Videoton zeneszekrény - ZR 4932 S


Forrás: 
saját
Videoton zeneszekrény - ZR 4932 S

Videoton ZR 4932 S típusú zeneszekrény. Rendkívül kevés darabszámban készült. Az R 4932-es sztereó asztali rádiót építétették be egy nagyobb kávába egy lemezjátszóval társítva.

Kiss Béla lászló képe

Lenyűgöző darab!!:O)

Béla! Ez még a kis sárga Videoton talpas tévéidet is "túlszárnyalja" retrohangulat szempontjából...

Kiss Béla lászló képe

Üdv Beneske, bizony, ez a cucc egy ismerősömé, egy retókedvelő 18 éves srácé, még talán meg is tudnánk alkudni rá okosban, csak egyszerűen nem tudnám méltó helyre tenni a kis panelomban:O(

Csuby képe

Tényleg ritka és gyönyörű darab.
Kétoldalt látszanak a virágcserepek nyomai :-)
De ez csak növeli a retró hangulatot. Csipketerítővel el lehet takarni :-)

Élőben nem igazán látszik a virágcserépnek a nyoma. :-)

Van ám asztali verziója is, majd arról is rakok fel képet.

Hehe nekem is volt egy hasonló darabom, csak annak a lemezjátszójához.... az elején kellett elhúzni az ajtót (tolóajtó) és bentről ott figyelt a lemezjátszó :) Apropó nekem van egy R 4932-m (persze nem ilyen mosntrum változatban:D ) hanem asztali, de a mainapig jól szuperál, és mivel hogy elektroncsöves ezáltal 0 az alapzaj:P Éppen emiatt a legjobbak a csöves-erősítők mert azoknál az alapzaj gyakorlatilag 0.

Ez egy megőrizendő darab, vigyázzon rá a tulajdonosa! :-)

Kiss Béla lászló képe

Khmmm, kedves kolléga, a te VT-rádiód nem azért NEM zajos, mert csöves, hanem azért, mert: 1)nincsen kiszáradva a tápegység nagyáramú szűrőkondija,2)jó éllapotúak az ECL86-ok,3.)még jó álapotúak az RC-tagok,4.) a fokozat megfelelő munkapontba van állítva.
Vannak -90dBu üzemi zajszintű félvezetős erősítők, és vannak bődületesen zajos csöves erősítők is. Egyébként 4932-m nekem is van, 2db is, és tényleg zenei hangú gép. Üdv!!

Üdv. Mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyit érhet egy ilyen? Előre is köszönöm!

Kiss Béla lászló képe

Kedves Dávid, ez nagyon relatív, mivel sok összetevős a történet. Ha és amennyiben némi kötelező patinát leszámítva eredeti, szép és hiánytalan, a rádió jól működik (főleg a hf. végfokozata), akkor érhet 20, maximum25 ezret, de akkor már patika minden. Rendkívül dekadens forma (mint minden nosztalgia tárgy), nagydarab, kevés enteriőrbe illeszthető, mindazonáltal ezen belül korjelleges és nagyon szép abszolút értelemben is. A "csak magában" R4932 rádió lényegesen könnyebben eladható fentiek okán, hiszen a "sztereó csöves rádió-erősítő" örök slágertéma.

János123 képe

Én ma szereztem egy ilyent.

Ma találkoztam először egy ilyen eladó példánnyal. A szerkezet hiánytalan volt, ránézésre jó állapotúnak is tűnt, de a kaszni sarkai meg az élei le voltak már nagyon rúgva. Látszott rajt hogy sokáig vigyáztak rá, és az is hogy az utóbbi időben már csak kallódott valahol. Az URH-ja keleti volt. Talán a zeneszekrény miatt "ZR" mert egyébként a lemezjátszós VT cuccok inkább "GR" nevet szoktak kapni. Van egy hangulata ennek a "slim" szögletességnek, de iszonyatos helypazarló gépezet még lábak nélkül is. Talán érdemesebb lett volna a magasság megtartása mellett a hangszórókat állítva szerelni. Emészthetőbb lenne a szélessége, és kevesebb anyag is elég lett volna. Az hogy egyszerre csöves és sztereo még jobban fokozza a különcségét. Az Elektron 20 tv jut még eszembe, mert azokon is mintha ugyanilyen rács lenne a hangszóró előtt. Szerintem is ritkaságnak számít.

oldtimer képe

Ritka, egyedi darab valóban. Nem állítanám határozottan, de lehet, hogy most látok először ilyet. Bár sok hasonló van relatíve, mert egyre kevesebb. Ugyanis még nagyszüleink idejében voltak ilyenek. Az 1941-es Régi keringő c. filmben mondja Zsilley Margit (Gál Dorothy) hogy: „Ez micsoda? Rádiósszekrény. Ez maradhat!”

 

Abban is volt lemezjátszó és talán nagyobb is volt. A márkája ORION.

De, hol van az már!

 

üdv.: oldtimer

Videoton


Videoton
Találat: 4
Videoton RM 4624 A
Ismeretlen évjárat
Videoton bolt
1980-1989
Videoton D204E midimax
Ismeretlen évjárat
Videoton DB 1600
Ismeretlen évjárat
Videoton DSC01552
Ismeretlen évjárat
zeneszekrény