Supertech CD lejátszó


Forrás: 
Saját kép
Supertech CD lejátszó

Kb egy éve került hozzám ez  a CD lejátszó! Semmit nem tudok róla! Ha valaki esetleg tudna információval szolgálni, azt megköszönném! Amúgy hibátlanul működik, és a hangja is nagyon szép! Semmi nincs rajta a származásával kapcsolatban, csak annyi hogy 1994! Ja, a "neve": Supertech CD-042RM ! A mechanikája teljesen fém, rugókra felfüggesztve, az optikának a foglalata alu-öntvény! Jól megépített masszív készüléknek tünik! Az írott lemezeket is gyorsan és hibátlanul kezeli!

Ismeretlen CD lejátszó mechanika! Ismeretlen CD lejátszó belülről!

Nekem egy 1985-ös Supertech Walkman-om és egy 1992-es Supertech hordozható CD-m van. Mindkettő "Made in Japan" feliratú. Ebből arra következtetek, hogy ez valamilyen "no name" japán márka.

Japán lenne? Erre azért nem gondoltam mert a japcsik előszeretettel írják bele minden alkatrészbe hogy "Made in Japán"! Jópár évig volt egy régebbi Yamaha motorom, azon még az utolsó csavarban is benne volt hogy Japán gyártmány, sőt még minden láncszembe is bele volt ütve! Jó kis gép volt, csak sajna jött a válság..! ( Bocsi a 'kitérőért') De tuti hogy nem egy gagyi, ahhoz túl jól megvan csinálva! És még mindig 15év után is tökéletesen működik! A hangja meg olyan analógos!

Lehet, hogy nem japán de hogy távolkeleti az biztos. Osztrák lomizáskor rengeteget hoztam be ilyenekből. Belül megnézve, mind távolkeleti anyagokból voltak összeépítve, max a kasznik közt volt változatosság. Ez első ránézésre is távolkeleti mind belül, mind kívül.

Igen! Nekem is volt egy ilyen gyanum, de arra is gondoltam hogy nem-e oszták gyártmány! De olyan géppel még nem találkoztam amin semmi sincs a származásáról! És a mechanika milyen lehet? Mert gondolom ha egy kis gyártó csinálta biztos nem kezdett bele egy jó mechanika kifejlesztésébe, hanem vette valakitől!

Számomra egészen az. Sem akkor sem azóta nem hallottam ezt a nevet.

 

A lényeg, hogyan működik ;)

 

--

Kalmopirin