Sanyo SX-330 BW hangdoboz eredeti hangszórókészletéhez keresek információt!


Tisztelt retronom.hu Olvasók!

 

Segítséget szeretnék kérni Önöktől, a fennt említett dobozpár eredeti hangszórókészletével kapcsolatban. Sajnos Én nem tudom milyen típusú hangszórók lehettek az eredeti közép, illetve magas sugárzói, a mély, az szerintem eredeti, illetve az egyik magas is. Készítettem pár képet róluk, hogy Önök minél könnyebben tudjanak segíteni, hiszen szeretném megmenteni ezt a párat.

 

Egyik doboz:
http://www.kephost.com/images4/2011/2/16/e4ry191helx1nyqxzhpg.jpg

Ezen jól látszik, hogy középnek itt valami ovális csoda van "belegányolva", ami nagy eséllyel a középsugárzó feladatkörét szolgálná, a magasról úgy gondolom, hogy az eredeti lehet.
Másik doboz:
http://www.kephost.com/images4/2011/2/16/3u0hbux9f2pmxvodciq6.jpg
Itt a magas hangszóró feladatkörét látja el az "oválisvalami", középhangszórónak egy  TS-4XQ 15W-os 4ohm-os hangszóró van beépítve, na Ő teljesen nem illik a képbe

 

A dobozok technikai adatai:
http://www.kephost.com/images4/2011/2/16/xxicdux2d0nazdljo9v9.jpg

 

És a hangfáltója:
http://www.kephost.com/images4/2011/2/16/4tbjqihyk569c1j9l276.jpg

Én eddig ami régi Sanyo-t láttam, abban első rendű hangváltó volt, tehát Én személy szeritn enyhén megkérdőjelezném, hogy eredeti-e.

 

Előre is köszönöm a segítségüket!

rákos zsolt képe

ahimotu:Csak annyit szeretnék írni önnek a hangfalról hogy a képen(életlen!),de látható ,hogy a hangfal  középsugárzója  nem zárt,

a mélynyomó hangnyomását a középsugárzó megkapja!!!ez nem jó!Ezt mindenképpen el kéne szigetelni a belső tértől(egy megfelelő mélységű műanyag tállal+ szilikon tömítés a tál pereme alá +4-6-8 rövid reiser csavar lefogatásnak)A váltóhoz annyi megjegyzésem lenne az elkókat és a többi kondit is ki kéne cserélni->polisztirol ,stiroflex stb kondikra jav:piros WIMA vagy fekete REMIX-re esetleg maradna az elko-tipusu, de:MONACOR, VISATON stb -re cserélni tetszés(pénztárca) szerint,és kitömni vattával kb:70 %-ban a belsejét!A hangszórók nem nagy számok benne,a haverom TECHNICS hanfalaiban is hasonló kiv.-t láttam.Egyébként egy 3 utas váltóban: 12dB/oktáv szűrő elrend.-nél: 3tekercs és 3 kondi van.Az interneten lehet váltó rajzokat találni!!