SHARP SA-570H kvadrofón receiver


Forrás: 
saját
SHARP SA-570H kvadrofón receiver

A képen alul látható. Nagyméretű, robosztus készülék, ennek ellenére egy szerényebb, belépő szintet képvisel a kvadrofónia világába. 4x15W maximális kimenőteljesítmény, "saját márkás" mátrixáramkör a különféle álkvadró hanghatásokhoz (korabeli divat)+négycsatornás diszkrét hangfrekvenciás bemenet. SQ-dekódert tartalmaz, ilyen eljárással készült lemezek lehallgatásához.Kifejezetten európai piacra szánt gép.

Legszebb része a készüléknek a kétoldalt döntött előlapon kívül a négy csatorna szintjét jelző "goniométerszerű" fényjáték, mely egy nagyon egyszerű tranzisztoros meghajtó áramkör: 4db 45fokban elhelyezett vonalizzó fényintenzitás-változása jelzi az adott csatorna erősségét egy előtéternyő mögül.  Szép, és érdekes, de megmosolyogtató változata a nagyobb gépek valódi oszcilloszkópos (Marantz, Matsushita, stb) megjelenítéséhez képest. Érdekesség képpen: egy iylen készülék fotója látható a Csabai-féle Magnósok évkönyve 1978/79 dupla évkönyvének 13. oldalán (ld. kis kép)

rec2.jpg me13.JPG

Szép portéka kolléga!

Mint mindig most is jó holmit újítottál!

Atesz

Kiss Béla lászló képe

Köszi mester:O)!!

Tisztelem azt ahogy a berendezésekkel bánsz, azt ahogy elhivatottan erre tetted fel a szabadidőd, s azt, hogy értesz is hozzá mint műszaki szakember...noha nem végzettséged ugyan úgy mint nekem sem!

Látom évről évre, hogy minél jobb ritkább és szebb készülékeket szerzel ez tetszik s sarkall engem is. Tudod noha nem vagyunk sokan kik becsülik is a technikát és a velük járó esetleges bíbelődést , azt ami mindkettőnk mozgatórugója a gyűjtés mellett a hobbink. Ez a mi kis világunk, legyen hát oly szép és nekünk sikeres amit vágyunk és mint kihívás felvállalunk.

Manapság nehéz...de volt mi akadályt húzott a hón áhított potréka és közénk, megvenni és használni egy dolog, becsülni és javítani az meg egy másik!... szóval Kiss Béla.L...riszpekt!!!!

Ószinte írás Atesztól!

 

Kiss Béla lászló képe

Köszi a kedves és megtisztelő szavakat. Igen, igyekszem "fejlődni" és a különlegességekre koncentrálni.

Hiszem, hogy a mi hobbnk egyfajta értékmentés, és -teremtés.

 

Magam ugyan  elektronikai műszaki végzettségű vagyok, csak éppen egy másik vonalon, a gépjárműtechnika területén. Csak az élet úgy hozta, hogy a kereskedelem vonalán ténykedek....

Nos én az épületgépészet felé tanultam, de 1995 óta napi szinten melegítem az ónt... ez amolyan szenvedély is. Jobban belegondolva anélkül ne is menne:) Most is az egyik "A" osztályú végfokom rosszalkodik...:( hő-kontaktos valahol megint:D... aszem átforrasztom az egészet....

Atesz

 

Kiss Béla lászló képe

Igen, A-osztálynál jobban számolhat az ember ilyesmivel...:O)

az a baj, hogy rengeteg szép cuccom van, amit nem tudok hely és idő hiányában rendszerbe állítani. Lent vannak a stúdiómagnók mellett bedobozolva. A lakásom méretei egyelőre ezt teszik lehteővé:O)

Nos igen... hajlamos rá sajnos, valójában mivel a műveleti meghajtók nem melegszenek még picit sem ezért biztos, hogy a fet a hibás:( valamelyik belül rosszalkodik... a bordák megközelítőleg 80 fok és picit fölé fűtenek.

Nem méricskélek kicserélem őket és kész, "bár ha bemelegszik már nem rosszalkodik" lehet várok még vele, egyébként védve van a fokozat, egy Diy Aleph-M ..:)

 

Igen, a hely sajnos behatárolja a lehetőségeket...de mily szép is lenne egy audio szoba ...20-30 nm es, ott kedvedre..kedvünkre pakolhatnánk:)

Én már régen lefaragtam a cuccok javát. Valójában alig maradt valami, átálltam egyenlőre a hallgatásra, később majd ha adódik lehetőség ismételten gyűjtök majd.

 

Egyébként cudar egy árak vannak fent a netten, nagyon kellemetlen látni, hogy ami kb 4-5 éve egy vagyon volt ma egy olcsó berendezés árával egyenértékű.... mondjuk a jó oldala, hogy bármit olcsón meg lehet szerezni, csak sajnos itt az értékmegtartás ami veszetten zuhant.

Pedig sokszor több ízben több embernek mondtam, hogy ne kótyavetyélje el a portékákat...de.... mind 1, valamit az ember sem befolyásolhat....

 

Atesz