SONY ELCASET STEREO DECK EL-5


Kínál

SONY  ELCASET STEREO   DECK   EL-5  -  Igazi ritkaság !

A készülék utoljára 1999-ben volt használatban.

Beüzemelés elött javasolt szakszervízben elekktromosan és mehanikailag átvizsgálni!

SONY  ELCASET - EL 5  (1.).jpg
Ár: 
75000
Hirdetés lejárta: 
2011-08-31

Ezt már nem tudom szó nélkül megállni!!!

Emberek, hol éltek ti, micsoda árak ezek??? Térjetek már észre!!! Azt gondoljátok, hogy ha valami már régi akkor sokat is ér?? Gondolkozzatok már el! Én kb 14 éves koromban kezdtem a magnóamatőrködést (most 58 éves vagyok) kezelgettem már egy-két hangrögzítőt, orsóst és kazettást is. Miből gondolod, hogy ez a kütyü egy havi minimál bért ér? Na mindegy, ti tudjátok, de azért nem kéne ennyire zsugorinak lenni! Szerintem ennyiért 100 évig sem fogod eladni. Nézzél csak körül a v...án, ott láthatsz tanulságos árakat pozitív és negatív irányban is!

Üvözlettel:

G. László

koleszterin7 képe

koleszterin69

Tisztelt G.László teljes mértékben eggyetértek az ön felháborodásával,de szeretnék "zöldfülü imi" hirdető barátunk védelmére kelni. Mivel szerintem csak elírás történt egy nullával ,legalábbis számomra logikusnak ez tünne. Jó valóban néha hírdetnek emberek tárgyakat írreálisan magas összegért,de maximum nem talál gazdára ennyi történik.A közös az bennünk hogy szeretjük a régi és retró dolgokat ezálltal becsüljük őket és persze egymást is ezért a szenvedélyért. Aztán hogy ezen belül kinek milyen az eszmei és reál értékitélete az mindekinek a saját szíve joga. Mindemellett legtöbbször irányadó a magyarországon működő internetes aukciós piarcterek , ahol szintén nagy az ár érték arány zűrzavara. Jómagam is műszaki beállítottságu gyüjtő vagyok .Járom európa bolha,antik,és használt piarcait,számomra már ezek hangulata is üdítő.Az áraik viszont szó szerint töredéke a hazánkéhoz képest.Ezért kérem fogadja el így ezeket a dolgokat és ne háborodjon ezen fel.Legyünk a továbbiakban is tisztelői a múlt értékeinek és boldog tulajdonosai a megszerzett tárgyaknak .

köszönettel:K.Zsolt

Tisztelt koleszterin7!

Köszi a reagálásodat és az egyetértésedet! Egyébként én is nagy tisztelője, rajongója és a mai napig is használója vagyok a házi elektronikat cuccoknak kütyüknek. A va..án szinte naponta nem mulasztom el végigbámulni az orsós magnók választékát, de hát azért a helyhiány, és egyéb technikai okok miatt is már nem vásárolok egy darabot sem. Visszatérve a tisztelt eladóra aki jól megmérte portékájának az árát, bízzunk abban ahogy te is írtad hogy csak egy elírás, illetve véletlenül egy 0-val többet pötyögött be az illető. De ha esetleg negnézzük a többi eladó termékeit is akkor már elbizonytalanodok az elírást illetően. Nem is bántani akartam én őt, hanem egy kicsit "gondolatébresztőnek" szántam megjegyzésemet. Elvégre mindenkinek szabad döntési joga van, különösen az interneten.

Mégegyszer köszi a választ!

Tisztelettel:

G. László. 

Petros képe

Bocsánat hogy belerötyögök. Én két Oriont próbálok kótyavetyélni, aztán láttam hogy itt meg mekkora nagy tömörülés lett az irányár miatt.

 

Beütöttem a gugliba ezt a csodálatot, és talán a 3. 4. találatra kidobott egy oldalt, ahol ugyanez az eszköz 778.70 dolláros árával feszít.

Vagyis bő 140 000 magyar totyka.

Innen nézve ez a szerkezet így pont fél áron van.  Szerintem reális.

:):)

 

 

Másrészt, ha nem ilyen áron kerül fel az oldalra, én pl soha nem tudom meg hogy létezik ilyen csoda. .)

 

http://www.audio-extasa.eu/sony-el5-stereo-elcaset-deck-p-620.html

Kedves gerlac!

