Budapesti mozik II.A budapesti mozik sorozatban ma egy 1978-as Pesti Műsort szedtem elő. Egy hetes vetítési rend jó képet ad az akkori mozikról és éppen játszott filmekről. A filmek között ott van az ekkor bemutatott Rocky, az épp aktuális Piedóne film. ABBA koncert és Fekete gyémántok. Jó nézelődést, de jegyek már nem kaphatóak.


1978. december 27 - 1979. január 3.

Egy érdekességre szertném felhívni a figyelmeteket. Az Alfa Mozi műsorán látható a Maláji tigris c. film Ez annak idején nem keltett különösebb feltűnést. Jómagam 1980-ban láttam. A filmet kábé 83 tájékán minisorozatként (asszem 30 perces epizódokban) mutatta be az MTV Sandokan címen, ami kirobbanó siker volt, valóságos Sandokan mánia söpört végig az országon. Irtó büszke voltam arra, hogy az egész osztályban csak én tudtam előre mi fog történni a következő részben.

retronóm képe

hogy került ide a film. Csak még nem volt idő utána járni. Érdekes infó!

Ifjabbak kevéért. A zárójel mögött a csillagok a korhatárt jelölték. Az egy csillag 14 éven aluliaknak nem ajnlott, a két csillag 16 éven aluliaknak nem ajánlott. Ezekre a filmekre többé kevésbé korhatár alattiakat is bengedtek ha felnőtt kisérettel jöttek. Azonban a három csillag a csa 18 évenn felülieknek szóló filmet jelentette és ezt a jegyszedő nénik kőkeményen vették.

Budapesti


mozik