Magyarország három éves terve


Forrás: 
saját tulajdon
Magyarország három éves terve
vegyes retró anyag_0110.jpg vegyes retró anyag_0111.jpg
69Csaby képe

Ha jól emlékszem akkor ez még az ötéves terv előtti időszakban volt ugye?

Mettől meddig tartott? Úgy értem pl. 1946-62-ig?

Morvay László képe

A hároméves terv 1948.január 1-től lépett életbe,és 1950 végéig tartott.1951.január-1től kezdődött az első ötéves terv.

Retronómos üdvözletem:Morvay László

Nagyon érdekes a hároméves terv,jó látni,hogy ilyen témák is elkerülnek ide.A kérdésem:Volt hároméves terv cigaretta?Köszönettel várom a választ:

Morvay László képe

Kedves 59 02 27!

Köszönöm a kérdést! Én meg 59 02 05 vagyok,ugyhogy 3 héttel vagyok idősebb magánál. Tudomásom szerint 3 éves terv cigaretta nem volt. Az első ötéves terv indulásakor 1951.I.1. után lett az ötéves terv cigaretta,mely aztán az 1956-os forradalom után sima terv-vé változott,mely cigarettát édesapám is szivta.A szivarkák egyik végén egy gyárkémény füstölgött a papiron,és én mint gyerek mindig azt figyeltem,hogy apu melyik végénél gyújt rá. És kértem,hogy a kéményes végénél gyújtson rá!

Egyébként a lágymányosi dohánygyár 1964-es bezárásáig gyártotta a terv cigarettát. A cigarettapapir gyüjteményemben megnézheti ezeket a papirokat,melyet a cigaretta csomagolásához használtak,de más felhasználó által feltöltött tartalmak között találhat egész doboz terv cigarettát is!

Sok szép dolog fog még felmenni,mert két héttel ezelőtt egy lakás felszámolását követően kb. 20 kg anyagot kaptam ajándékba! További kellemes böngészést oldalunkon!

Retronómos üdvözlettel:Morvay László

Köszönöm a választ!Rosszul emlékeztem,mert az emlékeimben az ötéves terv cigaretta létezik.Viszonylag régóta itt vagyok,csak eltünt a blogom,a feltöltött képekkel együtt.Aktív olvasó vagyok.Üdvözlettel:590227

Morvay László képe

Korrigálnom kell a múltkori hozzászólást! Volt 3 éves terv cigaretta is! Most láttam egy feltöltött tartalomban! Gondolom ennek a gyártása 1956 után megszünt.Elnézést a tévedéssemért! Morvay László

69Csaby képe

Nahát...valóban, emlékszem a cigire, én is kipróbáltam ezt is a többiek között...pl. Farmer, Novus, BT, 100éves. Biztosan emlékszik rá még valaki ezekre, ugye?

Üdv: Csaba