mobiltelefon csodák 1994-2000között!


Forrás: 
saját
mobiltelefon csodák 1994-2000között!

nem is volt olyan régen mikor még ezeket használtuk,de mégis régnek tűnik!

retronóm képe

a régi telefonom még fel se raktam... na mingyá előszedem

Adj' Isten!

 

Felsô sor, balról a második, az Alcatel One Touch Easy, ez van nekem is szürkében! (ettôl a szürke színtôl a tégla méretû telefon még ôsibbnek hat).

Jelenleg is használom! Akksi nem kell, a hátában lévô tartó-csatlakozó megfordításával 3 db ceruzaelemmel mûködik. Vidám jelenet társaságban mikor megszólal, én komótosan kihúzom az antennáját....

Bendegúz

Redneck képe

Wow! PISKÓTA ALKATEL!!!!! Alsó sor jobbról a 3.   :D

 

Olyanom nekem is van valahol! én a ledet imádtam ami két évente egyszer felvillant zölden, majd amikor kezdett merülni akkor átváltott pirosra hasonló sebességgel villogva.

 

Az enyémnek az antennáját nem sikerült kihuznom. Pedig akartam nagyon :) Aztán amikor szétszedtem megláttam h ez nem is kihuzhatós. Viszont ki lehetett csavarni a kis csonk antennát, és nagyon jól lehetett rágni a gumis bevonatát :)

 

A ceruzaelem tartója haláli, mindig  volt nálam a táskában 3 elem, vész esetére :)

 

Lehet vele jókedvre deríteni embereket ha társaságban előveszem, az tény!

 

Üdv: Redneck

Na nézzük sorjában. A középső sor balról negyedik, furcsa kinézetű készülék kivételével mind volt nekem. A motorola T2280-at nem szerettem, meg a siemenset a gyakran lemerülő akksija miatt, de a Nokia 3210 fogalom volt 2000 előtt-után. Emlékszem, milyen boldog voltam mikor megvettem magamnak. Ezek közül talán a legnagyobb tudással az Ericsson A2618-as bírt (rezgő,naptár,kikapcsolásmentes kártyakivétel), a legdizájnosabb a kinyithatós motorola és a siemens volt, de a 3210 megbízhatóság-anyag-összeszerelés kombinációjával a legjobb volt.

A kék szétnyitós motorola v3688, jobb esetben v50, de ezt igy a képről nem lehet eldönteni. A legnagyobb az egy hagenuk és van benne játék is. A többi jól ismert és elterjedt tipus tehát sok volt belőlük, gyüjtői szemmel nézve nem különösebben érdekesek. Ma is még viszonylag könnyen beszerezhetők, de a kínálat már érezhetően kisebb mint mondjuk 5 évvel ezelőtt. A felső sorban balról az első az valami panasonic abból talán nem volt annyi. 

Az a panasonic ha jól látom Panasonic G450. Olyanom is volt, és nagyon tetszett a kijelzője. Valahogy jobban tetszik, ha egy telefonnak a kijelzője rásimul az előlapra, mint ha fél centi mélyen porosodik. A motorolák egy időben csak a dizájnra adtak, tudás nem nagyon volt. (Kivétel talán a Timeport) A csengőhangjuk abban az időben nagyon szörnyű ordítós-sípolósak voltak.

kondis képe

Ezek majdnem mind én használtam!De kimerem jelenteni,hogy a legjobb a nokia 3210volt!Az bírta a legtovább!!

Dr Dee képe

Nekem is van pàr darab:-D

Motorola V50-es,Ericsson GA,Siemens M35i

ezek dobozosan vannak meg nekem:-)

szép gyűjtemény!!!!!! Gratulàlok hozzà

 

Mintha Apám telefonjait látnám. Neki ~20db. telefonja volt. Igaz, átlagban jobbak és volt amiből 2db. is. Pl. a szétcsúsztatható TyamTyung telefonból, aztán Sony Ericsson is volt 2db. Meg Sony Xperia is, ja meg egy ezüst és egy fekete Nokia 5530 „okosodó” telefon is.

Én nem tudom miért, de nekem nem jött be :)

 

üdv.: oldtimer