Sheriff SIMSON SR2E


SAM_2362.JPG

Üdvözletem mindenkinek!

 

Csak az érdekesség kedvéért raktam fel ezt a képet erről a kismotorról.

SIMSON SR2E 1963 ból. 2013. decemberben végeztem a teljes mindenre kiterjedő felújításával.Teljesen fémtisztára csiszolva majd újra festve,eredeti minta alapján csíkozva felmatricázva.A kerekek új küllőkkel befűzve centírozva,új belső külső gumikkal szerelve.A motorblokk teljesen felújítva csapágyak perselyek kicserélve (KOYO).A teljes vezetékköteg újra cserélve, a bovdenek is újak.Az összes króm újra krómozva a kormány teljesen új.Km óra eredeti német új.Tükör és a markolatok is újak.Kitűnően működik hangja meghallgatható ezen a kis bemutató videón.

 

http://youtu.be/E397C9b9z-s

Közben elkészült egy év múlva ezután a motor után a kék-ezüst változat.Arról itt a videó:

 

http://youtu.be/NZy2kW6TZSE

Az utólsó túráimrólmról a beszámolók itt olvashatók.

 

http://moped.blog.hu/2017/10/13/tobb_mint_2700_km-es_tura_monacoba_egy_1...

 

Tisztelettel

Sheriff

Nagyon szép, igényes munka! Vigyázz rá, mert már nem sok van belőle. Ez egy igazi retro kismotor. Mikor ezt először olvastam, azt gondoltam, hogy az akkori "sheriffek" ezzel rohantak az utcákon. Persze erről szó sincs. Sokan Suhlnak nevezik, holott az összes Simsonra lehetne mondani.

Köszönöm szépen.

 

athos527 képe

Gyönyörő munka, a kedvenc Simsonom!

Ha lenne egy, el nem adnám semmi pénzért! Irigyellek érte..

Szia Athos!

Köszönöm a dícséretet!

 

Most készitem a harmadikat!Ha kedvet kaptál te is készíts egyet, hobbinak is kiváló.Jól ellehet vele szórakozni.Ha gondolod tudok segiteni hogy hogyan indulj el építgetni.

Üdv.

 

Sheriff

athos527 képe

athos527

Ha vége a házfelújításnak, egyszer lehet, hogy kedvet kapok hozzá, bár a párom már a retro hi-fi gyűjteményemre is úgy néz, mint bérgyilkos a vaktöltényre!

De, ha egyszer rászánnám magam, jól jönne egy tapasztalt segítsége, így ezt köszönömelőre is! Remélem, egyszer lesz belőle valami....!

Szia Athos 527!

Rendben addig ajánlom csak kikapcsolódás képpen vidd el a párod egy jó veterán találkozóra Pl pünkösdkor májusban Agárdon ami minden évben van.Nagyon sok szép veterán motort láthattok.

Üdv.