Tömlő


Tömlő

Forróvizes tömlő. úgy tudom a fájós hasra tették, de lehet hogy egészen máshova is. Közben most látom Nofre már megint ügyesebb volt és sikerült beszereznie egy nyugati konstrukciót...

 

 

NofreT képe

nem ügyesség kérdése, csak tudtam hogy hol van :)
(és még a nap is sütött)
Mindenre lehet használni, aminek jót tesz a meleg.
Úgy látom, mindegyik gyártmánynak ugyanaz a "szabásmintája".
A tiéden nincs semmi felirat? Kár hogy nem lehet nagyítani.

A Pirelli márka érdekes, most is ugyanaz az embléma van a honlapjukon. Találtam egy flash-es bemutatót is az emblémájukról, a variációkról, de sajnos azt nem lehet ide beilleszteni.
Az alsó lyukon gondolkodtam korábban, hogy az mire jó? Arra tippeltem, hogy felakasztva jól ki lehet csurgatni belőle a vizet. Most viszont az jutott eszembe, hogy a derékra is rá lehet kötni, ha spárgát fűzök bele. Nagyon szimetrikus, ezért ez elképzelhető.

Nofre

Urbán József képe

Köszi neked is, Gotha, én valóban erre gondoltam korábban. Az a feladvány nekem totális melléfogás volt, viszont meglett az az eredménye, hogy már ezt és ezt is láthatjuk itt.

Nofre gondolatához csatlakozva, a műszaki megoldások formája nálam is az állandó gondolkodás tárgya. Nyilván vannak önmagukat többszörösen is visszaigazoló formai megoldások, melyeket nem érdemes módosítani. Kicsit bonyolultabb példa erre egy repülőgép (szárny, törzs, farokrész), vagy egyszerűbb esetre éppenséggel egy ilyen melegítő. A műszaki gondolkodást a megoldásokban való gondolkodás gyakran  rabul ejti, ezért kellenek időnként a foprmabontó, revolúciós ötletek is. Ez viszont már a funkcóban való gondolkodás kategóriája.