Salora Tv- Clarion hifi


Tisztelettel kérdezném a retronom tözstagjait ,hogy régen reklámozták a műkorcsolya közvetítéseken a SALORA Tv márkát ,de mintha ez a márka sehol sem szerepelne ,legalább is Magyar O.-n nem láttam ,ki-mit tud róla?

A másik kérdésem az lenne hogy a régen kapható volt Kb: 10 -15 évvel ezelött a Keravill boltokban Magna tipusu fekete műanyag  kazettatartó készlet (régen nagy szám volt ,ha valakinek sok ilyen tartója volt fenne a falon )és annak a dobozán látható volt egy ezüst  CLARION Hi-Fi szett (én csak autó hi-fi-ben ismerem ezt a márkát).A kérdésem szintén az lenne ,hogy Mo.-on biztosan nem sok ilyen összeállítás volt látható .Mint a SHARP-OPTONICA

márkáju Hi-Fi rendszer

rákos zsolt képe

ahimotu közben utána érdeklődtem egy megfelelő embernél a SALORA -tv ügyben: Finn  gyártású Tv-k voltak, nehezen javítható,de a kort megelőzve energia takarékosak voltak!! akkor!! és nem tartalmaztak hűtőbordát sem belül!A megfelelő következtetéseket, ezek után: (energiatakarékosság a 80-as években! kb: 40 W-ot fogyasztott egy nagy kép.tv-jük) mindenki vonja le magának...Amikor M.O.-on még sok (hegesztő trafós) orosz tv-t üzemeltettek !amihez két ember kellett ,hogy kivigyék a lakásból!!!Apuval volt szerencsénk egy ilyenhez-> le kellett akasztani a néni bejárati ajtaját a kivitelhez!!A tv trafója ma is megvan .