Képek ismétlődése és még egyéb dolgok


ÁDY képe

is van már egy pár !!!

NGA képe

Kedvencem :-)

Egyébként engem nem zavar, ha más is felrakja a saját példányát. Távos wartburgból is van fent egy csomó, és mégis jó nézegetni.

 

ÁDY képe

Értem, de ha az én kedvencem is a Walkmann és felrakom ugyan azt mint te (kb 100 db) akkor akinek nem kedvence,nem nézegeti a duplákat és nem érti, hogy miért van fent ennyi ugyan olyan! Ezért unalmas lesz neki!

leguan képe

Kedvenceimet egy külső merevlemezen őrzöm.  Időnként nézegetem, unokáimnak mutogatom. De ha közületek bárki kiváncsi arra, hogy mik is a kedvenceim, már döntöm is a postafiókjába.

NGA képe

Látom ÁDY kezébe vette az egészet, és kiirtott minden hozzászolást, igy most egy ideig pihentetem a retronomot. Nem szeretem a diktatúrákat. A walkmanos blogom átviszem máshova egyenlőre. Ezt is lehet törölni.

Ki törli kinek a hozzászólását? Egyik tag a másikét? Vagy rosszul értelmezem???!!!

AnnA        Du. kérdeztem valamit? Költői kérdés marad?

de valószínűleg igen. Csak azért írom, hogy ne rágódj ezen, tényleg nem érdemes.
Mindenhol vannak moderátorok.
Jó éjt!
Nofre

AnnA Köszönöm, hogy irtál éjnek évadján. SZIA.

Feribá

Röviden az történt, hogy Ády nevű kedves Retronomos megkért egy másik gyűjtőt, hogy ugyanarról a dologról ne tegyen fel mégegyszer képet, mert terheli a rendszert. Pedig lehet, hogy egy másik szögből felvett tárgy esetleg plusz információval szolgál. /Pld. megmutat egy feliratot az oldalán.../

Ez esetben mégis azt gondoljuk /mivel többen is vagyunk/ döntsön Admin ki mit töröljön le, vagy szerkesszen át. És ezt biztos Ády is jó szívvel megérti.

AnnA-------------------Te tartozol nekem valamivel. Kovács Katiról egy 6x9-es fotóval - no persze, ha akd a fiókod mélyén...Egyébiránt köszönöm válaszodat....

AnnA ----------------------Kedve Feribá! Köszönöm K.K.-ról a fényképeket. És a 6x9-est is. Nem vagyok türelmetlen. Szia!

Kedves Anna!

 

Először kérdésére a válasz, fogadatlan prókátorként:

Az Internet egy olyan világ, amit milliónyian olvasnak, de csak néhányan írnak - saját örömükre, "társadalmi munkában". Persze mindenhol van egy főnök, gazda (ezt sokszor ADMIN-nak nevezik, mint itt is), akinek elvileg illő dolga válaszolni, de ez sajnos (nagyon) sokszor nem történik meg; most nem (csak) a retronomról beszélek!

 

A valódi kérdésre: Természetesen egy mezei tag nem törölheti más hozzászólását, sőt érdekes módon még a sajátját sem!! Törlési joga az Adminnnak van, plusz még akinek ő erre jogot ad. Úgy tűnik, hogy ÁDY ilyen külső munkatárs, de vélhetőleg rajta kívül még másoknak is van erre jogosultságuk.

A "moderálási" munka nélkülözhetetlen addig, amíg vannak szemét emberek, akik névtelenség mögé bújva mindenféle helytelen dolgot közzétesznek. Ezen túlmenően is kell szabályozni a publikációkat, amit sokszor másképp lát a jószándékú író, és másképpen a moderátor: hát ez is sajnos egy ilyen játék...

 

bfonok

leguan képe

Ráadásul, amiből most ez a téma kigöndörödött: felkérés a duplikátumok felrakásának kerülésére, senki számára nem lehet meglepetés. Hiszen minden kép felrakása előtt olvashatjuk - élénksárga alapon -  "Mielőtt egy képet feltöltenél győződj meg róla, hogy van-e már ilyen kép a retronom.hu-n. Használd a KERESŐT!" Akinek ez leküzdhetetlen vágyával ütközik,  az vállalja az esetleges törlés roppant tragikumát.

