A világ fővárosai


Forrás: 
saját tulajdon
A világ fővárosai

A könyvet 1967-ben adta ki a Kossuth könyvkiadó. A kép alatt a könyv hátoldala,és egy kép Budapestről,sajnálatos módon a képaláirás hiányzik,nagyon sokat gondolkodtam rajta,hogy melyik része ez fővárosunknak de nem tudtam rájönni! Kérem akinek van ezzel kapcsolatban ötlete irja meg! Köszönettel!

vegyes retró_0006.jpg vegyes retró_0007.jpg
lunatic69 képe

Kedves Morvay László!Bár volt szives tavaly jól kioktatni a ruhátlan képek

létjogosultságával kapcsolatban,én nagyra tartom a magyar kultúrát bemutató képeit,így,ha megengedi,leírom mi látható a légifelvételen.

Az előtérben a Feneketlen-tó látható, a partján,ki hinné,a Feneketlen-tó étteremmel,ami mára Hemmingway-re változott.A háta mögött a Budai Parkszinpad látható a sajátos ,íves nézőterével, még hátrébb a Flamenco-hotel épületei láthatóak.

Maradok tisztelettel:lunatic69

 

Morvay László képe

Kedves Lunatic!

Köszönöm értékes hozzászólását! Valóban a Budai parkszinpad és a Feneketlen tó széle látható a képen,amely a Kosztolányi Dezső tér szomszédságában van. Mivel 52 éves koromig Pesten éltem,ritkán jártam át Budára,de többször a Kelenföldi pu. felé menet,elhaladtam a villamossal a Kosztolányi tér mellett a Feneketlen tó mindig feltünt,de a mögötte levő parkszinpad sohasem.Most a technika adta lehetőségeknek köszönhetően megnéztem a google earth-on és valóban pontosan kirajzolódott az Ön által is megemlitett Budai Parkszinpad. A háttérben a Tas vezér úton álló nagy ház egy 1986-ban kiadott Budapest atlasz szerint a TIT (Természettudományi Ismeretterjesztő Társulat) székháza lehetett, a Bocskai út 37.sz.alatt jelzi az atlasz,habár ma már nem az mert a honlap szerint az intézmény a Bp.VIII.Bródy Sándor utcába költözött.De lehet hogy az a nagy ház a hotel,és a mellette levő épületben müködött a TIT.A Flamenco hotel cime:Tas vezér u 7.

Mégegyszer köszönöm,és látja és már el is felejtettem,ezt a tavalyi hozzászólásomat az akt képekkel kapcsolatban,jó a memóriája,de kérem ezért ne nehezteljen! Retronómos üdvözlettel:Morvay László

lunatic69 képe

Kedves Morvay László!Örömmel segítek bármilyen témában ha az ismereteim hasznosak lehetnek.Ön egy nagyon alapos,a témát részleteiben

is körüljáró fórumozó,ez manapság a körülöttünk lévő világban sajnos egyre ritkább,nekem pedig jó

érzést jelent hozzátenni valamit ehhez,nagyra tartom az ilyen igényességet.Természetesen nem neheztelek,különben nem jelentkeztem volna.További sikeres munkálkodást kívánok Önnek!

Üdvözlettel:Lunatic69

Morvay László képe

Kedves Lunatic!

Gazdag képeslapgyűjteményemet átnézve a mai napon megtaláltam egy szines lapot 1970-ből a Feneketlen tóról,amit fel is raktam. Ez a lap más beállitásban mutatja be a Világ fővárosi c.könyvben látható felirat nélküli képet,amit Ön mondott meg mit ábrázol. Nos ezt a képet nagyitóval megnézve a bal felső sarokban a Szabadság(Széchenyi) hegyi TV adót véltem felfedezni,habár a térképet megnézve az adott lap beállitásából itélve a háttérben a Sas hegy látható,de azon nincs ilyen torony.

világ


Ország Világ
Találat: 2
Ország világ
Találat: 3