Rádióim


Forrás: 
Saját gyüjteményem
Rádióim
Telefongyári Vadásztölténygyár Velence Rádió belseje Rádió belseje
kiskun képe

Sziasztok!

 

Tudna nekem segíteni valaki abban,hogy milyen típusu,gyártmányú ez a rádió?1930 körül gyártották,és semmi nincs a belsejében.Egy barátomtól kaptam ajándékba.

Laki Géza képe

Ezt hogy kell érteni,hogy semmi nincs a belsejében?

kiskun képe

Szia!

 

Nincs a belsejében semmi sem,valaki kibelezte.Az üres csőfoglalatok,és néhány elektronikai alkatrész(trafó,tekercs) van benne.Mindjárt csinálok képet a belsejéről és felteszem.

Laki Géza képe

Üdv! Amennyire a képek alapján megitélhető,a készülék házilag készült,vagyis ez nem gyári rádió. Következésképpen,sem a gyártási ideje,sem a típusa nem határozható meg.( l: a vezetékelést, és a csőfoglalatok valamint  a hangkimenő felfogatását)

Eredetileg egy 2+1-es egyenes vevőnek készült. Hogy szólt-e valaha és utánna berhelték szét az már ma nem tudható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kiskun képe

Szia!

 

Erre látod nem is gondoltam,köszönöm szépen az infót.Arra gondoltam,hogy szerelek bele egy vevöt,de ezzel nen akarom a "feelingjét" rontani.

Laki Géza képe

Meg kell örizni az utókor számára. Hátha egyszer kiderül,hogy ezek a fordítva kötött foglalatok voltak a tükör modulok ősei.

Teljesen úgy néz ki, mint egy Szikszofon rádió. Többféle változat is volt. Csak ezt kirámolták és az alját valamiért lecsonkolták. A 2 gomb helye szerintem utólag lett kialakítva. Nagyon nagy kár érte, de én személy szerint örülnék egy ilyen csonkolt pédánynak is. Vigyázz rá!