Dacia


Forrás: 
http://beszoftad.uw.hu/junoszty.swf
Dacia

Ezzel itt el lehet szórakozni...: http://beszoftad.uw.hu/junoszty.swf

Tényleg jó ez a hivatkozás,érdemes megnézni.

korszerű szép és nagyon kényelmes auto a dacia 1300 még ma is

ezzel maradéktalanúl egyet értek,én 10-évesen vettem 90-ben egy 1300 as kockalámpás dacia-t anno 60.000ft-ét keményen megdolgozva érte.az akkor nem volt még rossz pénz.életem első autója. mikor elöször vezettem kezesen engedelmeskedett kanyarodáskor is jóindulatú autó volt ellentétben az akkori 120 l- es skoda val amivel tanúlni voltam kénytelen. tudtam hogy nem kell másik,mosthogy nálam van már 19.dik éve most is ugyan olyan hű társam mint régen a legnagyobb hidegben is pöcre indúl,még sohasem hagyott cserben,pedig az után gyártott alkatrészek miatt volt pár szorúlt helyzet,de némi kis útközbeni bütykölés után mindíg a saját lábán hozott haza,akár 2-3 hengerrel is több 100 km ről.probáld meg ezt egy mai csoda autóval.hi hi.egyszóval én nem bántam meg és most sem bánom hogy mellette döntöttem,igaz hogy a karos széria rozsdásodása egy gyenge pontja,de erről nem az autó tehet,hanem a gyártó.na meg kicsit a gazdájais bárlegnagyobb igyekezetem ellenére amit 10 évig nem csináltak meg rajta azt sajna csak lassítani tudom megállítani már nem.ha újjonnan lehetett volna az enyém tuti hogy még jobb állapotban lenne.na meg akar csak az embereknek a gépeknek is lelke van,tudom hogy ez kicsit ostobán és banálisan hangzik,de lévén magam is műszaki ember állíthatom hogy az autók is akárcsak mi emberek igénylik és meghálálják a törödést.elnézést a kicsit hosszúra nyúlt monológért,de meglátva ezt a végre pár dícsérő szót a sok igazságtalanúl lealázó mellett úgyéreztem nekem is elkell mondjam tapasztalataim és védelmembe vennem ezt a méltán egykor sokak népautóját ami azért még így 30 év távlatából is teszi a dolgát ez azért nem is olyan rossz egy keleti autótól nemigaz? tisztelettel FERI voltam egy Dacia tujadonos!

Kiss Béla lászló képe

Üdv Feri, remélem, a 2-3 hengeres hosszú túrák után első dolgod volt az olajcsere!! Gratuláloka hű társhoz, üdvözlettel:Kiss Béla lászló - veterán autós -

Egy barátom nászútra Norvégiába ment Daciaval.Semmi probléma
nem volt.
Egy szakértő ismerősömtöl kikértem a véleményét a Daciaról.
Ezt mondta: Nagyon jó autók, csak ha újonnan veszik meg azonnal
szét kell szedni, és újra összerakni.- Romániában 25W-os izzók
mellett nem lehet pontosan dolgozni a gyárakban.

nem épp korszerű, de szép, kényelmes(tapasztalatból mondom) és nagyok strapabíró.

Meg kell nézni egy kétajtós dacia-t... tele van lehetőségekkel! Olyan sportos formája van hogy nem kell rajta sokat dolgozni(egy kis motortuning) és kész a rakéta :-)

Nekem Wartbim volt meg Trabim, és most egy 24 éves Omegám. Soha többet szoci autót. Ennek az autónak 24 évesen nem volt annyi baja, mint a szociknak 10 évesen., nembeszélve arról, hogy 105 lóerősen annyi a fogyasztása, 10l.(!)Mint az azonos koru Wartbiknak, Ladáknak, amiknek kevesebb mint a fele lóerőjük van.