Diana sósborszesz


Diana sósborszesz

Budapesti Szeszipari Vállalat Szeged 1983
ára: 6,50 Ft

Már gyermekkoroban kaptam nagymamától téli etéken, amúgy hurut, torokfájás és megfázás ellen. Kiskanálba tett egy kockacurot s rácseppentett dianát, mikor a folyadék átjárta a cukrot hamm bekaptam. kedves és fínom emlékem. Később ez volt az egyik legolcsóbb butító, kamaszkorunkban nemegyszer benyomtunk néhányat, a legnagyobb kiszerelés ha jól emlékszem 3 deciliteres volt. Egyébként külsőleg is hatékony. Kellemesen hűti a bőrt s nyilván egyéb jótékony hatása is van.
muertobp

Elsörendü folyadék, külsöleg-belsöleg. Ki tudja hogyan lehet a "Diana"´t megrendelni Németországból?
Hálás lennék!

ffgall@freenet.de

"Diana sósborszesz, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt egészséges!" (20. század eleji reklám, amely a Fonográf Együttes "Vén vagyok, akár a Föld" című dalának elején hangzik el.)
ml

Hali

Amikor a 2,5 hónapos fiamat vesével műtötték, akkor láttuk ott, hogy a nővérek nem fürdetik, meg nem gyógyszerezik a lázas gyerekeket, hanem sósborszesszel kenik a testüket. És nagyon durván gyorsan leviszi a lázat. Ja, és nem ordítanak a gyerekek, mert ez kellemesen hűvös, míg pl a kád víz az elég szívás. Mikor a feleségem rakott rám hideg kendőt, jól elküldtem a málnásba.
Erre ugye sehol sem lehet már kapni. Hurrá. Pedig lázcsillapításra a legjobb. Semmilyen egyéb készítmény nem ilyen hatásos.
Még van abból, amit a kórházból kaptunk, de ha kifogy, gáz lesz.

Lac
Laciakertesz@freemail.hu

NofreT képe

 

Nálunk is volt, talán még megvan egy félüvegnyi valahol. Szüleim használták erre-arra, bedörzsölésre, és gyomorégés esetén kockacukorra cseppentve.

A wikipédián elég komoly anyag van, részben még működő linkekkel

http://hu.wikipedia.org/wiki/S%C3%B3sborszesz

Nofre

Sziasztok!

Igaz, hogy a nagy retró korszakról sok fogalmam nem lehet, hiszen jó magam még kislány voltam, de nagyon szeretem az ilyen jellegű dolgokat. Sokat meséltek a szüleim ezekről az időkről. A sósborszeszről megírom az egyik emlékemet. Lehetséges, hogy sokan felhördűlnek majd ezen.

Mindenhol olvastam a diána jótékony hatásait. De sehol nem olvastam, hogy a Diána még fogzásra is jó volt. Hugom nagyon sokat szenvedett a fogacskáival, anyukám rá segített az enyhülésre. Bekente a fogacskái helyét az ujjbegye segítségével és hugica enyhülést érzett a kis piros ínyecskéin