Fogaras úti lakótelep építése


Forrás: 
Saját-Budapest útikönyv
Fogaras úti lakótelep építése

A képaláírás: József Attila lakótelep
De mint kiderűlt elírás!

 

A fal, hagy némi kívánnivalót maga után :-) !!

Ezek szerintem botntott téglák lehetnek és azoknak is az annyira hulladék része mely a szemetesbe sem kell. Másrészt nem is értem mi tartja egyben máig ezeket a házakat ("talán a szentlélek") mert már az építésénél is rossz volt a fal, de most kb.30-40 évesen mégrosszabb. Én nem értek hozzá, de egy biztos: Statikus NEM él itt.

Egészen biztos,hogy ez a József Attila lakótelep? Ott lakom 45 éve, minden házat ismerek, de ezt valahogy nem ismerem fel. Lehet, hogy csak beraktak egy lakótelep fotót, gondolták ugy is mind egyforma!

ÁDY képe

Nem tudom hogy tényleg az e, a könyvben ez van a kép mellé írva!

Szia!
Én is itt éltem hosszú éveken keresztül, ill. itt nőttem fel, minden pontját ismerem, de számomra is ismeretlen a helyszín. Üdv: Zsuzsa

Igazi épitőmunkás filing a hatvanas évekből. Az a bizonyos szürkés-lilás-kékes melósruha, az elmaradhatatlan svájcisapkával. Ahogy nézem olyan érzésem van, azt mondták, na gyerekek, itt vannak a fotósok, próbáljunk meg a kedvükért egy kicsit dolgozgatni, akármennyire nehezünkre esik is.

Radios20 képe

Ezek olyan jó elnyűhetetlen ruhák voltak. Nagyfater meg fater sokat hozott a gyárból. (Szerintem akkoriban ez az egy fajta munkásruha volt mindenütt)

Nagyfater 49-72-ig dolgozott a DIGÉP-ben, Fater meg az LKM-ben volt.

Gyerekkoromban sokat volt rajtam ilyen, a Nagyfaterral levonultunk a pincébe barkácsolni, vagy fent a lakásban TV-t szétszedni, ezen szertartásokon ez volt a kötelező uniformis:-). Ami a vicc, hogy ilyen munkásruhába, sőt nem is a Fater, hanem a Nagyfater "leörökölt" munkásruhájában voltam én is a szétrabolt diósgyőri "múzeumban". Mert miért is adtak volna munkásruhát :-)

Alaposabban megnéztem a fotót és szinte bizonyosra mondhatom, nem a József Attila lakótelep van a rajta. Nálunk más tipusú házak épültek és más az utca elrendezés is. A munkások egyébként nem falat, hanem a csak a tetőre egy körbe futó mellvéd félét épitenek, ahhoz meg a selejt tégla is megfelelő. A lakótelep szinte összes háza a legrégebbieket és a néhány 10 emeleteset kivéve régi tipusú vastag beton panelekből készült. A panelokat készitő un. házgyár a lakóteleptől pár száz lépésre húzódott, a mai autópálya bevezető szakasz környékén, közel a Metró áruházhoz.

Üdv, ez majdenem biztos, hogy a Bánki Donát park északról déli irányban egy Fogarasi úti ház tetejéről.

 

http://maps.google.com/?ie=UTF8&hq=&hnear=Budapest,+Magyarorsz%C3%A1g&ll=47.505526,19.125894&spn=0.002533,0.004705&t=h&z=18

ÁDY képe

Köszönöm a sok segítséget, akkor egyenlőre átjavítom Fogaras úti lakótelepre (remélem ez már jó lesz)

Pontosabban a Bánki Donát park 3.-as szám alatti házból, a munkások mögött kibúvó tető az a mai aprajafalva óvoda teteje. Üdv.

Érdemes azt is megfigyelni, hogy arra a 8 - 10 méteres szakaszra (vagy talán az egész tetőre) öt (vagy hat?) munkásember jut. A mai világban elképzelhetetlen, hogy egy ilyen munkára két embernél többet vezényelnének ki, hivatkozva ugye a gazdaságosságra. A főnökök erre mit reagálnánakl: "jha kérem, ma már más világban elünk!"

Üdv mindenkinek!

László

úti


Bergen utiemlék zsebkendő?
Ismeretlen évjárat
Modi Butik
Találat: 2
Uti vasaló
1980-1989
Utivasaló
Találat: 2