hogy amatőr gyártmány-e vagy sem. Ezenkívül van vagy 3-4db egyforma belőle. Majd megkeresem. Régi telefonalkatrészem nincs sajnos, maximum egy üres fekete bakelit Telefonkáva, ha kell előszedem, megvan hozzá az üres telefonkagyló is.

Hali! Köszönöm szépen, korabeli tárgy cseréje érdekelne. Üdv.: Zsolt

Radios20 képe

Üdv!

Gondoltam:-)

Ezt nem azért írtam, csak azért mert ezek vannak és hátha érdekel ilyesmi.

Üdvözöllek! Köszi szépen, de bakelitekből jól el vagyok látva. A megadott paraméterek és a küldött kép alapján meg egy ügyes aszatalos hamar kiesztergálja a gombot. Amennyiben nagyon eredetire akarod utángyártatani, akkor diófából esztergáltasd. Üdv.: Zsolt

Radios20 képe

Üdv!

Köszi szépen, hogy írtál!

Balambér

 

Zsolt, engem érdekelne a másik billentyűd. Vártam, hogy összetalálkozunk, de nem jött össze. Most töltök fel  a weboldalra 16 db morzebillentyűt, jó lenne ezt a M.Kir.Posta-it is felraknom.  Van szép állapotú, üzemképes falra szerelhető, fadobozos, kétharangú csengőm, vagy fanyeles nagyméretű hallgatóm az 1900-as évek elejéről, ritka darab. Ha gondold, ide majd feltöltöm a képeket.

Adok egy elérhetőséget:06309423217 /a Te számod nem elérhető!!