Videoton Alba Regia televízió TA-61


Videoton Alba Regia televízió TA-61

1960, vagy pár évvel későbbi évjárat (a www.radiomuseum.org szerint). Nemrég kaptam egy barátomtól. Sajnos hiányzik a bekapcsológombja (ha valakinek lenne feleslegben, szívesen fogadnám). Lábas kivitelben is létezett, annó ilyen készülékünk volt, nagy szívfájdalmam, hogy ma már nincs meg-talán még létezik valahol..... Az alsó kép 1969 körül készülhetett.

gyerekkoromban a saját tv-nk elött RTV múzeum

Egy ilyen mukodik a Keszthelyi Radio es Televizio muzeumban es kurva jo kepe van! Nyitaskor a bacsi bekapcsolja, zaraskor meg kikapcsolja!

 

ÁDY képe

Nagyon szép televízió :)

Gratula hozzá!

Radios20 képe

A Tv is nagyon jól néz ki, de az a vitrin se semmi a fényképen a háttérben. Egy olyan vitrint elfogadnék :-)

Üdv; Radios20

Fábián Zsolt képe

Gyors összegzés a hozzászólásokhoz:

A keszthelyi rádió televizió múzeumban tényleg működik egy ugyanilyen (lábakon álló)! Pár hete néztem meg én is immáron másodszor ezt a csoda-múzeumot, melegen ajánlom minden hasonszőrű érdeklődőnek. Több mint 460 rádió és vagy 50-60 tv és egyebek!!

Egyszer szándékozom én is kipróbálni az enyémet, talán nincs nagy baja. Most azonban elsősorban rádiókra vagyok hangolva.

 

Az alsó képen látható vitrin ma is a szüleim tulajdona.

 

Üdv mindenkinek!

Radios20 képe

Köszönjük a válaszokat.

 

Radios20

NofreT képe

Kedves Zsolt, a kis képen láttam meg a régi gyerekcipőt, alul fekete lakk, felső része fehér bőr. Nagyon régen nem láttam.  Ezt külön művészet volt rendben tartani, a fehér színt valami Szilvia? nevű pasztával lehetett elérni.

 

Jó lenne, ha arról a lábbeliről egy nagyobb kép felkerülne, ha ez saját fotód, akkor talán meg lehet csinálni.

 

A háttérben élévő vitrines szekrény is szép, és jellegzetes darab a fémvázas folyóírattartó is.

 

Nofre

Fábián Zsolt képe

Kedves "Nofre"

Sajnos nincs más olyan képem, ahol az az ominózus cipő szerepelne. A nagyítás szerintem a minőség rovására menne, így meg kell elégednünk ezzel, jobb, mint a semmi.

 

FZs

NofreT képe

Köszönöm a választ!

Nofre

sandordp képe

Sziasztok! Valaki el tudná nekem küldeni ennek a TV-nek a kapcsolási rajzát? Nekem is van egy ilyen TV-m és szeretném felújíttatni! A gond az, hogy bekapcsolom, és két nagy ellenállás elkezd melegedni, majd pár másodperc múlva már füstöl.... Cím: sandordp@gmail.com

Laki Géza képe

Mivel már egy szép T 331-es készüléket megcsodáltam tőled,gondolom egy Alba rajzot minimum megérdemelsz.Holnap küldöm! Üdv:gébá

sandordp képe

Köszönöm szépen! Remélem sikerül megcsináltatnom! Mostmár csak egy jó szakambert kéne találnom aki meg tudja csinálni! Sajnos énnekem már nincs ilyen mélyre ható elektronikai tudásom, úgyhogy szakemberre bízom a rendbetételét! Egyébként az albán bejön még szobaantennával az M1 hanggal?

A kérdésed leírásának időpontjában Budapesten még gond nélkül vehetted az M1 műsorát a VHF 1. csatornán.

Budapesten talán egy hónapja sincs, megszünt ezen a csatornán a műsorszolgáltatás, tehát csak világító, "hangyás" képet látsz az

Alba Regia-n, az egyes csatorna állásban.

