dc2050, dc2550 hangfalak


Szép jó estét uraim.Az lenne a kérdésem hogy van nekem 1 pár vt dc2012 es hangfalam,hozzá akai hx-a3 as deck, vt rt7300s tuner, és egy vt ea7386s erösitő. Kérdésem:  nem rég vettem még egy ilyen tipusu rádiót és erősítöt csak feketében és az lenne a kérdés hogy hagyam hozzá ezeket a hangflakat vagy vegyek dc 2050 est vagy 2550 est hozzá?

naemmekki képe

Véleményem szerint az említett típushoz kifejezetten "jól áll" a DC 2550-es. A teljesítménye és a terhelhetősége felette áll az erősítő kimenő teljesítményéhez képest. Gond nélkül, hosszú élettartamú párosítás lesz a megfelelő hangminőséggel. A DC 2050-es olcsóbb beruházás és végülis az se lenne rossz, csak a terhelhetősége emlékeim szerint 40W/50W-os ezért az 50W-os erősítőhöz képest nekem alulméretezettnek tűnik.

naemmekki képe

Egy régi Csabai Dániel könyvben olvastam azt, hogy a hangdoboz zenei teljesítménye 1,5-2-szeres legyen az erősítő zenei teljesítményéhez képest. Ez egy olyan ökölszabály, ami a hangrendszer élettartamát kedvezően befolyásolja, ugyanakkor a hangminőség, emiatt a teljesítménybeli eltérés miatt, nem szenved csorbát.

(persze ezzel a véleménnyel lehet, hogy rövidesen vitába száll(-nak) valaki(-k). 

Az is egy korábban elfogadott szabály volt, hogy a Videoton talán a Videotonnal szól a legjobban.

panblue képe

Üdv!

Én is a 2550-est ajánlom ehhez az erősítőhöz-ahogy a kolléga említette a terhelhetőség figyelembe vételével-mindenképp.

És ami tényleg igaz: videoton videotonnal az igazi,mert ami az erősítő gyengéje azt a hangfal "pótolja" és fordítva.

Bár tapasztalataim szerint vannak erősítők amikkel kifejezetten társíthatóak a vidi dobozok de ezt most nem boncolgatom.

üdv: panblue

 

Tasi Vilmos képe

Köszi a válaszokat mind a kettőtöknek,akkor azt hiszem veszek 1 pár 2550 est. Ezzel én is így vagyok hogy videotont csak videotonnal. Én meg amúgy is szeretem a vidit.:D

Vagy ha véletlen zenehallgatásra is kell, akkor lehet keresni egy kétutas VT hangsugárzót.