Fonyód Önkiszolgáló Étterem Espresso


Forrás: 
Saját
Fonyód Önkiszolgáló Étterem Espresso

Képeslap

Önkiszolgáló Étterem
ÁDY képe

A Tihanyi és Zamárdi után, már erről is van kép :)

NGA képe

Szerettem ilyenekben enni, fasirtot lencsefőzelékkel, kornéliusz kólával :-)

ÁDY képe

Sólet bélszinrolóval, azt de szerettem :)

NGA képe

A végén ott volt a süteményes pult, benne a friss krémes, ami volt majdnem 10 cm magas, meg a mignon, a tetején a szines cukorkákkal.

A sarkitott háromszögű aluminium tálca, rajt a tűzforró húslevessel, amiben alig volt tészta, de kellett kérni, mert akkor nem kaptunk sütit, aztán ránknézett a konyhásnéni, és akkora adag főzeléket kaptunk, hogy a fasirt elmerült benne, ha enni akartuk, a vastag üvegpohár, allul barázdálva, és a borzalmas amorf villa és kés :-)

Régi szép emlékek :-)

ÁDY képe

Mignon, citromos vagy a puncsos és a csokiöntetes piskóta :)

azóta se ettem ugyan olyan ízűt.

Egyedül az alumínium evőeszközt utáltam, én is.

Ebben az az érdekes, hogy ez nem a Fonyód-Bélatelepi, ami az újságcikkben szerepelt. Arról van fotóm, így tudom, hogy az eredeti alaprajz tükörképével épült meg, ma is áll, pár éve eladó táblával.

Ez, ha jól tippelek, a vasútállomás-kikötő környékén, tehát a fonyódi központban állt, legutoljára diszkóként üzemelt (?) és pár éve bontották le. Talán az Index Fonyód fórumában volt benne valami.

 

Tehát ez az épület az újságcikkben feltüntetetteken felül, valamivel később épülhetett. Szerintem még máshol is épült később ilyen, talán Kiliántelepen is ilyen volt (ma Fövenyes, északi part) és mintha Alsóörsön is lett volna ilyen étterem.

 

Fonyódon egyébként kifejezetten sok ilyen Y-tetejű épület (üzletsor, strandépület) állt.

Szakáll

ÁDY képe

Az lehet, na majd jövő nyáron feltérképezem Fonyódot is.

 

És mit szólsz ezekhez a képekhez?

http://retronom.hu/node/16878

Sajnos semmi feltérképezni való nincs már a bélatelepi éttermen kívül (és az ottani egykori kemping bejáratánál lévő büfésor maradványain kívül), mert az elmúlt években mindent lebontottak és új épületek emelkednek a központban.

(A Balaton áruház persze megvan, de az is kicsit átalakítva. Majd lehet, hogy bemutatom, csináltam róla többször már fotókat.)

 

Egyébként most nézem a régi fonyódi lapokat és jól tippeltem, ez az épület a parton volt.

A tihanyit már természetesen megnéztem, végigfutottam tegnap az új feltöltéseken, klassz hogy megvan! Sose gondoltam volna, hogy a Club Tihany építésekor megtartották és hogy pont a Levendula étterem az ebből lett kialakítva! (Pedig annak idején jártam a Club Tihanyban, de nem sok dereng már az egészből.)

 

Szakáll

ÁDY képe

Akkor ezekszerint Fonyódon kettő volt!

Sajnálom, hogy eltűntek ezek a épületek, egy jó pár évvel előbb kellett volna kezdenem lefotózni őket :(

 

Várom a Balaton Áruház bemutatását, az is egy kedves épület!