 

Én megoldottam, hogy a saját Alba Regia TV-met az érdeklödő barátaimnak műsorral mutathassam meg az alábbi módon:

A V.....n vásároltam egy ma már elfelejtett Orion UE-100 konvertert, és a tv hangrészét áthangoltam a CCIR norma szerinti 5.5 MHz kép-hang hordozó távolságra.

(nehogy kétségbe essél, ez néhány kondenzátor beforrasztását jelenti megfelelő helyekre, és a konverter által vett műsor vétele mellett a megfelelő vasmagokat a legerősebb, legtisztább hangra kell állítani.

Az egész művelethez, indikálási célból jó, ha van, egy kis kézi műszer.

(min.20 kOhm/Volt, 30 V-os méréshatár)

A budapesti UHF 24. csatornán az RTL Klub műsorát tudom venni ilyen módon az Alba Regiával.

(Szívesebben venném az M1-et, vagy a Duna TV-t, de ez van....)

Más reléadók esetében a fentiek csak gondolat ébresztők lehetnek, sugárzási adataikat előzetesen meg kell ismerni.

 

Részletekre vonatkozóan egyéni levélben szívesen válaszolok......

furnan

Laki Géza képe

ant_0.JPG

 

 

 

Hiába....Egyszer minden véget ér!

Budapesten, és környékén biztosan. Én is szomorúan hajtogattam össze, mert hát fejlődünk....

 

Tényleg, emlékszik még valaki a legegyszerűbb TV- antennára, melyet a TV vásárlásakor az eladók olyan lelkesen ajánlottak megvételre ? ?

 

Amúgy nagyon kifejező a kép. Tetszik... ("egyszer minden véget ér")

Üdv: furnan

Valamikor nekünk is volt egy ilyen tévénk.

Emlékszem rá gyerekkoromból. Néztük, néztük, majd elromlott. Ekkor apám elkérte anyám szemödökceruzáját és valamelyik ellenállást ami leégett benne, jól "beszemöldökceruzázta" Csoda történt! Bejött a kép. Nem tudom már még mit csinált, de hamar megcsinálta.

Persze, hogy ebben az állapotban mennyit működött azt sem tudom.

Ez volt...

üdv.: oldtimer

Haverom nagymuterjának volt egy ilyenje. 3 hangszóró volt benne úgy rémlik. A két nagyobbnak érdekes felfüggesztése volt. A kisebb pedig pont jó sok vadásztöltény rádióba. Egyet akartam magamnak csinálni, de se hely se donor nem volt. Van pár alkatrészem hozzá, bekapcs műanyag gomb, a potisor, a csatronaváltó gombja, egy sorkimenő trafó, egy hátlap, meg egy fenéklap. Ha esetleg valakinek kell.

Én ott tartok hogy 1996-99ről EUelőttről amikor földi halandó mehetett MÉHtelepekre kicnseket vásárolni is,nemscak lerakni-eladni,noss akakor szereztem szfváriból, ALBA REGAI 6potméteres egységet.

"Biztos jó munkásember" S.Balázs Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Nekünk is volt.

Mígnem Apám gondolt egyet, és mint műbútorasztalos a Budapest rádiót meg a tévét beépítette egy általa tervezett zeneszekrénybe.

Ez amolyan korabeli "Hi-Hi Torony" volt, és középen a rádió és a tévé között mintegy bárszekrényként, a lenyitható ajtó mögött egy SUPRAPHON lemezjátszó volt beépítve.

Felette jobbra-balra elforgathatóan volt a TV képernyője, mindenféle gomb nélkül.

Sajnos 100%-ra sosem készült el, bár így is sikerült eladni.

Pedig nem eladásra készült.

 

Kalmopirin

Csak most  néztem meg jobban a fekete fehér képet, és mintha csak magamat látnám. Ugyanilyen frizurám volt ennyi idős koromban. Nekem is volt ilyen „pántos nadrágom”. Ugyanilyen lakkcipőm is volt stb. stb.

Igaz a tévé a lényeg, de arra már annyira nem emlékszem. Pontosabban semmilyen emlék, élmény nem jön elő vele kapcsolatosan.

 

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Alba