Videoton Star de luxe


Videoton Star de luxe

rádiósmagnó

Ugyan igy nézet ki a Tesla változat

NGA képe

Telstar nem Tesla.

Nagy szó volt ez a márka már most primitiv a tunerja mászkálos /elhangolódik/de szepen duruzsol! HG9KSK SANYI

csodálatos rádió! nekem is van 1 ilyen! rettentő nagy hangja van, pedig a hangszóró már az utolsókat rugja! nembírja a basszust:C! már sokmindent megélt... építkezést, asztalról leesést, pince beázást (ő is vízalá került:C)!!! de így is kihúzott több mint 25évet (remélem még kibír +25évet!!!) :P!!! mai cuccok mikor bírják ennyi ideig ki? miért nem gyártanak mamár ilyeneket? videoton gyárthatna még ilyeneket!!!

FOROG...FOROG...

nagymamámnak ilyen van nagyon jól szól, csak sajna kevés adót vesz, nem tudom, talán már más sávon megy az adás?? Arra emlékszem, hogy a danubius a Zágrábhoz tekerve jött be :D Az állomáskereső gomb hiányzik, csavarral pótoltuk. Van valakinek fölösbe?? :-)

én is kukáztam egy ilyet, de utáltam, hogy a magnónál a tekerés gombokat nem lehetett lenyomni, ezért kicseréltem az egész mechanikát egy BRG MK-43-ra ennek le lehet nyomni a csévélő gombjait. az antenna mellett van egy RIF gomb az vajon mire jó? olyasmi lehet mint az AFC? sajnos rádióból elég torzan vesz fel, tud valaki erre megoldást?

Qualiton87 képe

Közép és rövidhullámú adóállomások magnóra történő felvételekor előfordulhat,hogy a magnó töltőoszcillátora sípolással zavarja a felvételt.Ekkor ezt a gombot kell benyomni,és a zavaró jel megszűnik.

A magnó részt nem tudom hogy miért vesz fel torzan.Szerintem kár volt hozzányúlni.:-)A tekerőgombok gyárilag nem maradnak lenyomva ennél a tipusnál.

Kevesen tudják de van olyan is ezekből ami szinte ugyanigy néz ki de nem lehet kazettát tenni bele. Lyra vagy Capri azoknak a fantázianeve.

..és az még ritkább...1-2napja látam az egyik legnagyobb aukciós portálon,és 10e FTra tartotta valaki...sajnos annyim nem volt..."Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

Videoton funk star deluxe :) Egy piacon vettem egyet lerobbant állapotban, aztán kb egy évet itthon állt. Ma viszont kipucoltam és bontott anyagokból rendbe is tettem amennyire lehetett. A fényes alumínium berakások és a fekete műanyagok kontrasztja karakteressé teszik ezt a készüléket. A korábbi változatok fautánzatos burkolatáról ez nem mondható el. Minden sáv megy, nem hangolódik és még egy hibátlan antennát is sikerült találnom bele. Tizenévesen ilyennel kezdtem és arra emlékszem hogy misztikusan jó hangja volt, nem hallottam más rádiósmagnót így szólni. Sose értettem hogyan tudott annyira dübörögni. Szóval összeállt a gép, de sajnos a dübörgés már nem úgy hatott mint régen. A dobozt fogva ugyanolyannak éreztem mint rég, de a fülem már sajnos nem érzi ugyanolyannak mint anno. Hiába na változik az ember...

oldtimer képe

Nekem is volt egy darabig egy TELSTAR (változat) és az ugrott be róla, hogy a TV2 hangját sikerült vele behozni.

 

Nagyon is meglepődtem rajta, ugyanis akkoriban még megvolt a Videoton SIRIUS táskarádióm is, és az is OIRT/CCIR URH-val rendelkezett, de emlékeim szerint azzal nem jött be a TV2 hangja.

 

Úgyhogy a TELSTARral tévézni is lehetett :-)

(igaz, csak félig)

 

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
Star


Áfész kulcstartó
Ismeretlen évjárat
AFIT kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Globus mustár
Találat: 4
Gyűjtőnek kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Mustár
Találat: 3
Mustárospoharak
Ismeretlen évjárat
Skála kópé kulcstartó
Ismeretlen évjárat
Star walkman
1980-1989
Star Wars
Találat: 3
Star Wars bábu
Találat: 2
Star Wars képek
Találat: 3