Polimer kazetta


Forrás: 
sajat
Polimer kazetta

Hát ez nagyon vacak volt anno. De mást nem nagyon lehetett kapni, csak a még rosszabb ORWO-t, meg nagy ritkán a sokkal drágátt SANYO-t

Én ilyen kazettát 1978-ban (ráadásul 2 darabot),110 Ft.-ért vettem egy Műszaki boltban!Darabját!!! Akkoriban ez marha sok pénz volt.És kaptam érte ezeket.:( De ettől függetlenül sokáig használtam őket, még ha utáltam is a minőségüket.

Szerintem nem volt vacak,én nagyon jó felvételeket tudtam rá készíteni.Rádióból vettem fel rájuk és most is 30 év elteltével is kristálytisztán szólalnak meg.Szerintem ha a magnó precízen karban volt tartva,és a lejátszófej,gumigörgő stb.normálisan meg volt puculva,akkor semmi gond nem volt ezekkel a kazettákkal.

Kalmopirin képe

Re: Hát ez nagyon vacak volt

Sajnos én is belefotottam! És alaposan bevásároltam velük. Még jó, hogy csak 2 darabot vettem belőle. De, nem voltak hosszúéletűek nálam. A kuika nyert!

 

 

:: Kalmopirin

Én nemrég szereztem ilyen kazettákat. A legnagyobb baj az vele, hogy a szalagnyomást rosszul oldották meg. Ugyanis ugye van az a módszer, amikor egy kis rézlemezre ráragasztanak egy filckockát, ami nyomja a szalagot a fejre. Valamint van a másik, amikor egy nagy szivacskocka teszi ugyanezt, persze rézlemez nélkül, mert a szivacskocka az árnyékolólemezre van ragasztva. Ezeknél a kazettáknál a második megoldást alkalmazták. Ez azért rossz, mert az idő vasfoga már elintézte ezeket a szivacskockákat, vagyis ha a fej egyszer megnyomta a szivacsot, akkor az már soha nem fogja visszanyerni az eredeti alakját, mert az anyagromlás miatt elvesztette a rugalmasságát. Ez a jelenség meg egyértelműen rossz lejátszási minőséget eredményez.

Polimer


kazetta


AKAI kazetta
1980-1989
Audio kazetta
1980-1989
BRG C-90 kazetta
Találat: 3
BRG kazetták
1970-1979
Computer kazetta
Ismeretlen évjárat
Diamant sound kazetta
Ismeretlen évjárat
Kazetta fajták
Ismeretlen évjárat
Kazetta tartó
Találat: 2
Kazetták
Találat: 3
Kazetták
1990-1999
Kazetták
Találat: 4