Leonyid Brezsnyev temetése


Forrás: 
Népszabadság
Leonyid Brezsnyev temetése

31 évvel ezelőtt 1982.november 15-én temettek el a moszkvai Vörös téren Leonyid Iljics Brezsnyevet a Szovjetúnió Kommunista Pártjának főtitkárát.

Remélem jó mélyre...

Morvay László képe

A kommunisták egyébként sem hisznek a feltámadásban! Mikor 1961-ben kivették Sztálint Lenin mellől a mauzóleumból egy 25 méter mély gödörbe temették amit tele öntöttek betonnal! Morvay Lászlóú

UI:Én egyébként nagyon szerettem Leonyid Iljics Brezsnyevet!

A levelezéséből van egy pár nekem.

Annak a tetemnek már tök mindegy, hogy milyen mélyen van és hogy mennyi beton van fölötte!

Győző képe

Az ominózus 30 méter mély gödör csak városi legenda.

A teljes cikk amiből az alábbi részlet származik itt olvasható:

http://posztinfo.hu/kiemelt/sztalin-49-eve-kerult-ki-a-mauzoleumbol/

 

"A mauzóleumban Sztálin Lenin mellett feküdt generalisszimuszi egyenruhában, s úgy nézett ki, mintha élne. Szarkofágát nyolc tiszt vitte a az alagsorban lévő balzsamozási helyiségbe. A katonák levették a szarkofág üvegtetejét, és a tetemet óvatosan egy koporsóba helyezték, amit fekete és vörös anyaggal burkoltak. Ezután fekete lepelbe burkolták a testét, csak az arca maradt fedetlen. Este tíz óra volt már, a koporsóra rátették a fedelet. Nem találtak azonban szögeket, s Taraszov ezredes, a Kreml gazdasági osztályvezetője segített. Ezután a tisztek felemelték a koporsót, és elindultak a kijárat felé. Svernyiket " aki majdnem elvesztette az eszméletét" a testőre támogatta ki. A katonák óvatosan leeresztették a kiásott sírba a koporsót, néhányan egy-egy rögöt dobtak rá. Az eredeti terv szerint a sírt kétrétegű vasbeton fedéllel kellett volna borítani, de Taraszov azt javasolta, hogy csak földdel töltsék fel. Fehér márványtáblát tettek rá, Joszif Visszárionovics Sztálin, 1879-1953 felirattal. Ezt 1970-ben cserélték le Sztálin mellszobrára. A bizottság a mauzóleumba visszatérve Lenin szarkofágját visszahelyezték a középpontba. Addigra a katonák gondosan letörölték a márványemelvényt, s a generalisszimusz ott-tartózkodásának nyoma sem maradt.

Tisztelt Győző!

Köszönjük szépen az idézetet!

 

 

Győző képe

Köszönöm, de nem az én érdemem.

Feri bá milyen ostóba

Mégis jó volt akkor élni ... jó emlékezni nem ez a mocskos világ volt mint most