Régebbi cuccok


Forrás: 
Sját fotó
Régebbi cuccok

Itt látható, a közelmúltban beszerzett pár retró tárgyam :

Tektronix TDS 210 -es ,de 100 Mhz-es Szkóp .

Aiwa gyűjtemény ,Sanyo kazettás magnók ,Uher és Philips szalagos magnók  valamint egy 6-os Tascam keverőpult is .Valamint hordozható  Sony MD-walkman-watchman  és National -Aiwa mikrókazettás egységek .

A fényképezők :Praktica MTL 5 --500-as tükrös  objektívvel és Minolta X300-as gép  200mm -es zoom -al.

Tételesen :

Tascam M06 -os keverőpult

Philips N 4500 és 7300-as szalagos magnók valamint 1 db Uher 263-as magnó.

Sanyo dolgok :M9921LU és M 9994 (USA kiv-ü )kazettás rádiós magnók .

Philips Cd 720 -as Cd player.

Aiwa dolgok : R 450-es  forgó fejes kazettás deck,CA-W 20-as  hordozható- otthoni zene  komplexum ,valamint Aiwa Type :W7 kazette- mikrokazette multirecording-player .

Valamint  AKG CK1 és CK2 mikrofon kapszulák  házi gy.-u  nyéllel !

Sony dolgok : MZ R 410-es hordozható MD recorder-player , WM DD 33 walkman és FD- 20 AEB watchman FF-es hordozható (utazó)  TV .

National :RN-Z 36( kém!) mikrókazettás felvevő magnó.

A felrakás közben játszott zenék :Madonna 1-2 ,W. Houston :I Wonna Dance...

The Twins :Balet Dancer. Yazoo .

Közben kivácsi lennék, ha annak idején a zenét 3D-ben, mostanában a meccset meg 3D-s  Tv-n adják,akkor mi lenne a fejlődés: a 4D TV ?Mivel innen, már nem igen van tovább !

Szép napot ! Szia Zsolt , szép teríték !!! Jó étvágyat illetve gyűjtést !!! leo

rákos zsolt képe

ahimotu Köszi ! Ebben a nagy  melegben ezt találtam ki !

Remélem pár retró barátot hoztam, ezzel az kis  összeállítással ....

Bár a 4 D -s dolgokon erősen elgondolkoztam, a SCi -Fi rajongók örömére !

Mi is kellene hozzá ?? Egy Paksi atomerőmű energiája és pár, mostanában KFKI-s fiatal ötlete !

Szép napot ! A mostani 3 D azért vakítás , kb olyan mint az ál - kvadró annak idelyén ... Az igazi az lenne ( ha még nem létezne ) , hogy leterítessz egy , ha úgy tetszik mini , holo - fedélzetet ;  42 " X 42 " és gondolat utján lehívnád a kedvenc műsorod ...  Az megjelenne valóságos három kiterjedésben és akár körbe is járhatnád , vagy forogna , ne hogy fel keljen kelni a " kanapé szektorból " ... Utána jöhetne a 4 D amiben már akár aktív szereplőként részt is vehetnél ... leo

rákos zsolt képe

ahimotu Szia leoka88!

Az a helyzet,hogy nemsokára megyek  7.1-es H&K erősítővel ( ami kb 300 eft volt ?)rendelkező  haveromhoz .Mivel ő is érdeklődik a" jó " minőségi sztereó hang iránt,így neki is be(kéne) kell mutatnom mi is itt a lényeg .

Házimozira a cucca mindenképp ütős !Csak az összehasonlítás várat még magára!Ilyenkor szokták az emberek átcipelni a meglévő cuccaikat ,de én ezt most nem teszem,hiába 250 W-osak a FRONT  hangfalai.De a 3 ( 4D)-s hatást 7.1- ben mindenképp megnézem  a nagy LCD TV-jén !

Kiss Béla lászló képe

Szép kollekció! ez már egy komolyabb szint Zsolti!!:O)

rákos zsolt képe

ahimotu Köszi Béla !Most hirtelen ennyit tudtam feltenni (a szórakoztató elektronikai készülékeimből )ebben a nagy melegben az asztalra ,bár ennél sokkal több cuccom is lenne...

Látnád a konyhát !Terveztem,hogy egyszer egyben mindent lefotózok , de

sajnos az már nagy munka  lenne és idő .A készűlékek elfoglat térbeli helyéről nem is beszélve !Így az megmarad álomnak .

