Melyik zenekar látható a képen


Forrás: 
Saját
Melyik zenekar látható a képen

Feladvány: melyik zenekar látható a képen???

 

NofreT képe

Azt nem tudom, de nagyon helyesek a gyerekek az ugrálókötél-mikrofonnal, a teniszütő-gitárral :) Csak az nem látszik, hogy a billentyűsnek miből készült a "hangszere".
Valószínűleg a népies, hímzett blúzoknak, és a "saru"kötő-pántoknak is van jelentése.

Nofre

Vid képe

A felállás (nemek aránya), a hajszín, a "billentyűs" szakálla, de leginkább az énekeslányok szájtartársa leginkább a Waterloo c. szám második refrén utánni Agnetha-szólóra emlékeztet, vagyis : ABBA, egészen pontosan a Lampart tip. konvektor miatt egy MAGYAR ABBA.

Tökéletes a megfejtés :o))))

Nagyon tetszik a kimerítő levezetés.

Köszi

Vid képe

Bocsi, nem Lapmart, hanem FÉG parapet konvektor... Ezt mindig összekeverem.... :(

Magyar népviseletet bármely nemzet hazánkból kiszakadt tagjának utódja magára ölthet, de lencsefőzelék-színű FÉG konvektor csak Magyarországon van! :)

Igen! Nem is segít a megfejtésben a függönyön lévő poszter, amin (számomra) felismerhetően az ABBA látható.

 

Ez alapján már biztos nem a Boney M. -re tippelnék, és nem is a Neotonra.

 

--

Kalmopirin

Feribá

Inkább úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy melyik zenekart UTÁNNOZZÁK a gyerekek. Az egy igazi talány, de így?...

Igaz, de akkor még könnyebb lett volna, így pillanatok alatt megfejtődött.

Laki Géza képe

....a képhez hozzátartozik a függöny is. És ha jól látom azon az ABBA együttes is rajta van.

Vid képe

Először én is arra gondoltam, de kinagyítottam a képet, és elbizonytalanodtam. A bal oldalon valóban Benny Anderson és Agnetha látszódik, de a jobb oldali két alak nem hasonlít ABBA tagokra. Ráadásul a kép jobb felső sarkában lévő felirat sem "abba". Teljes képzavar - szó szerint. :)

 

Elképzelhető hogy a magazin A és B oldala volt az ABBA (itt A oldal látszik), majd lapozás után középen valaki-valami, és újabb lapozás után C és D oldalon egy másik együttes (itt D oldal látszik). A középső lap (a B és C oldallal együtt) kiesett, maradt az A és a D oldal. Ezt látjuk a függönyön. Ha teniszütő a gitár, és ugrálókötél a mikrofon, akkor ilyen pici képzavar nem zavarta őket... :)

 

Vajon ez a két szoba-diszkókirálynő énekel-e még?

 

Ezért szeretem ezt az oldalt, mert olyan dolgok "jönnek elő", amire nem is gondol az ember.

A képen én "gitározom" így érzek magamban némi autentikát. De mivel 30 éve történt a függönyön lévő képre már nem egészen emlékszem. Az biztos, hogy ABBA számokat "adtunk elő", így feltételezem, hogy ABBA kép került a függönyre.

Próbáltam az eredeti szkennelést kinagyítani

abba.jpg

Én VILÁG feliratot látok, alatta pedig mintha "Az ABBA együttes" szerepelne.

 

A lányok sajnos sosem énekeltek, kivéve talán az egyik, mivel tanító néni lett :o))))

Lehet, hogy a Világ Ifjúsága című lapból származik a poszter.

ml

Gotha képe

mesélj kicsit a kép létrejöttéről, mert bennem újabb emlékeket generál. Mi célból, miért álltatok össze, a többi szereplő hogy került oda, testvérek -e, voltak -e nézők, ki fotózott, hogy készültetek rá- mert látszik hogy nem csak úgy kikapkodtátok a ruhákat., honnan volt az álszakáll stb.

 

Anno nálunk is voltak ilyen spontán házibulik, bár inkább tekintettük játéknak. Néhány gyerek, amíg a szülők ünnepeltek, bent a gyerekszobában különleges és egyedi játékokat játszott.

 

Egyszer űrhajófülkét építettünk az ágyon, annak hasáb alakú párnáiból, plédekből, anyánk VEF rádióján keresgéltük a szférák zenéjét, közben 3színű lengyel elemlámpával imitáltunk műszerfal fényeket, az egész tetején pedig vetítőről a plafonra vetítettünk csillagos eget, valamelyi diafilmről.

 

 

szédült idők voltak

Mint jeleztem én "gitároztam", bátyám "billentyűzött" és az "énekes lányok" bár nehezen hihető ikrek és az unokatesóink.

Nyaranta 2-3 hetet töltöttönk náluk. Nagyon jó bulik voltak. Minden ilyen nyaralás végén beöltöztünk valaminek vagy valakiknek és "műsort" adtunk a szülőknek, akik természetesen nagyon élvezték az előadásokat. Ez a kép is egy ilyen záróbulin készült. Hogy miért pont ABBA, már nem tudom, de valószínűleg, mint Vid is írta a felállás döntött, meg hát akkor nálunk ABBA őrület dúlt.

A záróbulik azóta sajnos elmúltak, de azért összejövünk, sajna a mi gyerekeinknek nem jutott eszükbe műsort adni. Ezek után nyáron rávezetem őket :o)))))

Gotha képe

na így már sokkal több minden átjön az életérzésből :)

Végül is minden képnek története van, így sokkal többet mesél mint amit mutat. Köszönöm!

A képet elmentem, mert nagyon jó emlékeket idézett meg bennem!

Találtam még egy képet: a megoldás ott volt a hátunkon :o))))

 

abba2.jpg

Vid képe

Na, ez egy jobb kép, így már visszavonom fentebbi állításomat. Akkor ezek szerint valóban ABBA van a képen, a sorrend (balról jobbra): Benny Andreson, Frida, Agnetha, Björn Ulvaeus.

 

A felirat talán: "4 ABBA győztes" ?

NGA képe

ABBA tagjai helyesen:

Agnetha Fältskog

Björn Ulvaeus

Benny Andersson

Anni-Frid Lyngstad

 

És ilyenek most az eredeti együttes tagjai:

A jó hír az, hogy bár 2010-ben így néztek ki, de mára már megfiatalodtak.

Legalábbis a neten láttam fiatalodós képeket róluk.

 

:: Kalmopirin