Köszönjük Néked Rákosi Elvtárs


Sokan  manapság úgy vélekednek, hogy Rákosi egy szélsőségesen műveletlen ember volt, ami egy hatalmas tévedés. Még csak azt sem lehet rá mondani, hogy gyáva volt és nem  harcolt haláltmegvető bátorsággal a kommunizmus  és a munkásmozgalom eszméjéért. A győzelem után torzult el személyisége, de ez teljesen általános forradalmárok és diktátorok esetében. A Wikipédia nem egy titkos forrás, de hátha valaki nem vette a fáradtságot, hogy utánanézzen, ezért linkelem csupán be rövid életrajzát. Nem akarok most politikai felzúdulást kiváltani, de azért megjegyezném, hogy nincstelen nagyszüleim számára a sokszor átkozott Rákosi rendszer az addiginál sokkal jobb életkörülményeket és lehetőségeket hozott és a fekete autó se vitt el senkit se a családban se a közeli vagy távoli ismerettségben. A potenciális diktátorjelöltek meg már köztünk járnak, jobb lesz megtanulni kirakatrendezni nekünk is...( soha ne méregdrága desznózsírból szoborjunk, vagy ha mégis akkor szigorúan télen) http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%A1kosi_M%C3%A1ty%C3%A1s Ja, a hozzászólás címe csak egy ifjúsági mozgalmi dal refrénje, úgy folytatódik, hogy utadra lépünk,  te vezess tovább, tovább nem tudom.

Ha tovább olvasod, azért ez idekivánkozik.

"A nevével jelképezett korszakban az emberi jogok súlyos sérelmet szenvedtek. Sokakat ért megtorlás: a koncepciós perekben kivégzettek száma száz és kétszáz fő közé tehető, 40 ezren voltak rendőri őrizetben, illetve internálva, közel 13 ezer főt (két és fél ezer családot) kitelepítettek, kitiltottak Budapestről. 1950–53 között 1 millió embert vontak ügyészi eljárás alá, minden második ellen vádat is emeltek. A rövidesen bekövetkező változások során hozott közkegyelmi rendelet 748 ezer embert érintett."

Szóval azért mert a szüleidet nem vitték el,még egy csomót elvittek. Például az én Nagypapámat is 2 évre. A bűne mindössze az volt, hogy kulák volt.

Végigolvastam, de tulajdonképpen nem a családom jó vagy rossz helyzetén lett volna a lényeg, hanem, hogy sokak elgondolásaival szemben ezek a sátáninak tartott személyek eredetileg nem voltak sem buták sem primitívek, sőt még csak sátániak sem. Az Eszmébe vetett feltétlen hit, az ellenség mindenütt való keresése, ott is ahol nincs, hozzá a hatalom kizárólagos birtoklása vezet el a lélek teljes eltorzulásához és ez egyáltalán nem csak a marxista vagy fasiszta jellegű eszmékhez köthető. A gátlástalanul gyilkolgató dekadens római császárok, Nagy Inkvizitorok, halálosztagokat működtető diktátorok is ugyenebbe a családba tartoznak. Javaslom megnézésre a Kisérlet (Das Experiment) című húzós német filmet, ami egy hiteles és megtörtént eset utáni ábrázolás a MINDANNYIUNKBAN ott lakozó szörnyetegről. Sőt a legvédtelenebbek a lelki elfajulás ellen azok, akik azt állítják, sosem lennének képesek efféle dolgokra.

Na még szerencse, hogy ezt a tömeggyilkost nem kezdjük el itt fényezni. Megérdemelte ahova került, a történelem szemétdombjára. Még a saját elvtársainak sem kellett, ott halt meg ahova való volt.

Együttérzés hiánya sajnos egyes emberekneknél születési hiba....

Hát azt tapasztalom magam is, meg a sokaknál újabban fellépő szövegértelmezési zavart is...hiába, a liberális iskolarendszer...

Már ne haragudj, de miért legyek empatikus egy tömeggyilkoshoz? Hitlerhez, Sztálinhoz is az legyek? Jó lenne innen az összes beirást kimoderálni, főleg az elsőt. Lassan xdj nemzeti hőst csinál a rótmanóból.

Az elöbbihez:
1957. április 18-án az SZKP KB helybenhagyta az MSZMP IKB ezen határozatát, ezért Rákosit 1957 júniusában Moszkvából előbb Krasznodarba, majd Tokmakba (Kirgizia), végül Gorkijba telepítették. 1957. május 5-én megfosztották képviselői mandátumától. 1960. november 1-jén az MSZMP Politikai Bizottsága felfüggesztette párttagságát, majd 1962. augusztus 16-án kizárták a pártból. 1970 áprilisában az MSZMP KB plénumán engedélyezték volna hazatérését, ha írásban kötelezettséget vállal, hogy nem fog politizálni, ebbe azonban Rákosi nem egyezett bele. 1971. február 5-én Gorkijban halt meg. Hamvait február 16-án titokban (TITOKBAN!!!!!) szállították Magyarországra.

Ezek szerint, mivel az eszme ragja volt, mindent meg kell bocsátani nekik? S kik a potenciális diktátorjelöltek, akik köztünk járnak, itt pl. Magyarországon?

rangja helyett "az eszme rabja" volta helyes kifejezés.

"Vérszagra gyűl az éji vad" Próbáljátok már meg ne zsigeri gyűlölettől vezérelve olvasni amit írtam, mert így csak egy teljes félreértelmezés lesz a következménye. Mindenesetre abban megmaradhatunk, hogy népünk nagy tanítója, Rákosi Elvtárs csak egy kiscserkész volt a népírtásban Hungária Egyesült Földek Ősföld Nemzetvezetőjéhez képest, akinek úgy látom minden bűne és soktízezer áldozata meg van mostanában bocsájtva. Részemről ezzel befejeztem, látom jó demokratikus hagyományaink szerint még önálló véleményem sem lehet...

