Lehel hűtőszekrény HB 160


Forrás: 
Saját - M. K. újság
Lehel hűtőszekrény HB 160

HB 160 ***

Micsoda finomságok!

1979_lehel_02.jpg

..volt nekünk tavalyig barna müanyag dobozokkal és áttetsző vaj/tojástartófedéllel,abban gyárilag valamiért NDKs kompresszor volt..tavaly állt be/meg úgy 25év után...anyám ritkán olvasztotta...előtte meg még durvább embernél volt vagy 20évig...de előtte meg egy kb 1974-78as ,1mérettel nagyobb,fehér,nem diszes konyhalaptetejű LEHELünk volt...és az végig,vagy 5-6évvel ezelőttig...most nem akarom elkiabálni,kaptunk ajándékba egy 1,5-2éveset igaz ZANUSSI márkával van mert a gyarmatosító electroluxot már nem kötelezi vmi szabály rá,mint régen...de akkor is a LEHEL gyárában gyártják,...itthon...remélem sokáig kitart!Mert anyám megint kezdi a mélyhűtőrész teletömési büdösitési müveleteit és csak én tudnám megfékezni benne...próbálom...

"Biztos jó munkásember" Balage78 Szfvárról Vénülő RETROgyűjtő

melica képe

Nekem az is tetszik ami benne van..! Maci sajt, Debrői hárslevelű (ugye az?), a szódásüveg se semmi....egyszer megpróbáltam kicserélni a patront mivel ugyanilyen szódásüvegünk volt, kicsi voltam még, kb. 10 éves lehettem, persze a patron "kilőtt" meg meg is fagyott, én meg eldobtam az egészet és azóta se tudok szódát csinálni...

Ezen a képen még a retek is szebb mint a valóságban..

Régi szép idők...

 

:)

Egy kis segítséget szeretnék kérni...

Szeretném megtudni hogy pontosan hány éves lehet ez a Lehel hűtő,ami hasonló a fenti képen láthatóhoz,de mégsem pont olyan.

 

Adatai:

2*-os Lehel

Típus:HB 160

Névl. űrtartalom:160 liter

Névl. feszültség:220V

Névl. frekvencia:50Hz

Névl. teljesítmény:100W

Névl. áramerősség: 0,8 A

klímaosztály:N (normál)

MSZ KGST 608-77 MNK

Lizenz Bosch Hausgerate

Magasság:84 cm

 

Sajnos csak ennyi adat látható,mert a címke egy része elszakadt,így a gyártási év nem tudható.Ezenkívűl ha valaki megtudná mondani hogy mennyi lehet az éves energiafogyasztása,és az éves CO2 kibocsátása,vagy hogyan kell kiszámítani,megköszönném.

 

Kedves SzJudit!

 

Gondolom a hűtőgépcsere program miatt kérdezed az adatokat. Nekünk is pont ilyen van és mi is ezzel a hűtővel pályázunk. A gyártási év szerintem 1977 (az MSZ-ből kindulva). Az energiafogyasztást és CO2 kibocsátást kiszámolja az a kalkulátor, ami az Otthon Melege program oldalán van.

Felfedezés: A Lehel HB 160, HB 200 és a Lehel Bosch hűtőszekrény Hűtőszekrény ajtaja és a belső elrendezése egyforma.

Mi a különbség?

 

:: Kalmopirin