Ide szeretném összegyűjteni azokat a helyszineket, amik ismert filmekben szerepelnek.

 

Kezdjük a Csendőr és a csendőrlányok c. film rendőrőrsével:

 


Hajlékony lemezek (flopi) a számítástechnikában


Az ötvenes éveket megelőzően a rajzfilmgyártásunk  csak a reklámiparnak dolgozott. A játékfilmekre nem volt „fizetőképes kereslet”, hiszen ezek elkészítése  (megrajzolása) jóval többe került, mint a normál filmeké, ráadásul a piacot uralta az amerikai rajzfilm.


Lassan új évet kezdünk, hát itt egy naptár Az Est évkönyvéből.

Szép Ernő szösszeneteivel és képekkel.


Gyönyörű képeslapok a XX. századból.

 


Erzsébetváros, ahol 1956-ban legtovább tartott a fegyveres ellenállás a forradalom 60. évfordulójának tiszteletére különleges kiállítással készül. Ehhez a kiállításhoz keresünk korabeli tárgyakat, karórát, tejesflakont, ébresztőórát, rádiót, lényegében bármilyen használati tárgyat, ami akkoriban hozzátartozott az emberek mindennapi életéhez. A tárgyakat kétféle módon lehet felajánlani a kiállításhoz:


Mély fálydalommal jelentem Morvay László elhunyt

Morvay László 2014 április 5 én 17 30 kor elhunyt 55 évesen mély fálydalommal tudatom.

 

özvegy Morvayné Kiss Tünde


Napokban néhány üres kazetta került a kezembe és egy kis számítógépezgetés, nyomtatás és vagdosás után elkészítettem az ez évi naptáromat! A tok két üzemmódban működik. Asztalra tehető, ahogy a képen látszik és összecsukva magammal tudom vinni!

Bár ahhoz kell egy kis barkácsolás, de erre egy retronómos elég hamar rájön!

 

Boldog új évet retronómosok!Szeretném megosztani örömöm veletek! Lassan két éve foglalkozom analóg fotózással és napokban már odáig is sikerült eljutnom, hogy filmet is hívtam. Színeset és fekete-fehéret!