Amikor itt zsidóznak meg bolsiznak,azokat a hozzászólásolat is vedd ki,Oksa? Kiskancsó

Jogos. Főleg azok az áldozatok miatt ne fényezzük ezt a gyilkost. Sok ember (többek között a családom is) köszönheti ennek azt, hogy megnyomositották, tönkretették, esetleg meggyilkolták. Semmivel nem volt jobb Hitlernél.

Nem a Fradi pályán vagy! Admin veled szemben ÉRTETTE mit akartam volna közölni. De gyengébbek kedvéért elesmételem: A randa buta primitívnek beállított Rákosi előnytelen külseje ellenére is egy magas műveltségű ember volt, ezen most csámcsogni lehet, de tagadni nem. A második pont, meg hogy SENKI nem születik tébolyult gyilkosnak, de a körülmények hatására MINDENKI azzá válhat, erre utaltam az ajánlott német filmmel. Még egy külön pont: Magyarországnak NEM VOLT VÁLASZTÁSA! A győztes hatalmak ÉRDEKÖVEZETEKRE OSZTOTTÁK Európát és Magyarország földrajzi helyzete miatt a szovjet befolyási övezethez került, ettől fogva nem volt más lehetőség mint az általatok "kommunizmusnak" nevezett rendszer csatlósává válni. Ha véletlenül a Führer nyeri meg a háborút, abban az esetben sem várt volna jobb sors az országra, ugyanis a magyar nem tartozott az árja faj közé, így a szolganép szerepe jutott volna ott is csak. Mindössze ennyit akartam volna közölni. Tudom, manapság egy hosszabb, összetett mondat megértése komoly gondokba ütközik a fiatalok körében, de tessék azért próbálkozni a mélyebb megértéssel! Ha Admin Nagy N-nel!! úgy gondolja, részemről felhatalmazom rá, hogy kitörölje amit írtam, hiszen a Retronom nem tökéletes helyszín a pszichopatológia és a geopolitika problémáinak az elemzésére. Egy valamit szeretnék csak tudni: nálatok valami riadólánc van? Mert mint a cápák a vérre úgy jelentek meg, először egy aztán kettő aztán sok, aztán falkában támadtok...

Ha te nem tudod elitélni Rákosit azért amit tett, akkor az a te dolgod. De ezen a remek oldalon nem próbáld meg beállitani egy jóságos bácsikának, akit a kényszer vitt rá arra, hogy koncepciós perekben halálra, vagy hosszú börtönre itéljen embereket, akik semmit nem követtek el. Érdekes, hogy senkit nem is érdekelt eddig, hogy vajh miféle műveltsége, iskolája volt Rákosinak, mivel ez semmiben nem enyhiti azt a szörnyű bűnt, amit elkövetett a népe ellen. Nem értem, hogy a mondandódból mit akarsz kihozni, csak az világos, hogy valamiképpen igyekszel mosdatni a szerecsent. A társadalmunk elitéli a szélső jobboldali megnyilvánulásokat, de ugyanannyira elitéli a szélsőbalosokat is. Ilyen dolog Rákosit beállitani jóságos bácsinak, aki csak kényszerből itélt kényszermunkára, halálra olyanokat, akiknek talán az egyetlen bűnük az volt, hogy éltek. Talán nem véletlenül itélte el, és határolódott el tőle még a saját pártja is. 1956-ot is az ő bűnének tartják, de ebbe nem menjünk most bele.

Konkrétan nevezd meg és adatokkal támaszd alá, milyen valótlanságot állítottam és ne támadj, vagdalkozz, hanem próbáld meg értelmezni az általam leírtakat. Amúgy csak zórójelben jegyzem meg, meg önhibájukon kívül nincstelenné lett nagyszüleimet a falu nemes lelkű kulákja dolgoztatta napi egy tányér levesért reggeltől estig a boldog harmincas években...És hogy a nagy nagy jólétben éhen ne dögöljenek kénytelenek voltak még azt is végigcsinálni. Az egyik szomszédjuk, hogy a éhen ne dögöljön elvitt a kulák földjéről 1 db!!!! dinnyét. Ráküldték a csendőrt, 3 évet kapott. Na ez is az igazság egy oldala. Amugy én ha jól olvasom még egyszer sem támadtalak le kedves Anonym, te meg már háromszor is, közben kiskancsózol, látom JOBB ember vagy. Javaslom,. nézzél utána alaposabban a XX sz. történelmének.

NGA képe

Nem hinném, hogy az egyéni családi sérelmeidet itt kéne levezetni, és ebből általánosságokat levonni. Úgy látom igyekszel sok helyen politikai síkra terelni a mondandót. Szerintem hagyd abba ezt a hittéritést, mert tönkreteszed ezt a remek oldalt! Mi több helyütt is vitába keveredtünk, ebben nem vennék most részt, de a politikai síkú mondandódat szerintem egy arra alkalmasabb forumon ird le. Már nekem is kellemetlen ez az egész, megértem, hogy nem találod ebben a világban a helyed, de ide sokan azért jönnek, mert kellemes emlékeket ébreszt bennük a sok régmult tárgyai, értékei. De ez sajnos sokakban nem kelt kellemes érzést, sőt ellenkezőleg. Igy maradjunk meg annál, hogy milyen mulatságos most 50 év távlatából, hogy ennyire ajnározták akkor Rákosit, de itt álljunk is meg szerintem.

ÁDY képe

Azt hiszem, ezt pont itt kéne BEFEJEZNI!

 

Köszönjük!