Csak most olvasom amit írt, de ezt így öt év távlatából én sem tudom szó nélkül hagyni! Ez a készülék nem azért ilyen drága mert régi, hanem mert egy igazi kuriózum, amiből csak nagyon kevés működő példány maradt fent. Kizárt dolognak tartom, hogy valaha is hallott volna Elcaset készüléket élőben, mert akkor nem írna le ilyen épületes butaságokat! Azzal pedig hogy egy patinás vintage készülék árát a magyar minimálbér szintjéhez viszonyítja, csak tovább erősíti a tényt, hogy olyan dologhoz szólt hozzá, amiről fogalma sincs... Üdvözlettel: N.Kristóf

Van a v.....n mar honapok ota egy panasonic video, felul toltos, 120000Ft-ert! Persze nincs az a hulye aki megvenne ennyiert. De a tulaj ujra es ujra felteszi de egy fillert nem enged az arbol... :)

koleszterin7 képe

koleszterin69

Ez így van és így is marad sajnos vannak emberek akiket nem lehet és nem is kell valószínüleg ráébreszteni a realitás talajára . Ők élnek a saját kis világukban és senki emberfia nem tántoríthatja el őket ettől az írreális nézettől.Viszont ha vásárlási szándékkal vannak jelen akkor mély felháborodással veszik tudomásul hogy már nem 3.60ft-ba kerül egy kiló kenyér.De a kivételek mindig erősítik a szabályt ,hála a nagytöbbség azért nem ilyen.

Zöldfülű te hol élsz basszus!!! Ez legfeljebb 7000 ft-ot ér, és akkor még sokat mondtam.

Az ilyen árakat látván, néha az az érzésem, hogy a hirdető nem is igazán akarja eladni a meghirdetett dolgot.

Szerintem  az Ő dolga .

 

 

én , a magaméval foglalkozom , elég az is !

 

András

Az ilyen árakat látva elgondolkodik az ember. És nem csak azon, hogy mi mennyit ér.

 

Bizony sok esetben előfordul, hogy elvetik a sulykot. De nem csak mert szeretnének jó boltot csinálni. (nézzünk erre példát)

.

Vallomás: A „Kedvencem” az amikor egy NŐ hírdet műszaki cikket, és ez valamilyen, mondjuk a 70-es évek végéről származó dolog, ami már (szerinte) „régiség”.

.

Eklatáns példa egy „régiség vegyeskereskedő” akire bukkantam, és természetesen ő NŐ létére mindenhez ért, mivel mindent árul, a régi rosdás intó -tól, a festményeken át a „oldtimer” műszaki cikkekig /magnó, rádió, lemezjátszó/-

És nem is lenne baj, ha valaki valóban ért hozzájuk, mert akkor legalább azt tudja, hogy mennyit érnek. Viszont „emberünk”-nek „lila gőze” sincs!

Ámde a véleményét foggal-körömmel védi harciasan, kioktató, lekezelő, lenéző és arogáns stílusban mintha az üllepéből rántotta volna elő a kérdezőt.

Napokig volt olvasható a v.... piactéren egy ilyen disputa, amelyben a kérdezők kérő, javasló hangnemet használtak, a válaszok pedig a fent említett stílusban jöttek.

.

És hogy mi is volt a termék ami miatt írom e sorokat? Egy Unitra 1417S orsós magnó.

Méghozzá a maga lepukkant állapotában, és nem is biztos, hogy működik.

Ámde a licit az 10 000-ről indul az aukció szerint.

 

Csak egy kép e kurrens termékről:

 

A képen látható, hogy fel van „pöndörödve” a díszléc alaposan! A „Kedves Hölgyike” azt írta megjegyzésként: Ennek a visszaragasztása az új tulajdonos dolga lesz. Én nem szoktam csinosítani a termékeimet.

„Csinosítani” - Jajj de édes!

 

üdv.: oldtimer

Hello4

Szintén hónapok óta látok ugyanott egy hírdetőt aki az AKAI 4000 Gx osós magnóját kínálgatja potom 40 ezer forintért. Az rendben van hogy szalagokkal de hát azok a szalagok milyenek lehetnek?A kutya se veszi meg tőle.

Ja bocsi még egy hozzászólás! A múlthéten vettem egy SABA decket, az állapotára, belsejére nézve nem lehet idősebb 1,5-2 évesnél. Az ára: 2000Ft volt. Örültem neki mint majom a farkának. Nekem ugyanis beszédkazetták digitalizálására kellett. Csak ennyit akartam még írni.

Üdv mindenkinek!

http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/erosito_receive...

 

Jó, tudom, itt azt kell megfizetni, hogy nagyon ritka, meg tettek bele anyagot rendesen... Végül is mánia kérdése az egész :) . Én pl. nemrég hagytam fel, nicknevemmel ellentétben a Philips készülékek imádatával. Az ember élete tele van múló szeszélyekkel, csak van aki tovább kitart mellettük.

koleszterin7 képe

De a hírdetés ár megjelölésben az tetszik a legjobban hogy most csak 350ezer 420ezer helyett. mennyit kérne ez egy studerért......

ZöldfülüImi további hirdetési: