Saturnus étkészlet Újból kellene gyártani!


saturnus46.jpg

Annak idején, 1972-ben ez a Saturnus-étkészlet megelőzte korát. Akkor még nem volt IKEA, sem más modern konyhai edényzet. Szerintem mostanára fejlődtünk fel odáig, hogy értékelni tudjuk ennek a csodálatosan szép, egyszerűségében is tökéletes étkészletnek a formavilágát.

Jó kézbe venni, jó enni belőle, a lelkem mosolyog tőle.

Nekem  csak Saturnus tányérjaim vannak, de sajnos egy-kettő már eltört belőle. Mindegyiket elsirattam. Sajnos pótolhatatlanok!

Miképpen lehetne elérni, hogy újra gyártsák?

 

Mindenki a sima fehér tányérokat keresi, mert modern, jól néz ki, a mikróba is ez alkalmas. Nagyon jól lehet melegíteni a lapos tányérban, lefedve a méllyel. Gépben mosogatható.

Nekem pl. szükségem volna egy levesestálra és teáskannára, meg egy csomó tányérra (főleg desszertes).

 

Jó lenne, ha meg tudnám venni újból.


Csuby képe

Ha megvenni nem is tudod, olvasni lehet róla.

Itt.: http://www.retronom.hu/node/17407

Az Alföld Porcelán Edénygyár jelenleg is gyárt csak fehér kivitelű, modern formáju készleteket a mai igényekhez igazoldva. A Saturnus a 70-es években csak a modern formát kedvelők között volt sikeres.

Megcáfolnán az előttem szólót! Nem csak azok vették, akik modern formát kerestek. Az összes, a 80-as évek vége felé házasodott értelmiségi barátunknak ilyen van, nekünk is. Ma is időtlen a forma, és sajnos nekem is hiányos a készletem. A karácsonyi eleganciát és a "hétköznapi" egyszerűséget is meg lehet vele teremteni!

Biztosan nem csak én venném meg...

Zsuzsanna

Tudna valaki cserélni egy kis cukortartót + 2 db kávéscsészét (aljával)

2-3 db kompótos tálkára? (Hogy érthetőbb legyen: nekem a tálak hiányoznak.)

Üdv.: Erika