Videoton rádiós erősítő (RA 6363 S)


Hello mindenkinek!
 
Segítségre volna szükségem. Van egy Videoton RA 6363 S rádiós erősítőm. Két problémám volna vele.
Az egyik,hogy a rádióadó a bekapcsolás után kb.10perc múlva állapodik meg,addig előrébb kell tekernem a skálát az adott rádióadóhoz és ahogy telik az idő úgy folyamatosan kell hátrább tekernem. Ha már megállapodott utána gond nélkül megtartja,nem (megy el). Ha elkapcsolom magnóra majd vissza ugyan ez a jelenség van,csak kevesebb idő kell.
Szóval mi a hiba oka és javítható-e?
A másik,hogy az egyik oldalon olyan jelenség szokott jelentkezni,hogy miközben szól elkezd sercegni,recsegni de a zene normálisan szól közben. A hiba alatt minden potméterre normál módon reagál mintha nem is lenne gond. Mindegy mi van rá kötve vagy a rádiója szól-e akkor is szokott jelentkezni ez a probléma. Most nem tudom,hogy az elő-fokkal vagy a vég-fokkal van-e gond vagy valami mással. De érzésem szerint a vég-fokkal.
Itt mi lehet a hiba oka és javítható-e?
 
A segítségeteket előre is köszönöm!

Megpróbáltam tesztelni az erősítőt,minkét csatornára rákötöttem egy 8 ohm-os hangszórót(általam csak teszt hangszórónak nevezettet). Láss csodát,a sercegés recsegésnek semmi nyoma. De nem sokáig vagyis kb.2 órát tartott az öröm,ugyanis még szerencse hogy a készülék mellett voltam egyszer csak az az oldal amelyikből még nemrég a sercegés szokott előfordulni hirtelen elkezdet búgni (gondolom az egyenáram ment ki rajta) azonnal ki is kapcsoltam. A készülékből enyhe füst,meg a hangszóróból is. A hangszóró tekercse leégett,fura módon a vég-fok panelon csak a felső teljesítmény-huzal lakja égett meg egy kicsit. Bemértem mindent és nem találtam rossz alkatrészt,de valami mégis okozza ezt,de mi? Szóval később újra bekapcsoltam és mind ha nem történt volna semmi,szól rendesen. Már nem tudom mitévő legyek,mit is kellene cserélnem,hogy az az oldal is gond nélkül szóljon. A nagy hangfalat rá sem merem kötni. 

márió1993 képe

Üdv! hasonló problémával jártam én is. Volt egy ien rádióerősítőm nekem is, eladtam de visszahozták mert helytelenül kötötték be, állítólag először sercegett majd füstölt. Aztán szétszedtem , látszólag égésnek nem volt nyoma, elinditottam és nálam 15 perc mulva jelentkezett ez a hasonló jelenség. Szólt a zene rendesen róla, hallottam , hogy a teszthangszóró olyan hangot ad mint mikor váltó áramot kötnének rá (erősen búgott). Utána következett be hogy a bal oldali végfok panel elkezdett izzani, majd szikrázott. Menten ki is huztam a készüléket. A teszthangszórónak baja nem lett. . Lehet ha megpróbálod mégegyszer már teljesen leég a készülék, szerintem előbb végfok panelek csere vagy kijavitás megoldja a problémát

Márió

 

Андроид 1.0. Работает андроид поверх ядра linux. Карты навител для андроид бесплатно.

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
rádiós


ELTA walkman rádiós
Ismeretlen évjárat
Toshiba rádiósmagnó RT-1005
Ismeretlen évjárat