Centrum Újpesti Áruház


Forrás: 
Saját Csányi Tibor gyűjteménye
Centrum Újpesti Áruház

Amikor beléptem az Újpesti áruházba dolgozni 1976 őszén meg lehetett

vásárolni MK-25a magnót. Sőt még én is adtam el néhány darabot 1980-ft ért. Az MK-25-ös magnó volt életem első magnója, azért is füződik az emlékem hozzá. De nagy örömömre még sikerült üzletben árulnom az mk-25 magnókból. Rég volt de igaz volt. Ezért ez a szeretet az MK-25 magnók iránt.

NGA képe

Kedves Csányi Tibor!

Fantasztikusak a fotók, nagy örömmel néztem végig. Sajnos amikor én voltam műszaki eladó, akkor nem fotóztunk. Ha van még fotó, nagy örömmel látnám. Sajnos ez már soha nem fog visszajönni, most csak a házmimozi meg a plazmatv a kinálat, a többi meg bóvli. Ritka szép kor volt.

Emlékszem, akkoriban azért a vásárlás is más volt egy ilyen műszaki boltban. Akkor az eladó még ismerte is a készülékeket, végigpróbált rajtuk minden funkciót és ha valami nem stimmelt, máris hozott egy másik bontatlan készüléket a raktárból. Nemrég vettem a T...ban egy Samsung LCD tévét. A megvétel előtti "próba" annyiból állt, hogy az eladó csaj fölbontotta a dobozt amibe mindketten belenéztünk, hogy benne van a tv, aztán már írta is pecsételte a papírokat a leányzó. Szerintem 1976 - ban egy ilyen eset után már kérték volna a panaszkönyvet. És ami a legszomorúbb, hogy mi vásárlók ehez már teljesen hozzászoktunk! Úgy hogy ezentúl már nincs is miről sopánkodnunk. 

oldtimer képe

Engem 1998-ban ért egy hasonló meglepetés, amikor egy 30000 forintos PHILIPS monitort akartam volna venni az Euro P.ban.

Bementünk és kiválasztottuk, levettük a dobozt és vittük a pulthoz.

Egy sor Monitor be volt dugva és működött. Mondom az "eladónak látszó" emberkének: Szeretnénk kipróbálni. Azt mondja: Nem lehet, nem tudjuk Mondom: Miért nem? Csak rádugjuk a működő PC-k egyikére valamelyik Monitor helyett. A válasz: Azért van a 3 nap próbaidő, hogy ha visszahozzák, hogy nem jó, kicseréljük

Mondom: Éppen, hogy azért szeretnénk kipróbálni, mert nem szeretném visszahozni ha nem jó. Messziről jöttünk!

A válasz: Sajnos nem tudunk próbálni. Mondom: Akkor visszategyük? "Szó bentragadt, hang fennakadt"

Visszatettük! Ugyanis észrevettem, hogy egy másik típust hoztunk el, ami 5000-rel drágább volt és annyi pénz nem volt nálam.

 

Így kénytelenek voltunk a "nyomásra" engedni.

Csoda, ha azóta is kerülöm az ilyen helyzeteket?

 

üdv.: oldtimer