Videoton Star


Forrás: 
Ismerősé
Videoton Star

én ilyenen hallgattam a poptarisznyát 87-ben
a neven bééééétóóóóóótlászlóóóó
magnósblokk :d

Ez igen!

Ilyen van az apóséknak a hétvégi háznál, akkkkora hangja van, hogy az döbbenet! Ebben még volt anyag: doboz, hangszóró, végfok. Lehet rajta beszélgetős műsorokat is hallgatni, ami nem minden készülékről mondható el, meg akár bulizni is lehet vele, ha jó zene van a rádióban ;-)))) Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy hová "fejlődött" a technika?! Bár ez nálam nem kérdés, mert nagyon szeretem a régi elektronikákat, a hifim jó része rég elmúlt tíz éves....

Nekem ez volt az első, pontosabban a család első magnója. Édesapám néhány éve még ezen hallgatta reggel a Kossuth rádiót. Nemrég ment tönkre...

Én pár éve kukáztam egy Telstar változatot, a magnója már húzta a szalagot, de a rádiója szuper volt, van benne basszus rendesen, élmény volt rajta zenét hallgatni a sok mai műanyag szar helyett...

Döbbenetes hangja volt. Hogy honnan jött ez az óriási basszus? Senki sem tudja, pedig a készülék hátoldala is nyitott. Lehet, hogy pont ezért? Ha az ember az ölében fogta, érezni lehetett a hangszóró erejét, mintha egy hangfal lett volna. Ezt a hangot egyetlen nyugati cucc sem tudta még csak megközelíteni sem. A hangszórómérete hatalmas a dobozhoz képest. A legtöbb rádiósmagnó hangszórója csak kívülről volt nagy a díszítések miatt, ami benne volt, az meg nem ért fabatkát sem. Nemrég sikerült szereznem egy teljesen újszerű állapotban lévő Európa Star-t. Nagyon baba, de úgy érzem, a hangja egy picit elmarad a STAR- hangjától. Viszont van benne pillanat állj, hangolásjelző, számláló. Még ma is használom. Vettem bele góliát aksikat és röhely, de két év alatt egyszer kellett tölteni. Heti 2 óra kabaré hallgatás mellett.

NGA képe

Azért tulzásokba ne essünk. Volt nekem is ilyen, szerettem, Természetesen akkoriban még nem a hifi volt a jelszó, többet foglalkoztunk a zenével, és kevesebbet a minőséggel. Sokszor többszörösen másolt kazikról szedtük össze a kedvenceinket. Szép idők voltak, nekem pl 4-5 évig megvolt a Star de Luxe.

atis képe

nem egy nagy durranás,igazad van NGA.nekem is volt,de magszabadultam töle.a kis igényü embereknek való

Amúgy nem kell fikázni.Sajnos valakiknek csak ilyenre tellett.
Én annakidején egy ORION Hi-FI tornyot szerettem volna de saj-
nos a családnak nem volt annyi pénze hogy meg tudjuk venni.
Szóval nem azért vette az ilyen magnót az emberek nagy része mert
"kis igényűek" voltak,hanem azért,mert egyszerűen nem engedhették
meg maguknak anyagilag a jobbat.Egyébként én meg voltam,és meg vagyok vele elégedve.

Lehet hogy kicsi igényű embereknek való de nekem is van egy ilyenem kb 30éves és még szíj se volt benne cserélve mindez akkor 4800ft volt ilyen árkategóriába ilyen masszív szerkezetet szerintem nem tud senki sem mondani ami meg a hangját illeti szerinetm a kategóriájában felvette a versenyt a hasonló márkás akkor még nyugatinak számító csodákkal árfekvésbe pedig biztos!Sok embernek örömet okozott csak azok mind "kis igényűek" ezek szerint.

NGA képe

Azthiszem rosszul fogalmaztam, amikor "becsméreltem" a Videoton RM sorozatát. Szüleim 1979-80-ban vásárolták meg a videoton STAR DE LUXE-t. Nagyon komoly készülék volt akkor nekünk, hisz hifitornyokról még állmodni sem mertünk. Én is használhattam a készüléket, és bizony sok örömet szerzett. Sok jó felvételt készitettem vele, és jó minőségben tudtam hallgatni a Stabad Europán Cseke Lászlót, mivel jó vételi képességgel rendelkezett. Sőt, sikerült vele behoznom a Radio Luxembourg-ot is. Akkoriban vadásztam a ritka adásokat. Szerettem nagyon, 1980-ban még iskolai diszkót is tartottam vele, akkor voltam 8.-ikos, és bizony menő volt egy ilyen. Szóval én is kis igényű voltam akkoriban, de ahogy kaptam egy Philips rádiómagnót, azért az már sztereo is volt, meg bizony jó hangos :-)
Most jelenleg megvan végre a teljes sor, nemsokára fotó is lesz: Videoton TELSTAR - STAR - STAR DE LUXE - EUROPA STAR

A kis igényű emberekkel kapcsolatban,akkor 4800ft egyhavi fizetés volt!Nekem is volt!Részletre vásároltam!Nagyon szerettem!

NGA képe

A kis igény nem anyagilag értendő. Ez azoknak készült, akiknek a hangminőség másodlagos volt. Akkoriban minden baromi drága volt.

ez volt az első magnónk,ami még a mai napig meg van és az apám a kukából megmentett egy star de luxe-t is,így ma azon hallgatja a kossuth rádiót!

