admin blogja


Technikai okokból és átláthatóság szempontjából külön választottuk a retronom.hu videós részét. Új honlapra tettük át az itt található videókat. Most már nincs feltöltési limit! Átvittük a regisztrált felhasználókat is egészen múlt hónap 30-ig.


Felvetődött a kérdés hogyan lehetne hanganyagot beküldeni a retronom.hu-ra. A legegyszerűbb válasz: az admin engedélyezze már az mp3 feltöltést. Mp3 feltöltésről sok szó esett már így csak tömören válaszolnék erre: nem igazán akarok a retronom.hu-ból warez oldalt.



— Csókolom a kezét nagyságos aszonyom, mit szól ehhez a nagy vendég­járáshoz, ami mostanában budapesti autókörökben dul?
— Nem szólok egy szór se, nem is igen tudok róla, éppen elég bosszankodni valóm van azon, hogy a Belvárosban most már egy­általában nem szabad se­hol sem megállni az autó­val. Hát mi ez? Kinek az agyából pattant ki az az isteni gondolat, hogyha nekem történetesen a Váci­ utcában van dolgom, a ko­csimat valahol a Kossuth Lajos-utcában kell „gara­zsiroznom:"


Néhány napig nem működtek a regisztrációk visszaigazolásai. A problémát megszüntettük és elnézéseteket kérjük. Ha még mindig nem tudtok belépni, írjatok a info kukac retronom pont hu címre.


Szeretettel meghívlak a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Bp. XIII. Dagály u. 9.-ben tartandó LEMEZÁRUGYÁRI KIÁLLÍTÁSRA, és RETRO PARTYRA, mely 2013. október 12-én szombaton 15-órai kezdettel lesz megtartva.


Sajnos több hete a google hirdetések nem jelenhetnek meg az oldalunkon, ami az oldal fenntartásához nyújt elég nagy segítséget! Több gigabájt képről van szó, aminek csak a tárhely kiszolgálása nem kis összeg. Az indoklás:

 

A Google-hirdetéseket ne helyezze el felnőtteknek szóló vagy korhatáros tartalomhoz. Ez a következő tartalmakkal rendelkező összes webhelyre vonatkozik:


Holnap a kiskundorozsmai vásáron kint lesz az első hagyomány teremtő Retronom Vásár Pavilon. Kb. egy tonna régi újsággal megyünk ki (1900-1999). Ezt nem adtuk le a MÉH-be! Gyertek turkáljatok! Aki igazoltan a retronom.hu-n regisztrált felhasználó egy ingyen újságot kap!


Az épületekkel, városokkal kapcsolatos képek mindig is egy kicsit nehezen fértek bele a retronom.hu koncepciójába. De mert ez is valamennyire a "mindennapok vizuális objektumai" így helyük lett. Ám számuk nagyon elharapózott és átláthatatlanná vált a városok kezelése. Térkép megjelenési problémák, az eddigi adatok mellé még plusz adatok felvitele, stb., tehát az itteni struktúrát építészeti dolgok jó bemutatása nagyon megbolygatná.