1971 Pest


 A napokban hozzájutottam 1971-es Autó-motorokhoz. Nagyon sok számban forgalmi helyzeteket elemeztek és ezeket képekkel illusztrálták. Ezekből néhányat megpróbáltam lefotózni. Az eredményt láthatjátok az alábbi kis naplóban.

 Sok épület azonosítása nem is olyan könnyű, de talán még nehezebb megtalálni azt a pontot ahonnan fotózták. Nagyon muris lehettem, ahogy képekkel a kezemben jobbra, balra, előre, hátra totyogok. A végeredményt nézve így is sok képben csalódtam. Például az Astóriánál készült képet nem innen kellett volna fotózni.


A Kecskeméti és a Magyar utca sarka.


Nádor utca. Ezt a házat (jobb szél) nem volt könnyű megtalálni. Még szerencse, hogy szinte csak ezen nem volt erkély. A házszámot sajnos elfelejtettem.


Kígyó utca (Ferenciek tere). Itt már arra is rájöttem, hogy az objektívük is teljesen más volt mint az enyém. Érdekes, hogy 34 éve ez a rész még nem volt sétáló utca.


Üllői 95-89/a. Az eredeti képen lévő tábla szinte betakarja a képet . A mostanin ilyen nagy nincs, de van 10 kicsi reklámtábla. Melyik a jobb?


Nagy Ignác utca. Már sajnálom, hogy azt a buszt nem fotóztam le külön.


Ballasi vége a Kossuth térnél. Itt volt a régi kép tanulsága szerint a Szofia étterem. Vasárnap du. elég kihalt volt ez a rész, ezért nagyon megörültem a nénikének, hogy "beállt". (Na és kivárni a villamost...)

És a Nyugati...

Ajánlom mindenkinek próbálja ki egyszer az ilyen típusú képek készítését. Nagyon jó kaland.

(A cikk még 2005-ben íródott, de még nem töltöttem vissza az új honlapra. Most pótoltam.)

Nagyon tetszik ez az ilyen volt-ilyen lett típusú összeállítás, gratulálok, nem lehetett kis feladat megtalálni a jó helyszíneket! És szerintem igazán jól sikerültek.
dvera

SZia!
Nagyon tetszenek a képek! Imádom az efféle dolgokat. Remek retró hangulatot idéz az embernek. Én sajnos nem értek a fényképezéshez,de örülnék,ha még lennének hasonló képeid. Köszi:Charlie.

Gratula tőlem is, tetszik ha valaki nem sajnálja az időt ilyesmire!
Anno nagyapám járatta az autó-motort, de sajnos egy idő után szemétbe kerültek, igaz valszeg azért, mert előtte nekikestem ollóval képgyűjtés
céljából.(egyébként szinte biztosan ezek a közlekedési-szitus képek maradtak bennük...)

A nyolcvanas években balatoni nyaralások kapcsán sokszor átautóztunk Budapesten, az ezekről fennmaradt halvány emlékeimet kellemesen stimulálják ezek a korabeli képek.

Hasonlóra én is készülök, történt ugyanis hogy tavaly találtam anyámnál két negatívot, melyekről nem készültek papírképek valamiért. Gyorsan kinagyíttatam őket, sajnos a színes a hibás emulzió miatt anno összerepedt, a fekete-fehéren meg valami foltosodás van, de a lényeg láthatóvá vált: fater a tekercsek kb. felét a vaciúj hegytetőn álló panelházunkból lőtte el a környékre, ami akkor még beépítetlen zöldterület volt (a miénk volt az első néhány lépcsőház abban az "ütemben".)Ráadásul nemrég rájöttem, hogy a képek panorámaképpé rakhatók össze.

Azóta nagyon megváltozott (beépült) a környék, épp ezt szeretném - ha az időm engedné - bemutatni, de nem egyenkénti, hanem a területet egyben bemutató panorámaszerű "volt-lett" képeken!

hát,hajrá én! :-)

Nagyon nagyon jó és élvezetes, igazán remek.

Pest


Budapest
Találat: 5
Budapest atlasz
Találat: 2
Budapest csokipapír
Ismeretlen évjárat
Budapest extra csokoládé
Ismeretlen évjárat
Budapest plakát
Találat: 3
Budapest térkép
Találat: 10