Ez a magnos rádio nagyon zsir nekem videoton europa star van és én nagyon szeretem azt mert szép hangja van még akkor is ha mono gyüjtögetem a régiségeket azonban ilyenje faterom testvérének van ha megvan még neki tény és valo hogy nagyot szoll mert nem is kicsi hangszoroja van bár a magnos része a sztereos változatoknak nem volt olyan strapa biro és magyar gyártmányu BRG-s alkatrészek vannak a magno részén még a motorja is az és tesla vagy unitra alkatrészekböl áll sajnos manapság már nem ugy gyártják a cumokat hogy minél jobb legyen és minél több ideig élvezni lehessen a használatát.

Ez aztán szép kerek mondatra sikeredett!!!!! "Ügyes... "

Nekem az a véleményem erről a rádióról hogy még ha nagyon régi is de a emberek többsége inkább ilyeneken hallgatja a neki kedvenc rádióadókat. Édesanyámnak is van egy barna és a nagypapámnak meg a fekete van és még mindig azon hallgatják a rádió adókat
Éppségbe vannak én ezekkel mindig megvoltam elégedve strapabíró.

Röviden ennyit akartam hozászólni
Adrienn

Szervízkörökben tipikus hulladék, talán pont a BRG magnója miatt. A beépített TV hangszóró se dicsekedhetett Hifi hanggal, meg értékelhető hatásfokkal, a méretével ellentétben (6 VA-es maga a hangszóró kb dupláján hajtva már egész jól szól, csak így meg elég rövid életű - pár perc :-) ) . A végfok a "barnában" még tranzisztoros, na arról kár is beszélni, a későbbi "feketében" már ic-s van, az megint egy vicc. Igaz elég szakállas vicc sikeredett belőle, mert az összes akkori vidi rádióban (na meg persze a tv-kben) ugyanaz volt (disco lady szerencsére már nem, de attól rangsorban visszafelé tényleg mindenben). Viszont akinek ilyen volt, egy szerethető kellemes hangú készüléket tudhatott magáénak. Aki meg szidja, az próbált volna akkoriban az áráért jobbat venni. Ja és mint a korábbi hozzászólásokban olvasható ezek a mai napig működnek. Kár hogy alkatrészutánpótlás már tényleg csak a kukában terem.
A ma kapható csiribiri ezüstnyilak hol lesznek hasonló huszonpár év után?

Hali! Most hétvégén apámék cégének telephelyén lomtalanítás , meg kis rendrakás volt , találtam, valami német fadobozos transzisztoros rádiót, magy egy VideoTon Start . Otthon megtakarítottam, kipróbáltam a magnóját (csak úgy viccből, mert azt hittem úgy se szól ) hát nagyon tévedtem . olyan hangja van, hogy az döbbenet. Esztétikailag is tűrhető, csak a hangerő, meg hangszín tolópotijain a gombok nem eredetiek, meg a feliretok a fémről szinte teljesen lekoptek. De nagyon dög. Majd valamelyik nap felrakom.

Nem tetszenek ezek a mai rádiók ezzel a gömbölyded dizájnnal! :-( valahogy ez az egyszerű forma jobban bejön. Nagyapámmal az udvarba sokat hallgattuk a garázsba száműzött 1952-es Orion világvevőt, aztán miután elromlott és megjavíttattuk, a lakásba került és egy Star de Luxe-t nyúztunk a garázs mellett. De szép évek is voltak!!! (1886-2000 közti sztori)

Nekem is van egy ilyen készülék és az alábbi problémája van:Használatkor már egy óra elteltével alul ahol a trafó van,baromira bemelegszik,szinte forró.Szerintem az lenne a normális ha ennyi idő után még alig érezhető melegsége lenne a trafónak.Azért írtam,hogy szerintetek érdemes-e megcsináltatni,és hogy szerintetek nagy baja lehet-e?Kidobni nagyon sajnálnám,mert a 34 év alatt már olyan,mint ha családtag lenne.:O)

NGA képe

Ezz természetes. Nekem van olyan készülékem, amin tojást lehetne sütni

Qualiton87 képe

Nekem is ilyen probléma van vele és azon aggódom hogy a biztosítékfedelet nem olvassza szét?

70 fokig oké.

2 hete mentem föl a padlásra, pár könyvért.

Persze megkukkoltam a fönt porosodó  :(   Videoton tévét.

Elkezdtem róla a cuccokat lepakolni, és mit találtam?
Ugyanilyet!! Csak egy baja van, a kazetta lejátszó része nem csukódik be.

De mindjárt felmegyek, megnézem, hogy kábelek vannak-e hozzá, hátha működik. :D

Kalmopirin képe

Te, jó ééég!

Valaki segíthetne Ricsinek! Ugyanis 9 éve és 6 hónapja fentrekedt a padláson!

Azóta nem ért vissza, hogy beszámoljon a kalandról :((

(pedig izgi lehet)

 

--

Kalmopirin

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Star


Áfész kulcstartó
Ismeretlen évjárat
AFIT kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Globus mustár
Találat: 4
Gyűjtőnek kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Mustár
Találat: 3
Mustárospoharak
Ismeretlen évjárat
Skála kópé kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Star walkman
1980-1989
Star Wars
Találat: 3
Star Wars bábu
Találat: 2
Star Wars képek
Találat: 3