ETA hősugárzó


Forrás: 
Saját
ETA hősugárzó

ETA 614 hősugárzó

 

1500W-os ETA hősugárzó, működőképes állpotban. Nekem egy elég strapabíró szerkezetnek tűnik, mivel ahogy elnéztem nagyon egyszerű, de precíz a belseje. Az összes hibája csak az, hogy az egyik kapcsolójának a belseje eltört és még nem sikerült másikat szereznem ,ezért ideiglenesen áthidaltam azt a kapcsolót.( a helyét meg egy darab fekete szigszallaggal átragasztottam, hogy mégse lyuk legyen ott)

Csuby képe

Szerintem 10 évvel öregebb, én a 80-as évek elején vettem.

Ma is működik, néha most is használom. Úgy néz ki mintha új lenne.

Jól megkonstruált szerkezet. Termosztátos és ventilátoros.

Balu002 képe

Ez a gép biztos hogy 93-as mert az van ráírva a kis fémtáblára az alján, de már a 80-as években is gyártották, csak azt hiszem azoknál a piros lámpa bal lenti sarokban volt, és nem fent.

A teszkós hősugárzók meg hát télleg eléggé rossz minőségűek és most finoman is fejeztem ki magam, mert van egy olyanunk is, de azt itthon nem használjuk, de a belsejében a fútőszál is össze-vissza van tekerve, míg az eta-ban sszinte mm pontosan egyenlő távolságra vannak a menetek. Plusz a teszkós kapcsolója nagyon nehezen jár, és félő hogy így hamar el fog törni. Meg hát istenem, műanyagból hősugárzót?? Mindenesetre én maradok inkább ennél :)

gti3per888 képe

Havernak is ilyenje van, csak épp zöldben. Igazából ami bejön benne, hogy van saját termosztátja, magától leáll és bekapcsol ha elérte a megfelelő hőmérsékletet, egyszóval intelligens egy átlagos hősugárzóhoz képest, a mai T*scos nűanyag f*sok a közelébe sem érnek, max elolvadnak vagy kifüstölnek.XD

- Néhai nagyanyáméknak volt ilyenjük, vagy 15-20 évig használták. Nagyon jó és csöndes gépezet, és tényleg akkoriban nem volt gyakori a termosztátos hősugárzó.
- Sajnos nem tudom mi lett a sorsa

Nálam ugyan ilyen van tartalékban, csak szürke színben. Mai napig teljesen hibátlan:)

Én éppen ma veszek egy ilyet! Mert a mostani müa. hösugárzok és az olajradiátorok semmit nem érnek kukába velük.

Nekunk van egy sotétbarna színu, épp mellette melegszem, ez az régebbi fajta aminek az ellenorzo lámpája alul van és 2000W-os

Tegnap javítottam meg mert a 2. fokozat fenti spirálja megvolt szakadva.

Jó kis szerkentyu, mindkét nagymamáméknak is van.