Sportverseny érmek


Forrás: 
saját tulajdon
Sportverseny érmek

Ezeket az érmeket édesapám kapta az 1930-as években elért sportteljesitményéért.Sokkal több volt de a háború vihara után ennyit sikerült megőrizni.

Fénykép3102.jpg

Nagyon szépek.Szalagjuk nincs meg?Mint levente kapta őket?

Morvay László képe

Ezeket a bronz és ezüst érmeket apám halála után találtam meg házunk padlásán. Nagyon elfeketedett rozsdás állapotban.De egy szakértő nagyon szépen kifényesitette. Egyes képek negativjait is akkor találtam meg,ezek több mint 50 éves negativok voltak,de kitünően elő lehetett hivni őket. Van fent egy pár.Apám nagy sportember volt.Egészen fiatal korától sportolt,14 éves korában az iskola legjobb tornásza volt,a dicséret amit 1932-ben kapott fent van. Tornázott,rúdugró volt,futballozott,evezett,úszott,levente

oktató is volt,majd 1939-ben bevonult katonának kiképzésre,1941-ben leszerelt,majd 42-ben behivták a II.Magyar Hadsereggel kikerült a Don mellé ahonnan 43 nyarán sebesülés nélkül hazajött. 1944-ig volt katona.

Igen sok emléket őrzök róla,de sajnos elég sok eltünt a háború viharában. Rákospalotai házunk átjáróház volt,hol a németek hol az orosz katonák jöttek és vittek mindent!

Köszönöm a választ,és a szép történetet.A Don mellől nagyon kevesen tértek vissza sebesülés nélkül.Katonai emlékek maradtak-e?Látszik,hogy nagyon erős volt a kötelék az édesapjával mivel annyi sok mindent megörzött tölle.Elismerésem.

érmek


Baba termékek
Találat: 2
Gyermeknyomda
Találat: 2
Gyermekruhák
Találat: 2