Made in Hungaria


s.jpg

Tegnap megnéztem a Made in Hungaria c. filmet. Eleve úgy indultam neki, hogy nem fog tetszeni ugysem. Elkezdődött a film, és ahogy a Kármán Tódor megjelent, olyan hihetetlen erős érzelem öntött el.

 

Én pécsi vagyok, és a vidámparkban itt volt a HA-LIU, amit Szolnokra vittek, hogy az ott levő HA-LIX repülhessen. Szóval bennem mély nyomot hagyott. Az sem zavart, hogy a Li-2 nem repült London-Budaörs távon, de ezt a repülőt mindenki ismeri, és ahogy a fordulóval lecsapott a fűre, maga volt az extázis. Maga a film hatalmas, az utóbbi idők számomra legjobb magyar filmje, sok érdekes részlet van benne, pl Szukics Magda neve, ami szándékos (Megáll az idő elött tisztelegve) és van sok apró baki is. Egy amit észrevettem, ami miatt inditottam ezt a blogot:

Orion HS-400-as hangfal 1967-ben nem volt:

Én cca 20 xláttam a filmet!!!!Szerintem MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB MAGYAR FILMJE!!!MOZIFILM KÉSZÜLT EGY EMBER ÉLETÉRŐL MÉG AZ ÉLETÉBEN!!!!!EZT AZ EMBERT FENYŐ MIKLÓS-NAK HÍVJÁK!!!!!!!!!!!!!MINDEN IDŐK LEGNAGYOBB ZENÉSZE.MUTASSON BÁRKI MÉG LEGALÁBB 1 MAGYAR ZENÉSZT AKINEK AZ ÉLETÉBEN AZ ÉLETÉRŐL FILMET CSINÁLTAK!!!!!!!!!!(AKKOR MÉG NEM BESZÉLTÜNK A SZÍNHÁZRÓL!!A bakik csak emelik a film értékét.Én is tudok sok ilyet a filmbe, most csak egyet írok le.FENYŐ CSALÁD hazaérkezik a régi házhoz és felnésnek arra.Minden ablak új műanyagkeretes.Holnap is írok egy bakit!!!!!Üdv.:taamaas

Ahogy ígértem ma is írok egy bakit.Amikor széll le a repülő az úton elmegy egy fehér modern autó.
Üdv.:taamaas

Apróbb baki volt benne épp elég. Amugy a film nem 67-ben, hanem 62-63 körül játszódik, a rock and roll korszak (már amennyi nekünk belőle jutott) legvégén. 67 körül már nem ilyen ruhákat hordtak a fiatalok és tombolt az Illés-Omega-Metró beatzenei láz. Valójában Miki hazajövetele és a Ki Mit Tud győzelem között 5 év telt el, ez alatt nagyon sokat változott Magyarország is. A film ezt az 5 évet néhány hónapos időtartamnak ábrázolja. Az apróbb tárgyi tévedések mellett logikai és folyamatossági hibák is voltak a történetben, de egy musicalnél ezeket azt hiszem nem kell nagyon szigorúan venni. Néhány hiba: Egy jelenetben egy drága valszeg Shure gömbmikrofonba énekeltek, ezt csak a menőbb zenekarok engedhették meg maguknak még tiz évvel később is csak. Nem volt még csavarós kupak, más tipusú buszok jártak Pesten (tudom, azokból egy darab sem maradt meg szégyenszemre), a rendőrök antantöves zubbonyt viseltek. A hangfal nekem is szerfölött gyanus volt. Vizágyuzás akkoriban nem volt divatban, odáig nem lehetett elfajulni, hogy szükség legyen rá.  A repülőgépek nem füves pályán landoltak egy romos épület előtt, hanem az igen korszerű, szupermodern Ferihegyen,  hacsak a hazatérő disszidenseket nem külön géppel külön repülőtérre fuvarozták, ezt nem tudom. Amugy nekem tetszett, most szégyellem magam, de nagy Rock And Roll és Fenyő rajongó vagyok (nem kizárólagosan persze)

Ne szégyelld,mert amiket itt írunk ez mind-mind a film értékét növeli(ami amúgy is nagyon nagy).Szerintem is van egy-két dramaturgiai hiba.Gondoljunk csak a "Holnap maradj itt" problémájára.

Egyébként pont ez lett volna a holnapi "baki"amit leírtál.A fűre leszálló repülőgép.Különben én is Fenyő és Hungária rajongó vagyok+Rock and Roll.(én viszont kizárólagosan)
Üdv.:taamaas

NGA képe

Ezen gondolkoztam én is. Amire gondoltam: Ferihegyre a diszidensek nem érkezhettek, mivel azért az egy reprezentativ reptér volt.  A Li-2 egyébként Budaörsön található, emiatt is itt vették fel, meghát ehhez a repülőhöz jobban illik a füves pálya, mivel nagyon robosztus futóműve volt, jól birta a füves kifutókat. Nekem jobban tetszett igy a leszállás bevallom.

Írok ma isegy bakit,ami nem győzöm hangsúlyozni a film értékét NÖVELI!!!!

Mikor Fenyő Iván átadja a lopott gyöngyöket Egry Péternek,egy kameraállásból látszódnak a háztetők és egy parabola antenna....

Kíváncsi vagyok, milyen alapon mondod, hogy a bakik a film értékét növelik.

Személyes alapon hozzávetőleg egyszerűen EZ A VÉLEMÉNYEM

Zalairádió képe

Tudnál egy mail címet küldeni ide: stts@zalaszam.hu

nekem a zöld pedálos moszkvics tűnt fel mint hiba,merthogy az a típus csak 1985-től létezik:)meg valahol egy digitális telefonfülke is rémlik.de amúgy jó film.

Megy a Fenyő család Miltényiékhez,ahogy mennek fel a lépcsőházban 80-as évekből való villanykapcsoló.Az erkélyen pedig szintén a 80-as évekből való kapcsoló.

doki

Hali

A hangfal ,ha jól látom egy hs 400-as doboz .Ilyenem nekem is volt,bár az 1984 -ben.