NofreT képe

 

Kedves leguan, most újból megnéztem a keresési lehetőséget, elsősorban az újak miatt, hiszen én sem vagyok túl régi, és emlékszem a kezdeti nehézségeimre.

 

Beírtam a keresőbe hogy siófok, és kijön egy csomó találat, de kizárólag szöveges formában. Ami azt jelenti, hogy végig kell nyitogatni minden egyes oldalt, ami elég babra és időigényes elfoglaltság. Ezért írtam a kitörlésre került hozzászólásomban, hogy a szerveroldali adatbázisból könnyű a duplikálást észrevenni, de az innenső oldalról már nem.

Az elképzelhető, hogy a google segítségével könnyebben megy a dolog "siófok +retronom", és megnézni a képtalálatokat. Mindenki ennyire jártas a net-világ rejtelmeiben? Nem vagyok benne biztos.

Ennek fényében kérem, hogy legyen türelmesebb mindenki, aki türelmetlenné vált.

Nofre

kiegészítés, mert még szerkeszthetem:

a google-féle megoldás sem jött be :(

NofreT képe

Törlésre került az én hozzászólásom is, amiben bizonyos felhasználói nehézségekre utaltam. Nem volt sem anonim, sem "szemét" , és az admintól nem jött utalás arra, hogy miért került törlésre.
Sem a retronomos társak előtt, sem mail-ben.
Mindez nem panasz, csak érintettségem (hozzászólásom törlése) miatt el kellett mondanom.
Nofre

AnnA...........................Sajnos még amatőr vagyok köztetek, próbálok csiszolódni, figyelni, mit hol találok, elnézéseteket kérem a kezdeti botladozásaimért. Üdv.: A.

engem se zavar, ha vki a polcra teszi a retrós kincseit :D Az ilyen emberek nagyra becsülik az ilyen dolgokat.
Jól mutatnak a kocsik az üvegpolc tetején ;)

vudu képe

Nem tudom feljebb a törlésekre célozva rám gondoltak-e, de a feltöltött képeimet én magam töröltem (ÁDY hozzászólásával együtt) és nem ő. Azért, mert igaza volt, kissé lusta voltam előtte használni a keresőt az azonos tartalmú képek elkerülésének érdekében.

A dupla tartalomnak azért lehet néha haszna is, ha ugyanarról a dologról jobb minőségű kép kerül fel. Ekkor én a rosszabba(ka)t törölném, bár itt én nem vagyok moderátor, ez csak egy vélemény. Megfelelő rendszerteljesítménynél azokat sem.

admin képe

Ismét egy olyan téma lett felhozva, amiről már volt szó. Az első és talán legfontosabb, hogy azt szeretnénk a képek alatt az oda kapcsolódó információk legyenek. Egy nem napi látogatónak ezek a viták semmit nem jelentenek. Ezért került át a Fórumba (tehát OFF!). Sajnos a vita elejéről lemaradtam, mert hétvégén nem teljesen voltam gép közelben. Sajnálom, hogy ismét félreértés, sértődés, "diktatúra" lett belőle. De azt hiszem ilyen korban élünk...

Képeket nem szoktunk törölni, csak szeretnénk hogy az információ ne aprózódjon el. Vannak olyan tárgyak amiről több kép van, de az információ szétszóródva van a képek között. Természetesen ezt valahogy össze lehetne szedni. Talán a jövő nagy megoldásra váró problémája, hogy egy kicsit wikisebbek legyük. Na de hát az idő véges... legalábbis nekem.

Természetesen az ügyben belső vizsgálatot rendeltem el. A felelősöket meg fogjuk büntetni. Kizárás, kukoricán térdeplés...
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
magyarul legyünk vidámak és megbocsátóak, türelmesek... köszönöm az ilyen hozzáállást mindenkitől. Nehéz, de én gyúrok mindennap!