ReVox C88 különleges kazettás magnódeck


Forrás: 
saját
ReVox C88 különleges kazettás magnódeck

A svájci Willi Studer GmbH 1978-1979-es fejlesztése a 884-es szériájú nyelvoktató laboratóriumi berendezés, melynek a C88-as kazettásmagnó képezi a lejátszó-rögzítő eszközét.

A készülék önmagában egy teljes értékű kétcsatornás (sztereó) felvevő-lejátszómanó,  -kiegészítve speciális funkciókkal - mivel a gép a hagyományos 2xnegyedsávos rögzítési szisztéma szerint írja fel, és játsza le a két független hangcsatorna jeleit.  Teszi mindezt igen magas műszaki-minőségi tartalommal: hárommotoros, direkthajtású (mindhárom motor) elektronikus vezérlésű futómű, elektronikus szalaghosszmérő, precíziós kivitelű felvevő/lejátszóelektronika. Ideális kazetta-archiválási feladatokra kivételes minőségéből kifolyólag. A készülék csak normál, Fe2O3-szalagot fogad, ennek ellnére japán kopásálló fejeket tartalmaz (MX).  Feltételezhetően a magnó felvételi/lejátszási korrekcióját és előmágnesező áramát egy adott, és a gyár által ajánlott BASF vagy Agfa szalagtípuhoz kalibrálták. A szalag futását opto-elektronikus "szalagkapu" figyeli.

A felhasználási területből adódóan a felvételi szintszabályozás automatikus, így kivezérlésmérője nincs. A ki,-és bemeneti feszültségszintek szabványosak (775mV/1kHz)

 

A készülék 2014. év folyamán Keszerice Ferenc pécsi kolléga birtokába került.

 

F_r_e_d_d_y képe

Szia!

 

Most szereztem egy ilyen magnót, viszont lejátszáskor olyan, mintha nem negyed, hanem félsávos lenne, mert az másik oldal hallatszik a kettes csatornán, illetve felvételkor csak az egyik sávot rögzíti, a másik üres marad.

 

Vélemény?

 

Üdv:

Freddy

F_r_e_d_d_y képe

Közben belenéztem, ez tényleg fél sávos...

 

Freddy

oldtimer képe

Nyelvoktató laborban megfelelő.

Vettem anno (2012-ben) olyan „Rádiós szalagot” amin riport volt hallható. Félsávos felvétel 19-es szalagsebességgel.

Igaz eléggé szalagpazarlás, de biztos jobb minőséget adott.

 

üdv.: oldtimer