Üdv:Zsolt

teslaeltos képe

Köszi Zsolt a képért!

 

A kép jobb oldalán lévő Sanyo M9921LU magnóról több képet is fel tudnál rakni??

Azért kérdezem mert életem első nagy kazettás magnója volt 1985 májusában vettem kemény 8000-ért.

 

Hol és mennyiért jutottál hozzá???

 

Az 1985-ös magnósok évkönyvében részletes leírás van róla.

rákos zsolt képe

ahimotu Szia Teslaeltos!

A kért képek felrakása nemsokára megtörténik !

Manapság nagyon meleg van !

Az említett készüléket még apukám vette a '80 as évek elején (aki BKV-s és tekéző is volt egyben így viszonylag sokat járt a nyugatnak nevezett országokban ).Sok koncertet vettem fel vele a valamikori az Ifi parkban pl:LBG = LoBoGo ( az 1-ső Emelet elődje!!!! ) Solaris valamint MINI felvételeim is vannak .Amiket- az élő koncerten-  ezzel a hordozható  Sanyo magnóval rögzítettem sztereóban.

teslaeltos képe

Szia!

 

Én nmeg rengeteget vettem fel a Komjáthy Gyuribácsi műsoraiból aztán áthangoltam OIRT-ról CCIR-re így aztán naphosszat bömbölt az ungarische rundfunks Radio Danubius Fikár Lászlóval......

Aztán kétnormásítottam.

Piszok jó felvételeket készítettem vele aztán a magnó motorja megadta magát, de a Bécsi út túloldaláról azt is sikerült szereznem.....

rákos zsolt képe

ahimotu Annak idején (1983 nyarán)nekem is bajom volt a motorral ,

de szerenycsére volt Ramovill-os ismerősöm, aki tudott helyette hozni motrort .Sajnos azóta nem igazán jó a lejátszási sebessége  ,de nem is erőltetem vele!

Ez nekem már csak emlék marad : a ' 80 -as évekbeli a hordozható- sztereó koncert felvételes nagy "időkre" emlékeztetve!Manapság próbálj bevinni egy kb: 17 Eft átlagjegyáras  koncertre, jobb hangfelvételi eszközt !!!!

A kb:400 ft/ órás árért  bérelt !!!!verő emberek úgy kidobnak ,hogy  a lábad sem éri a földet!!Pl: az USA- ban, ha valaki felveszi az ottani Barátok közt műsor zenéjét kb:10 évet kap!!!!RIAA társaság, nézz utána !

Ja, hogy ezt manapság TASCAM ill ROLAND X-Y -os sztereó mikrofonos digitális eszköznek hívják ???És 40 -60 eft használtan?Ez már nem az én bajom!!!!A mai mobiltelefonos tapis világgal nem igazán lehet jó felvételeket készíteni !!!!!!Arra alkalmasak ,hogy feltedd a Yura őket!

Az én Sanyo magnós  felvételeim mai  is jók! és   hallgathatók így koncert élményt varázsolnak mai is a szobában a hallgatásuk közben !!!

Sjnos a lényeg megint lemaradt ,de pótolom !

Én is rengeteg Komjáti felvételt készítettem a magnó rádiójával (ami annak idején át lett hangolva )Maxel Ur -es kazikra . A leírt Yazoo felvételt is ezzel a rádió segítségével rögzítettem a TEAC V 350 -es deck emmel.

de a lényeg annyira jó lett amit most a Dual C 828- al hallgatok vissza ,hogy nem is hittem el: majdnem stúdió szintű lett !!!

Nálam akkoriban úgy volt a hang felvétel 1 időben, hogy apu tekéző társának volt Dual lemezjátszója és  erősítője és egy fekvő Sony deck-je:TC 1355D volt.Így az akkori  haveroktól kölcsönkért lemezeket vele vetettem fel :pl a  Kraftwerk Computer World -öt. Jó és menő- akkoriban-krómos kazettára :BASF Chromdioxid Super 90'

Jól szól mai is az akkori  felvétel, így nagyon örülök neki !

Ezek nekem nagyon nosztalgikus emlékek azokból az időkből ,amikor még nem volt itthon igazi  hi-fi-m(az 1980 -as évek elején ) viszont nagyon vágytam rájuk .És a Pesti bizományikban a tornyok árai 100 eft osak voltak !