High Life Disco 1991-1999


3A34CC78-C876-4695-B5A6-9EB052F661C8.jpeg

A hely története 1991-ben kezdődött, amikoris a III. kerületi TTVE pálya mellett, a volt honvédségi ebédlőből Klivinyi Zoltán létrehozta a korszak legmenőbb discoját.
Egy-egy péntek és szombat este a Szentendrei útig állt a dugó a Kalap utcától, bent pedig 3000 ember hömpölygött. Mindenki részt akart venni a fergeteges partikon. Az egység előtt nagy volt a sor és az élet. Csöcsös cicababák, gyúrós csávók, bőrdzsekis, fuxos tagok szlopálták az XTC (ejtsd: iksztiszi) energiaitalt és a BB pezsit. A parkolóban Vájpör csíkos ezerkettesek, fóliázott Escortok, tuning 1-es Golfok hadából szólt a zene .A legjobb parkolók a bejárat előtt hamar elkeltek, mert a várakozó kispunciknál nagy vonzerő volt egy Kispolák vagy egy Zsiguli. A metálkék Trabik már akkor is csak a parkoló szélén kaptak helyet. Itt aztán ment az arcoskodás, hangnyomás, meg benyomás ezerrel. Üvöltött a Scooter, füstölt a gumi az 50 pacis Irmscher Wareszon, zengett a kiherélt Koppány dob a kocka Ladán… Olyan volt a feeling, mint Ganxta Zolee „Keleti oldal” klipjében.
Bent a két terem: a felső "nagyterem" hagyományosabb tánczenékkel (Gráczy Béla és Dj. Felhő - Balogh György ) és alul a "Galaxy" (DJ. Plastic - Tunyogi Gábor) a szeletelős muzsikákkal. Rezidensek voltak még Havlik G. (1997-1998), Kocka, Kováts István , Ötvös és Dj. Junior is. Az alsó szint repülője alatt lehetett vígan sípolni a nyakban lógó UV zöld sípokkal a rave zenékre. A bárban táncoslányok nyomták a sztriptízt, aki szerencsés volt, azt felvitték a színpadra, hogy rész vehessen a mókában és térdig letolt gatyában tegye magár közröhely tárgyává. A discoból kijövet a boroskólától megerősödött önbizalmú ifjúság a High Life munkásszálló felőli parkolójában verődött össze rendre. Ilyenkor kezdődött a heti rendszerességgel megrendezett streetfight,az össznépi ütésváltás. Az indok soha nem volt tisztázott, de a lényeg, hogy a kaszásiak és óbudaiak között folyt a harc (néha beszálltak a békásiak is)… repültek az üvegek, törtek a fogak és a csontok, de a következő péntekre valahogy mindenki felépült az ütközetre…Hát így teltek az „unalmas” hétvégék a Kalap utca és környékén éveken át. A High Life rendezte az első Halloween partit is Magyarországon, és nem volt olyan hétvége, hogy fiatalok ezrei ne látogattak volna el a 2000nm-es szórakoztató komplexumba. A külföldi utazási irodák is ezt a helyet „merték” jó szívvel ajánlani utasaiknak, de a hazai média is szinte minden héten írt a High Life rendezvényeiről. Azóta megszámlálhatatlan disco és club nyílt ilyen-olyan koncepcióval, de a High Life volt az etalon és neve fogalommá vált. Működése során több millió fiatal látogatta, és emlékezik ma is a felejthetetlen nagy bulikra.
A ’90-es évek végére a fiatalokat a Cocktail, a Dokk, a Home, és a Medúza Klub kezdte érdekelni., így az 1999-2000 év fordulóján bezárta örökre kapuit a legenda.